iPhone 7. gen aka iPhone 5S

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
pa ti veš kaj je kernel in kaj OS??? malo branja:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kernel_(computing)
http://en.wikipedia.org/wiki/Operating_system
za darvina si ze lepo skopiral link, verjetno si notri tudi prebral da ga je release-u apple, tko da očitno je kernel za ios apple ukradu sam od sebe? (pa pustmo to da zaradi licence ne mors ukradt)

itunes so desktop aplikacija.
če se ti ipad sesuva ga nesi na servis, ker to ni normalno. imam dva (dvojko in 4ko) pa se nobena ne sesuva...

ker tako govoris o sinhronizaciji z googlom, verjetno poznas icloud, kamor se ti backupira vse, se pravi sta moj iphone in oba ipada vedno posinhronizirana. ce se prijavim v iDevice dobim vso glasbo, slike, videe, kontakte, nastavitve in email račune avtomatsko... z camera connectivity kitom lahko na ipad priklopim fotkic (preko usb) oz prekopiram slike (RAW) direktno iz sd karitce...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Seveda applu delež pada, saj je on izumil tablice in imel 100% delež na začetku
smile-1.gif

upam da se zavedas, kam si dreznu zdele...

V resnico?

Aja misliš tiste vzorce, ki so jih ostali neuspešno ponujali, ker niso znali narediti še bolj pomemben del tablice kot je HW, namreč softver?

Apple je pač prvi naredil dejansko uporabno tablico, folk je to prepoznal in jih začel masovno nabavljati, tako, je zdaj kaj bolje?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne rečem, da se ne da in da ni ustreznih adapterjev.

A za desktop računalnik imaš tudi apple? zakaj ne?
smile-1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
tudi, pa ne enga... edin na sihtu sm zaradi specifike dela (jebiga sem tudi microsoft trainer) prisiljen uporabljat win 8.1

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz pa zaradi specifike programja, dela, hardwer podpore in cene, niti na kraj pameti mi ne pade, da bi v Evropi nabavil kakšno japko.

Podobno kot če bi se za normalno delo zafrkaval z linuxi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Da je Apple lahko uspešen samo v ZDA za tiste gumpce
smile-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Daj mi naj en razloži od kje ta fetiš, da moraš v telefon tablico karkoli vtikati? Saj telefon/tablica je že sama prenosna naprava

Vso vsebino lahko prenesem gor brezžično. Tudi video lahko streamam na TV brezžično. Z iTunes lahko syncam brezžično. SD kartice nimam nobene (ok, lažem eno imam fiksirano v Raspberry Pi-u), usb ključki pa mi ležijo v omari in ga uporabim samo za kakšno instalacijo OS, ker na stacionarcu nimam DVD-ja, v macbooku sem ga pa zamenjal za SSD disk.

iTunes je bil moj prvi Applov produkt, ki sem ga uporabljal, preden sem lastil katerikoli HW. Že več let imam vso musko v iTunes. To mi omogoča, da jo lahko brezžično streamam glasbo na vse PC-je doma, na prenosnik, na iPada, na telefon,... Telefon, iPada ali prenosnik lahko preko BT povežem na reciver in poslušam glasbo na kvalitetnih zvočnikih.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Daj mi naj en razloži od kje ta fetiš, da moraš v telefon tablico karkoli vtikati? Saj telefon/tablica je že sama prenosna naprava

Vso vsebino lahko prenesem gor brezžično. Tudi video lahko streamam na TV brezžično. Z iTunes lahko syncam brezžično. SD kartice nimam nobene (ok, lažem eno imam fiksirano v Raspberry Pi-u), usb ključki pa mi ležijo v omari in ga uporabim samo za kakšno instalacijo OS, ker na stacionarcu nimam DVD-ja, v macbooku sem ga pa zamenjal za SSD disk.

iTunes je bil moj prvi Applov produkt, ki sem ga uporabljal, preden sem lastil katerikoli HW. Že več let imam vso musko v iTunes. To mi omogoča, da jo lahko brezžično streamam glasbo na vse PC-je doma, na prenosnik, na iPada, na telefon,... Telefon, iPada ali prenosnik lahko preko BT povežem na reciver in poslušam glasbo na kvalitetnih zvočnikih.
467716-post_slo.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Aja pozabil sem pa še napisati glavni razlog, zakaj uporabljam iTunes. Ta zna sam skrbeti za organiziranost datotek na disku. Se pravi da sam dela mape po izvajalcih in albumih. In ko popraviš ID3 tage avtomatično preimenuje in premakne datoteke na disku. Tako so te vedno organizirane. Prej je pa bila celotna kolekcija en velik kaos.

Pa drag/drop-am lahko CD coverje z web browserja direktno v itunes in ta jih doda v same mp3 datoteke.

Verjamem, da precej tega zna že kak drug program. Samo če podegnem pod črto, še nisem našel boljše aplikacije.

I

Izbrisan uporabnik #488

Muzika pa je zadnja stvar, na katero bi pomislil na takšnih napravah, saj občasno poslušam le radio, sicer pa imaš na youtube muziko s sliko kadarkoli.

Ne spominjam se, kaj je bilo lani, ko sem nekemu Latvijcu razlagal, kar si naj ogleda na Hrvaške in mu rekel, da naj zažene neko stran ali storitev, pa je rekel, da tega na applu ni. Sem se samo nasmehnil. Eni pač zaradi fetiša uporabljajo japko in preplačujejo naprave, ki jih ima konkurenca za 50% cene.

Ni dvoma, ipad je bil tata, mata, ko je prišel ven, neviđeno (ob dejstvu da so tablice precej "neuporabne" za resno delo", a danes je neviđeno dejstvo, da jih je konkurenca dohitela in prehitela in lahko takoj reagira na kakšno novost.

Z Googlom ne moreš tekmovati, to je dejstvo.

doto@sem mislil, da se muzika posluša z ušesi in ne preko cd coverjev. Kdo pa še sploh ima danes CDje?
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ok dovolj je smetenja in predvsem neumnosti. Z googlom ne morš tekmovat hahah

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Muzika pa je zadnja stvar, na katero bi pomislil na takšnih napravah, saj občasno poslušam le radio, sicer pa imaš na youtube muziko s sliko kadarkoli.

Za mene je pa dober predvajalnik glasbe en glavnih kriterijev pri izbiri . Drugi je pa, da se aplikacija za kontakte in klicanje hipoma odziva in ne šteka.

Citat:

Z Googlom ne moreš tekmovati, to je dejstvo.

Resno upam, da to ni res, ker v nasprotnem primeru se nam ne obeta nič dobrega. Noben monopol ni dober. In Google je že dokazal, da njihov slogan "Don't be evil" ne pomeni nič. Še vedno velja pregovor: Absolute power corrupts absolutely.

Citat:

doto @ sem mislil, da se muzika posluša z ušesi in ne preko cd coverjev. Kdo pa še sploh ima danes CDje?
smile-1.gif

Ljudje smo vizualna bitja. Slika pove več kot samo besedilo. V svoji knjižnici pa tudi moraš poiskati glasbo, ki bi jo v danem trenutku rad poslušal. Čeprav ni več CD-jev se glasba še vedno izdaja v albumih in vsak album ima art cover.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Ok dovolj je smetenja in predvsem neumnosti. Z googlom ne morš tekmovat hahah

ja ste sami krivi, ce vas malo dreznem, pa prav fanaticno zagovarjate te polizdelke
aplauz.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Mislim, da je letos kritično leto za prevlado na mobilnem trgu. Po večini številk google vodi, po najpomembnejši pa Apple (€).

Apple se mi je zameril z lupljenjem iPhone 5 (imel sem 3 modele 64GB in 2 sta bila "iz škatle" olupljena, 3 pa je tak ratal po 14 dneh pestovanja. Vedno nošen v in odlagan na etui, pozimi celo še etui + kapa). Druga stvar pa je iOS 7, čeprav je še v beti.. Če mislijo to dat ven jih zaradi mene lahko talajo po 1€ brez vezave pa ga nočem.

Trenutno imam za moje pojme cenovno najbolj opravičen izdelek LG Nexus 4. Malo je velik, zunaj se slabše vidi kot na iPhone 5, zvočnik je slabši, prav tako baterija ob "podobni uporabi",.. vendar za več kot pol manj cene potrpim
smile-1.gif

Priznam pa, da v kolikor se iPhone 5 nebi lupil,.. da bi ga gotovo še kar imel.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ja ta ohišja so dejansko en večjih failov iPhone-a. Žrtvovali so design proti uporabnosti. Zato sem jaz dejansko navdušen nad povratkom plastike. Se pa bojim, da ker se ne govori veliko o 5S, ali 6-ki, da bo edini novi model 5C, ki bo pač v barvah.

Kaj te pa moti na iOS 7? Jaz ga uporabljam sedaj že kar nekaj časa in je izboljšava v vsakem pogledu. "Občutek" iOS so ohranili, samo vmesnik so speglali. Ena od stvari, ki me odvračajo od konkurenca je prevelika uporaba črne barve. Sicer nisem designer, imam pa rad lep uporabniški vmesnik in fazo temnih uporabniških vmesnikov sem prerasel že več kot 10 let nazaj.

Kar se pa stabilnosti bete tiče, ta ni nič bol ne crasha, kot so ostale bete. Z novo večjo verzijo iOS-a vedno "breakajo" kakšne aplikacije. Avtorji pa lahko izdajo popravek šele ko je novi OS uradno izdan. Pač beta je namenjena samo razvijalcem, da testirajo svoje aplikacije. Sicer pa beta 4 meni že deluje zelo stabilno.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Kar se tiče izdelave, je novi iPhone lahko enake oblike kot trenutna petica.. samo lupi naj se ne.

Od iOS 7 sem probal samo beta 1 in izgled je po moje velik fail (tudi jaz nisem designer). Res je da smo bili gotovo predolgo navajeni na "predolgo enak iOS".

Motile so me ikone (barve in grafika), preveč črne kot si tudi sam omenil po celem UI, občutek da so kopirali od vsakega OS-a nekaj.

Dosti stvari vleče na Windows Mobile, multitasking izgleda WebOS..

Če so že dali opcijo, da se v folderje lahko več spravi.. zakaj samo 3x3 na stran? Res grdo izgleda,..

Še najbolj pa me moti control center in vsiljeni airplay in airdrop. Če so že šli v bolj prilagodljive vode bi se moralo dati obkljukati kaj naj bo notri in kaj ne, ne pa da je vsiljeno.

Zdi se mi da so preveč popustili pod pritiski, kaj vse naj bi novi iOS imel in so kar nekaj zmešal..

Pomoje bi bila boljša poteza nadaljevati v Apple smeri, par majhnih popravkov in "da stvar preprosto dela", kot npr.:
-swipe od spodaj kakor za control center / ali trenutna iOS 7 search gesta prikaže multitasking (2x home je fail stoletja).
-malo več opcij na lockscreenu (dajte ljudem 3 checkboxe v nastavitve pa naj si malo pokljukajo kaj jim sede)
-mogoče kakšne nove widgete v drop down menu
-če že morajo grafiko poslabšat, naj jo vsaj v manjšem %

Preden bo rant predolg.. vprašam ali je v beta 4 v drop down že (tap to tweet, tap to post) in če je notri koledar (ali kaže evente)?

Nazadnje urejeno: