Ishias kaj storiti?

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
ishias
(ischialgia, ishialgia); išias, Močne, trdovratne bolečine na področju kolčnega živca. bolečine navadno izsevajo iz zadnjice v peto, posebno hude so pri iztezanju noge v kolenu in hkratnem upogibu v kolku.
Že od prejšnjega ponedeljka me strašno boli v levi nogi, vsak dan dobivam injekcijo Tramal100 a mi nič ne pomagajo, ne morem hoditi vzravnano, ponoči me boli ,da ne morem spati več ko 2 uri, pa tudi obrniti se ne morem niti na levo stran, niti na hrbet. Ležim na desnem boku a mi kmalu začno dreveneti obe roki.
Je komu kaj znano kaj najbolj pomaga, da bi bolečina vsaj preko noči malo popustila.
Za odgovore se vam lepo zahvaljujem.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Se je bolecina zacela "sele" zdaj, torej teden,dva?

Kaj od preiskav je opravljeno?

Ce je zivec precej uklescen niti tramal 100 ne pomaga prvih nekaj dni. Brez lumbalnega RTGa bo tezko kaj dorect. Ce so leta v igri (40+) potem ne skodi niti kaksna serologija revmatskih bolezni in denzitometrija.

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Bolečina se je začela v ponedeljek prejšnji teden torej pred osmimi dnevi.
Bila sem na magnetoresonanci že 2x in bila tudi operirana ampak v vratnem delu, ker imam utesnitev hrbtenjače.
V lumbalnem delu še nisem imela nobenih preiskav niti RTG-ja ne.
Jutri dobim še zadnjo injekcijo, ki mi jih daje na domu patronažna sestra, potem pa bom morala k osebnemu zdravniku, čeprav ne vem kako, ker niti stopit ne morem na levo nogo.
Mi morda pripada prevoz z rešilnim vozilom do zdravstvenega doma?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Imas dve opciji.

Da te zdravnik obisce na domu, ali pa da "izigras" nujen primer in aktiviras resevalno sluzbo, ki te bo pripeljala v bolnico.

Ce (tvoj) zdravnik oceni da si trenutno "nepokretna", ti lahko izda nalog za prevoz do RTG. Ampak tu je spet faktor "cakanja" na katerega tvoj zdravnik nima vpliva pa tudi ce napotnico okarakterizira kot nujno.

Po pravici povedano je bolj sigurna varjanta B, ze zaradi tega ker bo diagnostika (RTG in vse ostalo) narejna vec ali manj takoj - v sklopu nujnega primera.

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Tudi sama sem razmišljala, da bi šla v bolnico, ampak žal nimam izkušenj kako je z urgenco tu v Murski Soboti, kamor sem se preselila pred dvemi leti.
V Ljubljani sem imela nevrologa, nevrokirurga in znanca na MRT, tu pa sem obsojena na čakanje. Torej verjetno ni nobenega zdravila, ki bi omililo bolečine in bom morala počakati, da mine sama od sebe kot se je pričela.
Za odgovore se ti lepo zahvaljujem.

Nazadnje urejeno:

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Sej MS ni tako mala bolnica. Sicer pa pri urgenci ne igra nobene vloge.

Malo poisci na internetu na to temo kaksne vaje, mogoce ti uspe kak polozaj kjer bo bolecina precej manjsa.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.570
4.491
113
49
Na sončni strani ALP
Podoben primer pri meni lansko leto. Nekaj smo že debatirali na forumu. Priplezal se k zdravniku,
ko me je primil za nogo sem skoraj poletel iz mize. Napisal 7 koktailov za v ta zadnjo, napisal hude
tablete proti bolečinam, po katerih sem spal do zjutraj in to je blo to... Nobenih preiskav, nič...
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Še enkrat hvala vsem za odgovore in tebi kozarec hvala za link, ker od bolečin, tablet in nespanja malce slabše razmišljam se nisem spomnila na iskanje.
Zato se tudi opravičujem, ker sem odprla novo temo.

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Danes sem klicala mojega zdravnika, dobila bom še 7 injekcij tokrat ne Tramal ampak Naklofen, v petek pa ga moram poklicati in mu sporočiti, če mi bodo te injekcije kaj omilile bolečine.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Mogoce bi moral kar zaceti z Naklofenom, pred Tramalom, ampak to je njegova odlocitev. Bo pa treba prej kod slej na pregled in preiskave.

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Moj osebni zdravnik se je včeraj vrnil z dopusta, zato mi je Tramal injekcije predpisala dežurna zdravnica.
Na preiskave bom šla takoj, ko bolečina toliko popusti, da bom lahko sploh sedla v avto, kar je sedaj nemogoče.

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
včasih se da poleg analgetika tudi apaurin muskularno da malo popusti napetost samih mišič po telesu in malo doleže za določen čas.sicer se kaj veliko ne da naresti dokler ne bo popustil sam od sebe.tenzija noge se počasi opušča.če se zadeva pogosto pojavlja in onemogoča normalno življenje je mogoča tudi operacija ampak ni nujno da bo pomagala.
drugače pa kolega te zadeve redno rešuje pri kiropraktiku ki mu sprosti ukleščen živec.kolikor ga poznam mi ne bi lagal da mu pomaga.

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
obišči zdravnika in naj ti predpiše nekaj proti bolečinam ter fizioterapijo. Malce elektrike in "nategovanja" in stanje se v tednu dni izboljša.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Prosim ne siri krive vere po forumu, za fizijatra je najprej potrebna diagnostika. Lahko da je potrebna kirurska intervencija, preko interneta se te stvari ne da videti.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
ne vem iz kje si....če si kje iz območja lj....

ko prideš za silo k sebi, pojdi na tajsko masažo (prej so bili eni pri LPP-ju - tehnični pregledi oz. zraven restavracije Kitajski zid)...pa so se potem preselili v BTC - Atlantis (bojda).

V glavnem pokliči tja (se moram pozanimat točno kako se imenujejo, ker drugače je labavo vse skupaj), pa se naroči na masažo, pa reci da bi rada bila pri 'Gon-u' (tako mu je ime). Vzemi čisto osnovno masažo. Nakaži mu kaj in kje te boli (zna angleško, če dobro mahaš
evil.gif
). Prepusti se mu, pa boš videla rezultat čez 40 minut, ko te spusti iz rok.

(sem peljal mamo tja, ko jo je križ tako zagrabil da ni mogla ne stati ne sedeti...nič. Prej je bila bleda ko stena, komaj se je zvlekla v avto, vožnja je bila tako ali tako polom....ko je prišla po eni uri ven, nisem mogel verjeti da je to ona (ti, kot ženska boš vedela kaj mislim)...ko je prišla domov, je bila tako dobra da je lahko šla likat
grin1.gif
).

(še hint: predno začneta, mu stisni v roko 2 EUR
wink-1.gif
).

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Lahko da je potrebna kirurska intervencija, preko interneta se te stvari ne da videti.

S tem se popolnoma strinjam. Ampak to ti lahko pove le zdravnik ,ne pa nek tajski innevemkakšenše maser... Če se pa stvar ponavlja in te zdravnik ne da naprej, pač greš samoplačniško.

Glede fizioterapije pa ne govorim kar na pamet.
priden.gif

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Žal nisem več v okolici Ljubljane, pred 2,5 leti sem se preselila v neposredno bližino Murske Sobote.
Kot sem že omenila sem dobia 10x injekcije Tramal 100, sedaj mi je moj zdravnik predpisal še 7x injekcije Naklofen.
Danes sem dobila drugo injekcijo, v torek moram poklicati svojega zdravnika.
Mogoče pa je kaj v povezavi s tem, ker imam utesnitev hrbtenjače vse od C1 -T2 niže pa nisem bila na MRT niti na RTG.

Nazadnje urejeno: