Ishias kaj storiti?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Cisto tako pavsalno, utesnitev C1-Th1 nebi puscala posledic sele zdaj v nogi. Enostavno gre za degenarativne spremembe ki pridejo z leti. Nekatere prej, druge kasneje, nakatere lazje, druge spet tezje narave.

lp.

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Hvala za odgovore.
Bolečina v levi nogi že popušča ,edino stati ne morem na mestu, hodim že lažje, ležim še vedno lahko le na desnem boku.
Upam, da se ta zadeva ne bo ponavljala. Imam visok prag bolečine, moti me predvsem to, da ne morem opravljati vsakodnevnih opravil, saj še zase komaj poskrbim,

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Babi, tudi bivši MINERJI ti želimo hitro okrevanje in kot si napisala: da se ti tole ne bi ponavljalo!!
roza.gif

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Hvala pumaX za lepe želje. Res prijazno, da me MINERJI še niste pozabili, tudi jaz pogrešam tiste čase.
Imam kar močno voljo do življenja, no danes so mi obljubili še 7x injekcije, potem pa naj bi že bilo boljše.
Tri tedne injekcij pa brezdelja kaj meniš kaj je hujše?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
ko pride toliko k sebi, da postaneš mobila si pa le omisli tajsko masažo (sigurno je tudi pri vas)....pa poročaj
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
Se čisto strinjam. spet zdravijo le posledice, sploh ne vedo oz. jih ne zanima, zakaj pride do tega. Najlažje je rečt, da to pride z leti...
Na njenem mestu bi šel KG.
grin1.gif

No, pa če je že boljše, tudi ok, hvalabogu.

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Vsak dan je nekoliko boljše, injekcije bom dobivala še do torka potem pa upam, da bo že toliko popustilo, da bom lahko stala poleg štedilnika, kar mi je sedaj najteže.
Za ishias niso pomembna leta, ker sem se pogovarjala s patronažno sestro in ta nadloga te lahko doleti tudi v mladosti.
@Denis kaj pa pomeni KG?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
eno je alterantiva...predvidevam da predlagaš (imaš v mislih) Domančiča
wink-1.gif

In pri nas dokler je mama hodila redno na masažo (1 x mesečno) je bilo čisto OK..zdaj jo je spet zagrabilo, da ji noben inekcija ne pomaga (kot tebi MG3)...tako da bo zdaj spet štaratala z masžami..ker pravi da drugače se ji ne piše dobro.

Le ko prideš tja, moraš maserju povedat kje te boli! Ker vejo zakaj se gre! (npr. mojo mamo, ko je šla, takrat ko je bilo najhuje, jo na bolečem delu (predel križa) niti pipnil ni...jo je pa masiral na notranji strani stegen tik nad koleni... - glede na to kaka je prišla ven od masaže je dobro vedel zakaj ravno tam).

Te pa na splošno celega pregnetejo
evil.gif
- priporočam vsakemu!...tudi tistim, ki jih nič ne boli.

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Včeraj sem dobila zdanjo 24. injekcijo. Zdaj bom šla na kontrolo k svojemu zdravniku. Zahtevala bom RTG slikanje hrbtenice, če tu ne bo nič pokazalo še MRT(magnetno resonančno slikanje). Prav tako pa bom prosila za fizioterapijo in zdravilišče, saj mi po operaciji v vratnem delu hrbtenice ( utesnitev hrbtenjače v spinalnem kanalu) in kot invalidu menda pripadajo vsakih nekaj let, o tem se bom pozanimala.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik MG3 pravi:
Včeraj sem dobila zdanjo 24. injekcijo. Zdaj bom šla na kontrolo k svojemu zdravniku. Zahtevala bom RTG slikanje hrbtenice, če tu ne bo nič pokazalo še MRT(magnetno resonančno slikanje). Prav tako pa bom prosila za fizioterapijo in zdravilišče, saj mi po operaciji v vratnem delu hrbtenice ( utesnitev hrbtenjače v spinalnem kanalu) in kot invalidu menda pripadajo vsakih nekaj let, o tem se bom pozanimala.

Zahtevat RTG ne mores, lahko pa prosis. Se lepse pa je, ce se o vsem skupaj vsedes in pogovoris.

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Hvala @tony bom vsekakor sprobala kako mazilo, ki mi nikakor ne more škoditi
@Blackjack se opravičujem sem res tako napisala, ko da zdravniku nekaj ukazujem, sem se že z njim pogovorila in me bo dal na RTG.
K sreči imam zelo prijaznega zdravnika, ki mu človek nile številka ampak se dejansko potrudi in te posluša in ti skuša pomagati po svojih močeh.
Medtem, ko se nisem oglasila v tej temi mi bolečina popušča , vsak dan je bolje, ampak povsem brez tabletk ne gre, sem pa zmanjšala na minimum, k je res hudo jo vzamemm drugače pa raje malo ležem , si odpočijem, da bolečina malo popusti in šele nato nadaljujem z delom.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Zahtevat RTG ne mores, lahko pa prosis. Se lepse pa je, ce se o vsem skupaj vsedes in pogovoris.

Glej tega hehe. Jaz če grem k dohtarju ZAHTEVAM ne pa prosim
bonk.gif
In prav bi bilo da nihče ne prosi apmak dobi to kar mu pripada!

LP

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Pripada ti "oskrba" pod dolocenimi pogoji in postavkami (beri: indikacijami), ne pa zato ker bi si ti nekaj namislil(a.k.a zahteval). V tem je (zal) razlika.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ne da bi delal reklamo, vendar me zanima, če se je kdo izmed vas, ki ima težave s križnimi in ledvenimi vretenci, preščipljenemi hrbteničnimi živci in podobnim, odločil za uporabo aktivnih "sedalnih pripomočkov", npr. terapevtske žoge ali stolov Spinalis?
grims-1.gif

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
veliko bolj pametna zadeva je da ojačaš stabilizatorje trupa. Ko bodo te močni te hrbet ne bo več bolel. Tako simpl je to.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ja, vsekakor, se strinjam! To je pametno v vsakem primeru. Je pa fino, če se stabilizatorčke zaposli tudi v pasivnem stanju, torej pri sedenju, ki ga je danes povsod veliko preveč. Konstantna minimalna obremenitev je veliko boljša, kot nikakršna ali napačna. Teh podrobnosti se lahko dejansko zaveš in jih (o)ceniš šele, ko so problemi že tu.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Imam spinalis.

Zaenkrat dobre izkušnje.

Preden pa skočiš na spinalis, preveri vse ostalo - je višina stola pravilna? Je miza previsoko? Kucaš na prenosnik? No, logično, da te boli vrat (sklonjena glava, ker je ekran "na tleh"). Itd (madona, a ti tudi prepisuješ na tistih obveznih testih varstva pri delu?
10.gif
).

Drugače pa - REDNA DNEVNA telovadba (jačanje hrbtnih mišic). Pa bo.
zmaga.gif