iPhone 4G?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@Jest: Ne iPhone ni zanič zaradi cene..

..Je pa zanič zaradi tega, ker je iPhone OS (katerega mnogi opisujete kot najbol intuitivnega) resnično kot smešnica proti OSu kot je WebOS (preden začnete pljuvati po slednjem prosim, da to storite le tisti ki ste ga dejansko probali. Govoroim le za OS).

Prav tako me močno moti (1 knof ki mu pravijo.. HOME)..

Baterija na 3GS je tako bedna, da ne bom zgubljal besed.

O multitaskingu je bilo veliko povedanega.

Steve je z OS 4.0 jasno povedal da bi rad da ga tako Android ali pa še kdo drugi lahko letos ujame, kako leto kasneje pa prehiti.

Pa nič nimam proti iPhonu sem dlje časa imel vse 3 iPhone (vse celo večkrat..), ampak z aparatom za tretjino italijanskega 3Gs-a lahko storim več, bolje & hitreje, pa še baterija mi dlje traja.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
kdo je kdaj reku da je iPhone OS zanič?
crazy1.gif

stupid-1.gif

Meni osebno je samo politika Appla zgrešena... lahko bi kej naredili v tej smeri, da bi se ta naprava končno lahko v SLO dobila tut po normalni naročniški ceni, ne pa samo v redni prodaji.

Jaz osebno dam raje za 340eur za HTC Desire pri Mobitelu kot pa 620eur v Italiji za iPhone... samo zato, da se bom potem boljše počutil, ker imam na voljo 100.000+ aplikacij in zato, ker je iPhone tako fenši špensi. Brezveze.

Bi pa imel appla, normalno. Samo ne po tej ceni
crazy1.gif
Če se že greš tako politiko, zakaj pa ne prodaš Honde in si končno nabaviš Insignio ali pa Q7? Sej je Q7 tut hudo boljši kot en Accord. Če se že greš nek prestiž in ti je to pomembno, se ga pejt povsod. Men dol visi za to. Rabim funkcionalen telefon za normalno ceno, bmk če se neka spletna stran za sekundo kasneje odpre kot na iphonu. Men je pomembno, da se mi naloži cela spletna stran, ali pa recimo da se mi bo telefon povezal preko BT z neko xy Nokio, ne pa da bom mel sranje s tako osnovno funkcijo, kjer se pa iPhonu tudi zalomi, ane?

rolleyes-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Glede iPhona v Sloveniji sem celo vesel da ga ni
smile-1.gif
Sej mate Italijo pa Hrvaško blizu :p

@Spirit: jaz bi z veseljem dal že v ne vem ketero 620€ (nedavno, aljoševa stalna stranka..).. ČE bi mi iPhone nudil tisto kar potrebujem. Problem defenitivno ni v ceni. "Problem" je v tem da jaz dobim boljšo uporabniško izkušnjo pri aparatu za 1/3 ali 1/2 cene italijanskega 3GS 16GB.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Android ima eno fundementalno napako, zaradi katere ne bo nikoli enako hiter, kot iPhone na istem HW in to je java. To se vidi že z primerjalnih testov najnovejših naprav, ki imajo bistveno zmogljivejše procesorje in več spomina. Čez par mesecev pride pa ven nova verzija, ki bo verjetno imela novi A4 procesor. Če gre verjeti primerjalnim testom med iPadom, ki ga poganja ta procesor in 3GS om, je novi procesor bistveno hitrejši.

Glede SW, jaz ne pogrešam niti ene stvari. Nasprotno, na android ne bi prešaltal zaradi par aplikacij, ki na androidu (še) ne obstajajo. Flash na tako mali napravi je smešen zaradi par stvari. Video je itak kodiran v h:264, flash je samo predvajalnik, se pravi vmesnik. Zakaj bi potreboval vmeni SW, če iPhone že vsebuje čip, ki strojno dekodira h.264. S tem bi samo poslabšal performance. Trenutno že obstajajo rešitve, da eno video datoteko predvajaš preko html5 ali flash-a (za IE, ki je še vedno v kameni dobi). Tudi ostale aplikacije na tako majhnem ekranu izgledajo čudno. Prirejene so za desktop, ki ima bistveno večjo resolucijo. Inteakcija s tako aplikacijo, vključeno v html stran zgleda čudno. Pri dosti velikem zoomu, zgleda čudno, ker so fonti neberljivi. Če pa povečaš zoom, pa ne vidiš cele aplikacije, kar tudi uniči uporabniško izkušnjo.

Verjamem, da so motivi Jobsa, zakaj ne dovolji flash-a drugačni od uradne izjave in da so bazirani tudi na osebnih zamerah iz preteklosti in dejstva, da je flash player na OSX peace sh*t. Samo na dolgi rok bomo profitirali, ker se bo čedalje več uporabljal html5. Sedaj, ko zgleda, da končno dobivamo bitko proti IE6, bo očitno naslednji na vrsti flash
cheer.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
530€ doma in pa 599€ v italiji, kjer rabiš čas in bencin, ki te pride potem 630€....najmanj. Iz Štajerske se verjetno ne bo nihče cjazil mar ne?

Dajte mi Iphone-a za 300€ pa bo.

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Jaz se strinjam da Android proti Ifon osu nima za burek in nikdar verjetno nebo imel. Ze tiste bedne ikonce v zgornjem kotu ki opozarjajo na smse in klice so en velik joke. To sporocilo mora bit fullscreen ne se pa skrivat v eku.
Novi multitasking od Ifona se mi tudi boljse dopade kot v ostalih napravah, ki se programi sploh ne zapirajo pa pozirajo ram.
Ampak malo dnara malo muzike. Ce bi bil ze zdaj next ifon zunaj bi ga verjetno celo vzel neglede na 200€ visjo tarifo, vendar se bom mogo z nekaj majn kvalitetnim zadovoljiti. Noja vsej cenejse je ce ze ne druga.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
530€ doma in pa 599€ v italiji, kjer rabiš čas in bencin, ki te pride potem 630€....najmanj. Iz Štajerske se verjetno ne bo nihče cjazil mar ne?

Dajte mi Iphone-a za 300€ pa bo.

To je tocno to, kar ves cas pravim... Nekaterim iPhone ni vsec samo zaradi cene... in ker ga ne morejo kupiti pri prodajalcu cez cesto
smile-1.gif
...

Ko je kaksna druga tema, nekateri vedno trobijo, da smo v Evropi... in da ni treba kupovat pri najboljsem sosedu... Pac iPhone se zaenrkat uradno ne prodaja v Sloveniji... Kdor ga bo hotel, ga bo pac kupil cez mejo ali pa preko oglasnikov in ga bo dobil ravno tako na dom, kot ce bi ga narocil v BigBangovi, Comtronovi, Mobitelovi, Mercatorjevi spletni stacuni ...

Sicer pa meni je cisto vseenom kaj si kdo misli o tem... Je pac njegova odlocitev... in njegovo mnenje... Moti me edino to, da so ponavadi najbolj glasni tisti, ki iPhone sploh niso imeli v roki (ne me napadat... to ne velja za vse
tongue-1.gif
...

Oz. me niti to ne moti... je pa dobro izhodisce za debato na forumu
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Eh sej ce ces dobis ifon pri komadi. Tak da to je bol slabi izgovor, ampak ze to da je prakticno novi ifon pred vrati mi ni dajat 630€ za staro verzijo.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kommdata mislis verjetno? Tam se meni zdi nakup bolj tako... Kot prvo nikoli ne ves, kdaj dobis nezaklenjenea in kdaj softversko odklenjenega... Generalno pa imajo pri vseh listek, na katerem pise, da ga ne smes nadgrajevat preko iTunes, ker v nasprotnem primeru garancija ne velja... In to je po mojem mnenju en velik bullshit ... Ce ne morejo prodajati nezaklenjenih, potem naj jih raje ne prodajajo...

Pa se sedaj vidim,d a pise, da so iz Italije, garancije imajo pa samo 12 mesecev... Italijanski imajo 24 mesecev garancije
smile-1.gif
...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Glede iPhona v Sloveniji sem celo vesel da ga ni
smile-1.gif
Sej mate Italijo pa Hrvaško blizu :p

Zakaj natančno si vesel? Po tvoji logiki bi bili lahko veseli tudi, če ne bi pri nas prodajali BMW, AUDI... Dej ne kvasi neumnosti. Da si vesel, o za posrat.
stupid-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
V ZDA pa so 199 in 299$, v € pa 600€ lol
smile-1.gif

Si tudi eden izmed tistih, ki mecejo hruske in jabolka v isti kos...

iPhone v Ameriki stane res 199U$D za iPhone 3GS 16 GB verzijo... Vendar moras k tej ceni pristeti se davek (nekje do 15%) in 24x po cca. 50 U$D za storitve ... Pa se vedno je zaklenjen in trenutno ni na voljo moznosti za odklep... Ce pa zelis kupiti brez aneksa (sem nekje bral, da se da), pa cena ni vec 199U$D + davek ampak menda 699 ali celo 799 U$D + davek ... Pa se vedno je zaklenjen na AT&T omrezje ...

Za 600€ pa dobis v Italiji nezaklenjen iPhone 3GS ...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jao, pa to je že bilo miljonkrat obdelano. 199$ je subvencionirana cena in to brez davka. Poleg tega je treba še dve leti plačevati 60 al 70$ mesečne naročnine.

V Italiji je pa 600€ z davkom od tega gre 480 applu + operaterju. In ta cena se lahko primerja z nesubvencionirano v ameriki. Razliko pobere država.

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Ja no 1 leto verjetno zato ker ti jo oni uveljavlajo neuradno. Vec se jim pa verjetno ne splaca davat. Italija mi je enostavno predalec. Tudi ce je stacuna pri meji moram celo slo prepelat. Mam blizje do avstrije. V avstriji sem ze sicer vido ifona vendar se mi zdi da se tam uradno tudi ne prodaja ali pac?