Išče se računalničar

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.270
804
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
kot nekdo, ki dela deset let v itju, ti povem, da imamo/imajo določeni preveč dela za urno postavko 120EUR (seveda je to urna postavka, ki jo zasluži firma ob primernem supportu in SLA)

ampak nikoli ne dobi 120€ na uro zaposlen, ampak podjetje. in to je razlika. zapolsen pa maks 15€. pa ne vmešavajte SLA pogodbe pa ostallo, ker tle ne gre za nič od tega. pejt pa pomivat, če misliš da boš pa tam lahko napredoval do glavnega kuharja al pa šefa strežbe. sicer pa, nej se oglasijo računalničarji, ki imajo več kot 1500 NETO na mesec pa bomo vidl realnost....

Nismo

Zelenc'
30. mar 2013
29
0
1
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Vsak avto mehanik, vodovodar ima višjo ceno urno postavke. S tako ceno se delate norca iz računalniškega poklica.

Točno to, prvo kot prvo vso spoštovanje vsem naštetim poklicem samo s takim odnosom se res totalno razvrednoti določen poklic ali znanje! Pa naj razni šefi in kvazi menagerji delajo za tak denar. Tehničnega in ponavadi tudi tudi teoretičnega znanja imajo vsi manj kot kakšen povprečen računalničar.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
S takim obnašanjem se razvrednoti neko delo in vsako znanje. Res, da je veliko samozvanih strokovnjakov, ki bodo delali tudi za 5 EUR, ampak ponavadi naredijo več škode kot koristi, katero potem rešujejo tisti, ki na račun napišejo malo več kot 5 EUR. Programerja pa sistemca pa ne vem kaj bi vi še radi v eni osebi in vse skupaj za 5 EUR. Dobesedni posmeh stroki.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.715
1.500
113
Emona / Carnium
Ja glej, v tem primeru se vsi učijo, "računalničar" in delodajalec
evil.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Ker je tema na mestu me pa zanima sledeče. Glede na to da je kar nekaj programerjev tukaj gor, me zanima.

Koliko se cenite oziroma recimo da iščem programerja za php, javo, poznavanjem api-ja, sql baz oziroma vzdrževati večjo spletno stran ter vedno nove stvari razvijati. Torej če ponudim 1300 € neto ali je malo ali?

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Kot sistemc ti povem, da je računalništvo tolko vredno kot tvoji podatki... Za nekoga nič, za nekoga priceless..

Zarad 5 urnih šalabajzerjev, je na koncu micro podjetje plačalo mastne pare, da bi zamenjal ceu HW in še nebi blo dost. Pr strankah če se ne gre za kak pc only pa tudi tam, pa je preklete pomembno kdo in kako dela z tvojimi podatki...

Maš idiote ki nardi format, razusje raid itddd... maš pa nekega računalničarja, ki zna pogledat loge, nardi backup, svetuje itd.... Tist je k po 5na uro dela, je vsen tud če bi stranko spustu za komp... Rezultat je ponavad identičen..

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
kot nekdo, ki dela deset let v itju, ti povem, da imamo/imajo določeni preveč dela za urno postavko 120EUR (seveda je to urna postavka, ki jo zasluži firma ob primernem supportu in SLA)

ampak nikoli ne dobi 120€ na uro zaposlen, ampak podjetje. in to je razlika. zapolsen pa maks 15€. pa ne vmešavajte SLA pogodbe pa ostallo, ker tle ne gre za nič od tega. pejt pa pomivat, če misliš da boš pa tam lahko napredoval do glavnega kuharja al pa šefa strežbe. sicer pa, nej se oglasijo računalničarji, ki imajo več kot 1500 NETO na mesec pa bomo vidl realnost....
O seveda zasluzijo, samo so/smo strokovnjaki na svojem podrocju... Ne pa salabejzirji, ki ponujajo delo za 5 eur na uro...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.877
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Ker je tema na mestu me pa zanima sledeče. Glede na to da je kar nekaj programerjev tukaj gor, me zanima.

Koliko se cenite oziroma recimo da iščem programerja za php, javo, poznavanjem api-ja, sql baz oziroma vzdrževati večjo spletno stran ter vedno nove stvari razvijati. Torej če ponudim 1300 € neto ali je malo ali?

to je čisto solidno za neko srednjo zahtevnost

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Definicija srednje zahtevnosti?

Definicija visoke zahtevnosti?

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Mislim da je lepo za začetek..Mislim, da je danes 1300 neto lepa plača za začetek. Pohvalno, da se še najde nekdo, ki pametno razmišlja.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Visoka zahtevnost - da zna poleg kodiranja tudi arhitekturo narediti. Za arhitekta je 1300 netto premalo, za koderja pa pomoje neka povprečna plača. Arhitekti so 1500+ pa tudi nad 2000 neto (odvisno od firme).

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Stvar je v tem da mi je jasno da nekoga, ki zna kar nekaj stvari ne morem plačati 700 €.

Ampak če pa nekoga plačam 1300-1500 € pa pričakujem znanje brez mojega posredovanja. Torej sam podam samo idejo, ostalo me ne zanima več, seveda pa pričakujem stvar da deluje tako kot mora. Zato sprašujem , ker mogoče bom v kratkem iskal nekoga v tem rangu pa malo tipam kje se gibajo mesečni prihodki.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Jaz mislim, da začeti pri 1300, potem pa vidiš kako je z njim, po 3 mesecih, mu lahko zvišaš na 1500 ali še več.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:

Realnost je nekje med 1000€ in 2000€ neto, zdaj je pa odvisno o kakšni odgovornosti govorimo. Da ti bo na forumu kdo roko dvigoval pa malo preveč pričakuješ. 5€ neto za 8 ur na dan + malica niti ni tako kritično (če res rabiš samo user support), problematično je 5€ za polovični delavnik, po možnosti še odzivnost 'na klice'....

Ps.: V sloveniji 120€ na uro računa samo kakšen Microsoft ali IBM, za ostale so bolj mokre sanje.

Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.270
804
113
sam se zavedam, da je polovični delavni čas za ta denar kar težko dobit, ampak nekomu pa pač odgovarja. in tako delo ni vredno več kot jurja na mesec, žal. ni govora o nobenih odzivnosti na klic itd.

lp

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.034
831
113
Kolko dnara tolko muzike. So ljudje, ki bodo delali za 5€, ampak tak ti bo problem, ki ga "profi" sistemc reši takoj, reševal cel dan.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
373
13
18
Pa kaj ste človeka čist pohodl. Zadeva je preprosta. Pač rad bi imel enga tipa, ki bo sproti rihtal težave parih računalnikov, printerjev, ip, brisal viruse, backup... To zna skorajda vsak študent, ki ga računalništvo zanima.

Problem pa nastane, ko začne delodajalec od istega človeka po pol leta zahtevat programiranje skript, poznavanje tega okolja pa onega, postavljanje omrežja in serverjev in misli da ga bo še zmeraj isto plačeval.

In te meje med "računalničarjem", programerjem, arhitektom, IT strokovnjakom so zabrisane in jih nikakor nočejo priznati. Vsem je samuomevno da je velika razlika med dohterjem in med. sestro, a programerje pa računalničarje pa kr vsi v isti koš mečejo.

Za to kar ti iščeš, bo idealen kakšen študent, ampak pazi, večini se jim itak je*e, da ti ne bodo nardili sranja.

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
Jaz sem tudi opravljal takšno delo s podobnim plačilom ob študiju.

Na začetku se mi je zdelo kar vredu, ker sem že poznal nekaj osnov, ob delu pa sem dobival še dodatna znanja o strežnikih, virtalizaciji, bazah, konfiguraciji ip omrežja itd. Samo potem so mi takšne zadeve postale preveč dolgočasne, ker so bile vedno nekako na osnovnem nivoju. Potem sem se raje preusmeril v programerstvo, ampak mi ta osnovna znanja še zdaj pridejo prav pri delu.

Zato se mi zdi taka plača za nekega študenta začetnika čisto vredu.

Samo je pa pomembno da ima tudi on kaj od tega dela pri vas. Recimo če ima kašno bolj kompleksno nalogo, da mu date čas da se malo bolj poglobi pa razišče zadevo ali pa da mu kdo kaj razloži tudi v širšem smislu itd. Ne pa da se mu samo reče da mora na osmih računalnikih v to pa to datoteko vpisati neko vrstico za katero ne ve kaj se gre itd ... Pa ne pravim recimo da se je treba stalno ukvarjat z njim samo da se mu recimo ene 20% dela da tudi v takšnem smislu, da bo lahko nadgradil svoje znanje.

Bistvo: takšno plačilo je vredu, v primeru da so zagotovljeni dobri pogoji za nadgradnjo znanja.

Mojih 12 centov
smile-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.270
804
113
pogoji dela so odlični, zato pa plača ni toliko. in ravno to kar si napisal: "takšno plačilo je vredu, v primeru da so zagotovljeni dobri pogoji za nadgradnjo znanja."

lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@KLuka

Prečitaj post nad svojim in boš videl kje si ga mimo vsekal.
Ti si prišel z osnovnim znanjem, potem si se izpopolnjeval in delal stalno več za isto urno postavko, če ti je to odgovarjalo potem OK.
Samo kot je napisal @D_K, ti si za to delo porabil cel dan, medtem, ko pravi " sistemc " to porihta v nekaj minutah.

Saj zato pa je tako kot je, ko pokličeš na kak support pa ti začne tam take sekat, da moraš na telefonu preverit, če si se morda zmotil in poklical kako vaško oštarijo.