Isce se mali dizelas

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.541
1.526
113
Teta isce malega dizelasa,tam od 2018 letnik naprej. Ne sprasujte zakaj. Ampak isce. Kaj sploh je kupiti? 1.5hdi so jajca, slisim, isto 1.6 renojev.

tony

Guru
23. jul 2007
10.447
1.761
113
Teta isce malega dizelasa,tam od 2018 letnik naprej. Ne sprasujte zakaj. Ampak isce. Kaj sploh je kupiti? 1.5hdi so jajca, slisim, isto 1.6 renojev.
Zanimiva dilema. Pa so za dizla kakšni tehnično upravičeni razlogi? Se bo z avtom res delalo 100 km na dan, bo tankala kmetijsko nafto?

Je res vredno pozimi v avtu zmrzovati in z dizlom (še posebej onesnažujejo ko so mrzli) ubijati ljudi v okolici svojega doma za tistih nekaj fičnikov?

Ker če je odgovor na večino vprašanj: ne, ji je treba povedati, da se je zataknila v času EU dizelske norije, ko so nas naši EU gospodarji ubijali z dušikovimi oksidi in imeli polne gobce boja s CO2jem. Ti časi so že leta nazaj minili...

Danes naj ljudje, ki obsesivno varčujejo (saj za to gre, ne?) kupijo japonskega hibrida, ki se ga dobi za še kar razumno ceno. Ko se bo ta prvič brez prižganega ICE zapeljala iz garaže, se ji še marija prikaže... :-D (Bi napisal: električarja + SE, pa... je capexa preveč.)

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.169
247
63
Pa so za dizla kakšni tehnično upravičeni razlogi? Se bo z avtom res delalo 100 km na dan, bo tankala kmetijsko nafto?

Je res vredno pozimi v avtu zmrzovati in z dizlom (še posebej onesnažujejo ko so mrzli) ubijati ljudi v okolici svojega doma za tistih nekaj fičnikov?
:valjamse:

Jaz z dizlom naredim 6000 km na leto, torej nekje povprečno 16 km na dan. Pozimi ne zmrzujem, ker to kar imamo sedaj, sploh niso več zime kot nekoč. Da bi pa kdo v moji okolici umrl zaradi mojega avta, pa tudi ne vem.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in jezek

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.541
1.526
113
Zanimiva dilema. Pa so za dizla kakšni tehnično upravičeni razlogi? Se bo z avtom res delalo 100 km na dan, bo tankala kmetijsko nafto?

Ker če je odgovor na večino vprašanj: ne, ji je treba povedati, da se je zataknila v času EU dizelske norije, ko so nas naši EU gospodarji ubijali z dušikovimi oksidi in imeli polne gobce boja s CO2jem. Ti časi so že leta nazaj minili...

Danes naj ljudje, ki obsesivno varčujejo (saj za to gre, ne?) kupijo japonskega hibrida, ki se ga dobi za še kar razumno ceno. Ko se bo ta prvič brez prižganega ICE zapeljala iz garaže, se ji še marija prikaže... :-D (Bi napisal: električarja + SE, pa... je capexa preveč.)

Z avtom se bo delalo 40kkm letno.. jim je pa vsakega eur v namen voznje skoda, zato mali dizelas, ki naceloma porabi manj.

• Všeč mi je
Reactions: tony in Kamele0N

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.590
4.424
113
Če je to firma (kakšen trgovski potnik) se EV že dolgo splača za take podvige na lizing. Če je pa "leva" firma je pa dizel še vedno kralj, v tem primeru se gleda kar je najceneje za vzdrževat in to so prve 3 znamke v prodaji ... glede na to da yota že nekaj časa nima dizla smo torej tu na VAG, Renault (group) in Korejska falanga (če ven vržeš Stelanti(t)s je s tem pokrite 90% izbire dizel trga leta 2018).