iPhone 7. gen aka iPhone 5S

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
sem te ze vprasal, pa te bom se enkrat: kaj lahko naredis na nexus 7 kar ne moras na ipadu?

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
aja pa pred tem sem bil ljubitelj japke, imel imaca, macbooka, samo ios pa se mi je vsedel v dno zelodca

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
roky glede na to da si neki doktor, bos verjetno znal uporabit iskalnik, ker sem to ze parkrat na siroko napisal. Vsakemu kekcu z erekcijo ob misli na japko pa ne mislim razlagat svojih travmaticnih izkusenj in odpirat starih ran

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
se mi je zdel, da si nesposoben odgovorit... pravi android vernik, ki mu je jabka apn, zato ker je pac jabka....
bonk.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
sem te ze vprasal, pa te bom se enkrat: kaj lahko naredis na nexus 7 kar ne moras na ipadu?

Na lep dopust lahko grem, stal me je 187 EUR. Japka mini,pa raje ne bi o ceni. Precenjena jajca

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
kvaliteta se placa :p sicer pa nevem kje dobis lep dopust za 100 eur (razlika v ceni novega nexusa 7 in ipada mini)

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Pa pozabljajo, da applovim izdelkom cena drži in ga ni težko dalje prodat. Pa ja, sej bojo morda skapirali
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
No, da ne bi raje govorili o Štexusu 7, sem verjel Android fanatikom tukaj na forumu in ga celo nabavil. Boljše, da ne opisujem svojim travmatičnih izkušenj z zatikanjem stock browserja, preglednosti web strani na 7" 16:9 zaslonu, zatikanjem os-a kljub strojni "nabildanosti". Pač.. you get what you pay for... Aja, pa ohišje je top notch kvalitete, tako prijetno škripa plastika ko ga v roke primeš...
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Novega imam.
Mel ravno danes iPad poleg, o razliki v kvaliteti ni govora. Ne moreš z googlom tekmovati.

I

Izbrisan uporabnik #488

4+12jedrni(Nvidia), ki dela kot sneta sekira.

Kakšno leto nazaj sem prvič dobil v roke iPad2. Jajca sploh niso imela slo. jezika, dalo se je naložiti na pol prevedeno slovenščino.
iTunes eden najbolj katastrofalnih programov, kar sem jih videl, neumno in nelogično, da bolj ne more biti.

iFunBox je rešil zagato, da se je sploh dalo delati, da niso tista jajca nonstop nekaj delala v ozadju. Jailbreak je bil nujen za solildno programje.

Sledil pa je šok, smrljivi iPad2 ni imel nobene luknje za kakšen USB ali kaj podobnega, draga jajca brez luknje.

iOS je itak ukraden, podobno kot Android, zelo sta si podobna, izvor je znan.

Hardware je sicer delal lepo hitro, a je tudi sesuvalo, kar pri tako dragem izdelku ne sme biti niti vprašanje.

Konkurenca pa je vmes delala in danes je pač žalostno dejstvo, da Android hara, ker je na voljo vsem za razliko od iOSa.

Niti v sanjah ne bi nabavil sedaj naprave z iOS, ne za dekstop računalnik, kamoli za kakšne mobilne naprave, da bi se potem lovil z nekompatibilnostjo ipd.

Američani ok, v Evropi pa ta zgodba ne pije vodi.

Win+Android.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Android in ios si nista v ničemer podobna
wink-1.gif
Ne po zanesljivosti, stabilnosti, kvaliteti appsov, softverski podpori in ne nazadnje tudi po porabi baterije. Zaj pa prosim, da tukaj ne pišeš več takih bedarij in neresnic.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nadalje sem pozabil kako je pri iPadu.

Skratka pri Google tablici samo vpišeš google account in vse storitve z nastavitvami so v trenutku na voljo.
Picassa, maili, maps, youtube, skratka tako kot mora biti.

Naredil sem še dodaten profil, kar omogoča novi OS, da lahko napravo uporablja še druga oseba s povsem svojimi nastavitvami in programi.

Glede na to, da imam vse storitve pri Googlu, je skor logično, da se raznih iOS naprav ne dotikam več. Naprava ios pa itak ne ponuja ničesar več ali boljšega.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Backup že gre delati na Androidu brez da ga rootaš? Recimo kar na oblak kot ima to rešeno iPad z iCloud?
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Android in ios si nista v ničemer podobna
wink-1.gif
Ne po zanesljivosti, stabilnosti, kvaliteti appsov, softverski podpori in ne nazadnje tudi po porabi baterije. Zaj pa prosim, da tukaj ne pišeš več takih bedarij in neresnic.

Kolko mi je znano sta oba na sistemu linux/unix, skratka nič novega.

Baterija na Nexusu drži izjemno, no tudi na iPadu je bila odlična, edino vidno prednost je imel, da se je iPad res hitro vklopil, Nexus rabi nekaj časa, po drugi strani pa v mirovanju Nexus ne troši ne vem kolko.

In včeraj ko sem ga mel, se mi iPad ni hotel priklopiti na moj ruter, po nekih izklapljanjih in vklopih se je le opogumil in začel delati.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Backup že gre delati na Androidu brez da ga rootaš? Recimo kar na oblak kot ima to rešeno iPad z iCloud?
smile-1.gif

Seveda ne gre. Še v tem je razlika. Backup je zelo pomemben, vedno bolj.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
smile-1.gif

Seveda govorim o komplet backupu. Ne samo sms/klici pa browser history...

Tokaj si ti delal z wifi ne vem, ker vse kar je treba je, da vpišeš geslo...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
smile-1.gif

V original nastavitvah ima varnostno kopiranje podatkov v Googlove strežnike+samodejna obnovitev.

A se s tem ne ubadam, videl pa sem, da imaš komplet backup na voljo v programu Nexus Root toolkit.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
4+12jedrni(Nvidia), ki dela kot sneta sekira.

Ne obstaja, obstaja pa nexus 7 ki ima quad (4) core tegro 3

Citat:
Kakšno leto nazaj sem prvič dobil v roke iPad2. Jajca sploh niso imela slo. jezika, dalo se je naložiti na pol prevedeno slovenščino.
iTunes eden najbolj katastrofalnih programov, kar sem jih videl, neumno in nelogično, da bolj ne more biti.
o iTunes bi se dalo diskutirati, je pa dejstvo da je to en bolj doteranih programov za urejanje multimedijske knjižnice.

Citat:

iFunBox je rešil zagato, da se je sploh dalo delati, da niso tista jajca nonstop nekaj delala v ozadju. Jailbreak je bil nujen za solildno programje.

Sledil pa je šok, smrljivi iPad2 ni imel nobene luknje za kakšen USB ali kaj podobnega, draga jajca brez luknje.

iOS je itak ukraden, podobno kot Android, zelo sta si podobna, izvor je znan.

Hardware je sicer delal lepo hitro, a je tudi sesuvalo, kar pri tako dragem izdelku ne sme biti niti vprašanje.

Konkurenca pa je vmes delala in danes je pač žalostno dejstvo, da Android hara, ker je na voljo vsem za razliko od iOSa.

Niti v sanjah ne bi nabavil sedaj naprave z iOS, ne za dekstop računalnik, kamoli za kakšne mobilne naprave, da bi se potem lovil z nekompatibilnostjo ipd.

Američani ok, v Evropi pa ta zgodba ne pije vodi.

Win+Android.
jailbrake-u si device in potem se sprasujes zakaj se usuva.., dej no snecer ne prbiji... in komu so ios ukradel? janši? o kakšni nekompatibilnosti govoriš? pa ne mešaj hrušk in jabolk (ios in os x). Kje ima pa nexus 7 usb port (full blown, ne micro za filat)?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ios=Unix Darwin.

[root@iPad ~]# uname -a
Darwin iPad 13.0.0 Darwin Kernel Version 13.0.0: Sun Dec 16 19:58:44 PST 2012; root:xnu-2107.7.55~11/RELEASE_ARM_S5L8940X iPad2,1 arm K93AP Darwin

Nobene tople vode.
http://en.wikipedia.org/wiki/Darwin_(operating_system)

Glede jeder Nexusa, ti se kar vtikaj 4 jedrni glavni procesor, 12 jedrni GPU, kar si pa itak že vedel in ker nisem bil dosleden, iščeš dlako.

iTunes program je najslabša zadeva na iPadu. Slovenščina je že?

Jailbreak na novem 6.1.3 ne gre, kar tudi veš in tudi ta se "sesuva".

Nexus 7 res nima vhoda ali reže za usb, ampak to je googlova zadeva, kar pomeni, da ne rabiš če uporabljaš google accounte.

Praktično vse ostale Android naprave pa ponujajo ta ali drugačen vhod/izhod a ne.

O čemer lahko na Ipadu samo sanjaš.