tudi pri meni reže sam tv toliko črnega polja kot ga mora (pri podnaisih, ki segajo pod črni rob) imam pa še eno drugo opcijo (verjetnot udi ostali Philipovci, če ste jo odkrili
)....delno lahko sliko premikaš gor in dol s 'puščicama' (torej obročkem okoli gumba OK)....predvsem pri 4:3 načinu ter Autoformatu, kjer predvidevam da zaradi zmanjšanja popačenja slike (široke face) le to poveča preko vidnega polja ekrana...torej lahko sliko rpemikaš gor in dol za par centimertov - tako lahko tudi 'uloviš' podnapise.
Glede nedelovanja daljinca...dajte za štos malo po meniju pobrskat da ni vklopljena kaka 'zaščita' da potem daljinec določen čas ne dela.
Ker npr. mene je pri starših blazno motilo (37 7642) ker ni bilo 'oznake' glasnosti..torej brez prikaza). Ko sem kupil jaz svojo 9-ko pa je seveda prikaz bil (drsnik).....potem sem pa nekaj šaril po meniju in našel opcijo ker lahko ta prikaz umakneš oz prikažeš...je bila pa fora pa pri starših te opcije ni bilo (sem dajal napotke preko telefona kam je treba pogledat).....samo ko sem bil naslednjič pri starših so tudi oni imeli ta drsnik (ne da bi točno vedeli kako so prpišli do njega..haha).