IPhone v Sloveniji?

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Ja samo le v primeru IPhona gre za prenosni telefon oz. napravo za komuniciranje. Lahko se motim, pravim kar sem slišal.

Nikakor pa ne verjamem da se ne prodajajo zaradi premajhnega tržišča ipd. bale. Haha, danes če se hoče neki prodat se bo prodalo in ne vem zakaj bi bila SLovenija izjema.
Navsezadnje, a ni Iphone edini tak primer mobilnega telefona v Sloveniji z vgrajeno baterijo?

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Zakaj mislis, da je taka direktiva? Predvsem zaradi tega, da je mozno baterijo loceno reciklirat oz. neskodljivo odstranit ...

in mimogrede... to je EU direktiva... Zakaj se potemlahko povsod drugje po EU prodaja iPhone?
grims-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa kakšna škoda a ste blesavi? Za kos elektronike je škoda? Če ste je tak potrebni se zapeljite čez mejo, Hrvaško, Italjansko ali pa Avstrijsko... Če pa ste dovolj sposobni pa probajte kar na bolhi. Amen

A lahko vdihneš, spiješ baldrijan, narediš par vaj za umirjanje al se pa čez park sprehodiš, preden histerično odgovarjaš na ENO besedo, vzeto iz konteksta pa še to povsem narobe. Če so stavki zate prekompleksni povej, bom napisal bolj enostavno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa kakšna škoda a ste blesavi? Za kos elektronike je škoda? Če ste je tak potrebni se zapeljite čez mejo, Hrvaško, Italjansko ali pa Avstrijsko... Če pa ste dovolj sposobni pa probajte kar na bolhi. Amen

A lahko vdihneš, spiješ baldrijan, narediš par vaj za umirjanje al se pa čez park sprehodiš, preden histerično odgovarjaš na ENO besedo, vzeto iz konteksta pa še to povsem narobe. Če so stavki zate prekompleksni povej, bom napisal bolj enostavno.

Niso niso, najbrž je moje pisanje pretežko za tvoje razumevanje
wink-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Niso niso, najbrž je moje pisanje pretežko za tvoje razumevanje
wink-1.gif

Dej preberi še enkrat tisto o kolateralni škodi pa boš videl, da si povsem narobe razumel in potem prav histerično to obiral.
Nikjer nisem niti omenil, da je škoda, ker nimamo jabuka v Sloveniji.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ammm nisva se prav razumela, repliciral sem pač tebe ker si bil zadnji, je pa to letelo na vse v tej temi ki se jezijo in čudijo zakaj iPhona ni. Sem pa v prvem stavku res dotaknil škode, morda me je tvoja "kolateralna škoda" potegnila na to.

Lp

baufix

Pripravnik
5. nov 2008
155
0
16
Obala
Kakorkoli, sem še na apple.com pogledat spisek držav.

Zadeva je uradno naprodaj v večini EU držav, kot tudi pri večini bližnjih in daljnih sosedah: npr:
- Romunija
- Bolgarija
- Makedonija
- Črna Gora
- Slovaška
...

Zadevo lahko kupiš tudi npr. v Botswani, na Malti, v Nigeriji, v Senegalu....

Skratka, meni (teoretično) ni prav nič težko zadeve kupiti uradno, recimo v Trstu.

Ni pa mi jasno, po kakšni logiki smo tako zaostali, da te zadeve ne uspejo uradno prodajati pri nas.
Kar poglejte si omenjeni spisek, pa komentirajte!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Dej še poglej, kateri operaterji so v teh državah, ki si jih naštel. Dam skoraj glavo stavit, da to niso lokalni ali pol lokalni operaterji, kot pri nas. Verjetno so multinacionalni operaterji, s katerimi ima Jabuk pogodbe, ker imajo miljaužnt uporabnikov po svetu.

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Kot je napisal MadMitch.. vse države, ki jih naštevate imajo iPhone izključno preko operaterjev, ki imajo miljone uporabnikov po vsem svetu (Romunija: Orange, Črna Gora: T-mobile, Hrvaška: T-mobile, Botswana: Orange, Slovaška: Orange). Skratka, tukaj je majhnost slovenskih operaterjev največji problem in dejansko ni tako majhnega operaterja, kot sta Simobil ali Mobitel in bi imel iPhone kot samostojni operater. Simobil bo dobil iPhone, ko/če ga dobi Avstrijski Mobilkom, ki je tudi Simobilov lastnik. Mobilkom kot celota ima dovolj uprabnikov, da je zanimiv za Apple, vendar je tukaj še ena ''manjša'' težava, ki pa ni za objavo na forumu. Verjemite, da se operaterji trudijo, da bi dobili iPhone(osebno vem vsaj za enega) vendar enostavno ni vse odvisno samo od operaterjev.

Lp. TheCjen

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Zadeva se razvrednoti, in to ne velja zgolj za iphone. Nimas nobene vrednosti vec. Si predstavljas avtohisa ti da po subvencionirani ceni bmw-ja za 10k eur. Ampak doticni avti niso vredni piskavega grosa, ker so vse zjebal s subvencijami. Butast primer, ampak dolocene stvari morajo ostat taksne kot so pa si lahko famo o statusnih simbolih vsak lahko nekam zatakne.
smile-1.gif