Išče se računalničar

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
@popotnik:

Jah lej tko je ... pač nekje se moraš naučit ane ... tudi ta pravi "sistemc" je nekoč za kakšno stvar porabil cel dan ... zdej ko je pa to naredil že 100 krat pa hitro vidi kaj je treba nardit da bo vse delovalo.

Pa glede učenja je pa tudi tako, da nekaj se naučiš na faksu, nekaj doma ostalo pa na šihtu
smile-1.gif
Tko da če na začetku dobiš en tak šiht da ti je kdo pripravljen pomagat sem tudi sam pripravljen delat za manjši denar, ker ni denar edina korist od tega dela.

Je pa res da ne morš potem začetnika za vse ponucat, kot da bi bil glavni tehnični direktor firme. Pač se je treba odločit katere naloge se mu dodeli. Nalog z višjo časovno prioriteto ali pa da so res pomembne se pač ne daje študentom.

Če se pa delodajalec odloči da je študent dovolj sposoben za odgovornejše naloge naj mu pa poviša plačo, drugače bo pa študent odšel drugam
tongue-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če se bo dobro naučil programiranje, potem ne bo več začetnik na tem področju ampak bo prišel na novo delovno mesto z izkušnjami, torej sigurno ne bo šel na delovno mesto s 5€ na uro.

V prvem postu pa nikjer ne piše " z možnostjo napredovanja "
evil.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.270
804
113
pa kaj ste zdej vse zmešal. jst sm napisal kaj ponujam in kakšne so zahteve. kaj bo pa ta delavec znal čez eno leto, koliko bo zaslužil čez eno leto, koliko bo napredoval v enem letu,...bo pa že sam videl. ponudba je jasna. in spet tipična alter debata... če bi, ko bo, bi lahko, blabla,.... delam v IT poslu več kot 10 let in sem do sedaj zaposlil že kar nekaj oseb, za razliko od nekaterih trač pisalcev. verjeli ali ne, vsi so bili vedno zelo zadovoljni z sodelovanjem in so se vedno vračali po nasvete ali nadaljno sodelovanje.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
To si dobro napisal:

Citat:
verjeli ali ne, vsi so bili vedno zelo zadovoljni z sodelovanjem in so se vedno vračali po nasvete ali nadaljno sodelovanje.

Le zakaj so šli in zakaj so se vračali po nasvete, če bi pa morali bolj kot ne vse že znat
sprasujem se.gif

Poznam veliko ljudi, ki delajo v IT poslu, pa za tako smešno urno postavko še nisem slišal, dva ki sem danes kontaktiral in povedal zahteve kakšne si napisal sta rekla, da je urna postavka od 60€ naprej, po enem mesecu če so zadovoljni z njim pa se poveča.
Ko sem povedal tvojo urno postavko sta skoraj tja padla od smeha.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.270
804
113
Moj odgovor se ne nanaša samo na to delavno mesto, ampak na sodelovanje z ljudmi na različnih področja ITja, kjer so dobili zaposlitev. Kot ti, ki te uporabniki foruma cenijo kot strokovnjaka za gps shit, tako mene ljudje cenijo zaradi mojih znanj in pripravljenosti pomagat. Še enkrta: gre za pomoč uporabnikom in ne inštalacija strežnikov in samostojno izdelavo spletnih strani. pomoč uporabnikom pa mora biti na voljo takrat, ko firma dela in to delo poteka na lokaciji.

lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Razlika med nama je velika, v nasprotju s tabo delam zastonj in ker me veseli.
Ti pa bi rad mastno zaslužil na revežu, ki bo delal za 5€ na uro.

Ljudem, ki so veliko let v IT branži se zdi izpod časti nekomu ponudit tako mizerno plačilo za toliko znanja, ki bi ga naj imeli za tvoje delovno mesto.

p.s.
Dvomim, da si komu pripravljen pomagat zastonj.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.270
804
113
Jst osebno od tega ne bom imel nič, saj oseba dela direktno za delodajalca brez posrednikov. popotnik, iz sebe delaš bedaka, čeprav si mogoče vredu dečko, ampak imaš zgleda "štajerske nategunske izkušnje". izmišljuješ si nekaj, kar sploh ni res, niti nimaš najmanjših indicev, ki kažejo na to. Koliko probono dela si ti naredil ne vem in niti ne bom ocenjeval, saj to niti ni stvar debate.

lp

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Delo racunalnicarja ni cenjeno in za to so si krivi racunalnicarji sami, pa tudi "mularija". Ce pride raculanicar v hiso, ga bojo hitro ponucali. Ves mi to ne dela, se mi je pojavlja tam neko opozorilo in podobno. Cez 20 minut bo ze sedel za racunalnikom, s kozarcem soka ob sebi in zapravil naslednji 2 uri ali vec, da bo instaliral updejte, brisal raznorazno sranje in podobno.

Se ko ga vprasajo koliko smo pa dolzni (ceprav to pride zelo redko, ker so se ljudje navadili, da je to zastonj ker te nic ne kosta) reces nic.

In zdaj bi nekdo rabil nekoga na firmi, ki bi pocel podobne zadeve. Kako ga prepricati, da to stane 60e?

Se sicer strinjam, da je urna postavka zelo nizka, ampak mogoce bo kakemu studentu ustrezalo. Res je, da bo verjetno njegov output veliko nizji kot pri nekom, ki bi ga placal recimo 20e in na koncu prihranek niti ne bo tako velik. Ni pa nujno. Nekateri se vseeno znajo dobro prodati.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Sicer se strinjam s tabo, ampak tu je razlog, da je tezko dobiti 60e/h:

Citat:
Razlika med nama je velika, v nasprotju s tabo delam zastonj in ker me veseli.

Mnoge racunalnicarje veseli sraufanje masin, resevanje problemov. In ker delajo iz veselja in zastonj, ljudje tega ne cenijo.

Zakaj nobenega avtomehanika ne veseli sraufanje avta in odkrivanje napak
confused-1.gif

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
A se zajebavaš :/. Vsak ampak popolnoma vsak avtomehanik šraufa popoldne in to zastonj in proti plačilu. Za prijatelje, familijo,... je pač zastonj. Mnogo poklicnih šraufarjev, kleparjev... pa se popoldne še igra. Moj lastni fotr (klepar) je naredil roštilj, plug za krompir, ...

In še enkrat koliko se vam vsem skupaj zdi vreden preprost user support. Ker imam res občutek da si vsi želite da bi vam plačevali izobrazbo in nazive ne pa znanja in efektivnosti. In noben nima 120 eur na uro ima pa 120 eur na efektivno uro (brez razmišljanja, usklajevanja...), pač število ur potrebnih za izvedbo. Tudi moja firma prodaja moje ure za kar precej (pomoje še vedno ne za 120 eur) a naročnikov ne zanima kdaj in kje sem se zadev naučil, ampak samo kaj znam.

In ne popotnik tvoji kolegi lažejo. Nobena ampak popolnoma nobena firma user supporta ne plačuje 60 eur na uro.

LP

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik elrado pravi:
A se zajebavaš :/. Vsak ampak popolnoma vsak avtomehanik šraufa popoldne in to zastonj in proti plačilu . Za prijatelje, familijo,... je pač zastonj. Mnogo poklicnih šraufarjev, kleparjev... pa se popoldne še igra. Moj lastni fotr (klepar) je naredil roštilj, plug za krompir, ...

Vem da delajo na crno. Ampak se vedno racunajo in to vec kot 5e za karkoli. Racunalnicar bo tezko dobil 50e za resevanje podatkov z okvarjenega diska, brisanje virusa ali kaj podobnega. 2 dc soka je povprecno placilo.

Popotnik
Ja zdaj vidim. No saj jaz sem govoril bolj splosno, res pa da sem te citiral. Naceloma je tudi vseeno. Tudi tu gre za strokovno svetovanje in ce si dober, si moral precej vloziti v to. In ce ze ti ne dobis placano za to, bo verjetno tudi kdo drug tezko racunal 50e, ko pa se dobi dobro pomoc hitro in brezplacno.

Nismo

Zelenc'
30. mar 2013
29
0
1
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Delo racunalnicarja ni cenjeno in za to so si krivi racunalnicarji sami, pa tudi "mularija". Ce pride raculanicar v hiso, ga bojo hitro ponucali. Ves mi to ne dela, se mi je pojavlja tam neko opozorilo in podobno. Cez 20 minut bo ze sedel za racunalnikom, s kozarcem soka ob sebi in zapravil naslednji 2 uri ali vec, da bo instaliral updejte, brisal raznorazno sranje in podobno.

Se ko ga vprasajo koliko smo pa dolzni (ceprav to pride zelo redko, ker so se ljudje navadili, da je to zastonj ker te nic ne kosta) reces nic.

In zdaj bi nekdo rabil nekoga na firmi, ki bi pocel podobne zadeve. Kako ga prepricati, da to stane 60e?

Se sicer strinjam, da je urna postavka zelo nizka, ampak mogoce bo kakemu studentu ustrezalo. Res je, da bo verjetno njegov output veliko nizji kot pri nekom, ki bi ga placal recimo 20e in na koncu prihranek niti ne bo tako velik. Ni pa nujno. Nekateri se vseeno znajo dobro prodati.

Točno tako !!
467716-post_slo.gif

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Delo za polovični delavni čas (2-3 dni na teden oz. po dogovoru). Lokacija Ljubljana. Plača(neto) cca. 5€/h. Plačilo preko pogodbe, spja, študenta,...

Znanja:
- Windows XP, 7 (inštalacije OSja, particije, nastavitve, gonilniki,...)
- poznavanje CMSjev za webstrani (joomla, wordpress,..)
- osnove programiranja (php, sql, css, python, javascript...)
- poznavanje pisarniškega paketa Office (Word, Excel, Outlook, PowerPoint)
- razmevanje mrežnih servisov (DHCP, VPN, DNS,...) in računalniških omrežij
- izpit B kategorije
- oseba mora biti iz Ljubljane ali okolice
- izobrazba računalniške stroke je prednost
- natančnost in zaneseljivost in mladost

PS: prosim za odziv samo tistih, ki dejansko poznate ta področja, saj v primeru neppoznavanja enega področja ne pridete v poštev.
smile-1.gif

Tole:
študent - računaničar- končan 2. max 3. letnik
cool-1.gif

Prjatu, realno 2-3dni/tedn je že obveznost in si na raspolago (že zaradi tega nebi šel tega delat)
Sorry, jst pod 20€/h (govorim o fušu)
ne-ne-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana

2 dni na teden -> TO NE ker je VELIKO
5€ -> TO TUDI NE KER JE PRE-PRE MALO
.....

Kaj potem mora imeti univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike ali računalništva (prvi zna od elektrotehnike in programiranja, tehnične zadeve, razvoj...) pa 50€ na uro torej dobi plačo na mesec recimo slabih 9000€, PA kje živite FOLK, kako so potem takšni ljudje PODCENJENI, vi pa kle govorite o srednješolcu...

Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.270
804
113
Odpret debato na temo plačil za določeno delo je na alterju vedno zabavno, saj vsak vleče na svojo stran. Na koncu pa itak vse strani ugotovijo, da imajo že od začetka enako mnenje. Vsekakor se strinjam z urno postavko, ampak trg in obseg dela narekujeta ceno pa če se na glavo postavite. kot drugo, je izoborazba čisto nepomembna. mene ne zanima al si ti srednješolec al doktor, delo je za srednješolca.

lp

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Saj tudi menjava olja z amehanika, srednješolca ni problem, pa nobenega ne poznam ki bi mi to naredil za 5 EUR, pa tudi nima več kot uro dela. Dejstvo je da se je celotna IT branža zaradi takih kot ti razvednotila...pa saj bo že sosedov mulc uredil...ja naj uredi....potem pa pridemo za njim popravljat škodo, ki jo je naredil. Ti od nekoga zahtevaš, enostavno podporo uporabnikov, programiranje spletnih zadev, mrežologijo ipd. Saj ne rečem, da ne boš dobil nekoga, ki se bo pri tebi dobro naučil in ob prvi priliki pobegnil za boljšo ponudbo, ti pa pridobil veliko sivih las.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Mislim, da ni kriv Ateis oz. delodajalci za to razvrednotenje. Kot sem napisal ze prej, so za to krivi racunalnicarji sami.

Ko je pred leti zbornica (ali nekdo drug) dolocila urne postavke za racunalnicarje, so se jim vsi smejali. Ces kako noro visoke cene so. Pred casom je bil govor o propadu podjetja, ki je ponujalo pomoc na domu. Spet so se tudi racunalnicarji sami obregnili ob njihove cene. Mislim, da je bilo kopiranje na kljucek ovrednoteno s priblizno 30e. In v to ceno so bili vkljuceni tudi potni stroski.
Seveda se je vecina smejala, kaka nora cena je to, ko pa moras samo vtaknit kljucek v racunalnik in dat copy. Kaj pa ura, ki jo porabis na cesti? Pol ure v eno smer je hitro. Potem pa se stranke, ki nimajo opreme, ki bi jo pricakoval, mogoce nima gonilnikov za usb...

Ma smo se razpisal. Pac delovno mesto je odprto. Lepo, da je zraven pripisana placa. Jaz osebno bi si zelel visjo, verjamem pa da se bo kdo javil. Ze ce je placilo redno je nekaj.

Nazadnje urejeno:

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Wtf, ceno se postavla glede na znanje, leta 2003 sm mel 25 eur na uro, 2007 cez pedeset, zdej pa... Dejansko pa ljudje kot je ateis ubijajo trg...

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ja kot je ze nekdo zapisal prej. Za racunalnicarja je cisto normalno, da ima placo 10k. Zato pa opravijo toliko del zastonj kaj ne?

Potem se bo pa kdo zgrazal nad placo poslanca, ki racunalnicarju ne seze niti do kolen.