Aja to me še zanima, kje pri mogyju si bil? V kateri poslovalnici? In zakaj imaš mešane občutke? A imaš mnenje da bi te morali s 6-imi masažama spraviti v nulo ali v katerem delu imaš pomisleke?
Verjetno je želel povedat v tem smislu: Če si prehlajen in piješ čajčke boš zdrav v enem tednu, če jih pa ne piješ, bo pa trajalo 7 dni.
Nekaj takega ja. Ampak seveda ne velja za vse. Enemu bo ful pomagalo drugemu nič. Malo je nerodno to, ko poslušaš od drugih kdo je kam šel in kok je blo dobr, potem še sam hodiš od enega do drugega, evrčki frčijo, stanje pa se nekak ne izboljšuje. Ali pa se se stanje popravi, samo je minilo vmes mesec dva in neveš več, ali je imelo smisla kam hodit, ali bi se po tolikem času že samo popravilo
Drugače sem pa hodil v Trzin, tam je en belorus na K se začne, nevem kako se piše. Cela terapija traja cel mesec in kot rečeno, pred začetkom nisem mogel stati in sedet, po enem mesecu sem lahko sedel, stati pa še vedno ne. Zato težko rečem ali mi je kaj pomagalo, saj po enem mesecu mogoče že brez terapije lahko začel sedet
Sicer pa ta terapija ni "nič posebnega", traja 20 min, vsakič je isto in gre za neke vrste rahlo masažo, ki je bolj eno božanje, potem pa še mal pretegovanja. En obisk 40 eur. Prvič za posvet tud 40 eur potem npr. 6 obiskov, pa je 280 eur vse skupaj. Na posvetu nujno rabiš imet izvid MR, drugače sploh ne delajo.
Pa nočem rečt da je zadeva slaba, samo da meni ni nevem kaj pomagalo. Imaš pa veliko zelo pozitivnih izkušenj.
Kot rečeno najbolj mi pomagajo vaje za trup (hrbtne in trebušne mišice), ki jih začneš delat po tem ko ni več bolečine. Cilj manualne terapije pa je, da naj bi pripeljal do stanja, da bolečina izgine in da lahko začneš z vajami.