iPhone 4G

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Neko novo obliko si bodo težko izmislili, jaz sicer sumim, da bo tale iphone bolj ali manj tehnološko enak, malo boljši fotoaparat, največja razlika pa bo debelina.

5 Mpix foto + OLED zaslon z večjo resolucijo + wifi N + FM transmitter/receiver + nova oblika . Moja ugibanja
wink-1.gif

A to za verzijo 17 ? Pri zdajsnjem tempu dodajanja "inovacij" (torej stvari, ki jih ima konkurenca ze precej let) bo najbrz res prislo vse to ... leta 2525
evil.gif

evil.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Vsaj 1GHz ( A4 / Tegra), 512mb ram, 32gb / 64gb, boljši grafični čip, vsaj 3.7" 800x480 oled, 5mpx z 720p snemanjem @ 30fps, 1500mAh+, home tipka bi lahko bila touch sensitive.

Glede OSa, je zaradi mene lahko enak, le neko intuitivno preklaplanje med aplikacijami naj dodajo.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Dejansko se b vsaj polovica teh napovedi uresničila....

Procesor bo definitivno močnejši... verjetno isti kot v iPadu... mogoče downclockan zaradi avtonomije baterije.

Rama bo mogoče več... ni pa nujno, ker ga že 3Gs nikoli en zapolni. Če bodo dodali multitasking, bo bolj potreben.

Pomnilnik bo 110% podvojen (torej 32/64Gb).

Grafični čip bo verjetno močnejši.. ni pa nujno.

Zaslon 99% ne bo večji (saj tudi telefon ne bo večji)... bo pa skoraj gotovo višja resolucija... ampak to spet ni nujno res.

Kamera bo skoraj gotovo 5mpix (nekje se je pisalo, da so že naročili večjo količino senzorjev). 720p snemanje sicer manj verjetno.. ampak vseeno možno.

Baterija bo definitivno boljša (pri močnejšem hardware-u je to že nujno).

Home tipka pa skoraj gotovo ne bo touch sensitive... ker to še nikoli (vsaj iz mojih izkušenj) ni bilo dobro.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja bomo videli..

Saj je lahko 1ghz samo "upravljanje z baterijo" morajo dobro uredit.

Zaslon bi lahko bil večji tudi v enako veliki napravai.. Samo malo robu zgoraj in spodaj zmanjšajo.. tiste 0.2" bi se sigurno dalo naredit..

Glede home tipke, me moti to da se z časom precej obrabi. Tisti ki imate iPhone pol leta in več (kot glavno napravo) gotovo veste, da je tipka nekoliko "vdrta" oz je locirana bolj v notranjosti.. Vsaj tisti iPhone uporabniki ki jih jaz poznam imajo tako..

Sicer pa tudi če apple da spet 3Gs ven z 64GB in kamero spredaj..... bi se prodajali enako kot če bi vse zgoraj omenjene specifikacije vključili..

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Brez veze. iPhone revolucija je že zdavnaj mimo, sedaj je na na vrsti samo še evolucija.

Če nič drugega, Android morda prisili Apple, da začne prodajati iPhone nezaklenjen v prosti prodaji. Ker drugače bo do v letu ali dveh po tržnemu deležu operacijskega sistema pač le zgodovina in spomin na slavne čase.

Zato se pa spravljajo na Android s tožbami, pozabljajoč, da za njim ne stoji samo Google, temveč cel Open Handset Alliance, kateri patentne zakladnice pokopljejo Apple v roku nekaj minut. Od Sony Ericssona, preko Motorole, do kitajskega Huaweia. Vse podjetja, ki imajo neprimerno daljšo zgodovino razvoja v mobilni telefoniji, tako infrastrukturno (omrežja), kot z vidika terminalov.

http://www.openhandsetalliance.com/oha_members.html

Problem Jabuke je, da misli, da lahko v Microsoftovem stilu tožarjenja in napadanja z odvetniki, doseže svojo dominacijo. Ni ratalo Microsoftu, ne bo ratalo Apple-u. S to razliko, da se je Microsoft nekaj naučil. Apple pa tožarjenja ponavlja na vsakih 5 let.

Ogo

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ah... lepo prosim. Sedaj pa govoriš tako, kot da bi samo s tožbam služili in kot da bi bili edini, ki se tožarijo naokoli.

In če misliš, da bodo v letu ali dveh po tržnem deležu operacijskega sistema že "pokopani", se tudi motiš.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ehh, takoj, ko so se počutili ogrožene s strani Androida, so udarili. In ja, so eni izmed največjih ustrahovalcev s tožbami na svetu in to z 30 let zgodovine ustrahovanja.

Apple je drugače s svojo zaprto arhitekturo in tehnologijo sam sebe že večkrat pokopal. Pri iPhonu je podobno. Gre za izredno zaprt ekosistem, ki ga želi Apple v celoti nadzirati. In dokler je bil prvi z idejami na trgu, je bilo kul. Ko se je pojavila konkurenca z odprtimi koncepti, je pa panika in je treba spet pošiljat odvetnike v napad, ker se je koncept zaprtega sistema začel sesuvati sam vase.

Isto je zakaj Mac nikoli ni in ne bo dosegel dovoljšnjega tržnega deleža. Ker ga ne more zaradi politike samega Apple-a. OSa ne želi licencirat, hardveraja še manj. In to že 30 let. Potem so pa jokali, ko jih je Bill Gates kot tank povozil, ker je licenciral jajca od DOSa in Windowsev čisto vsem, ki so dali pineze. Pri Androidu pa niti pinezev nočejo.

Ogo

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.692
6.460
113
Citat:
Uporabnik Ostrzek pravi:
Letos, meseca maja, naj bi prišel na trg iPhone 4G. Ve kdo kaj več o tem?
Tudi jaz zelo dvomim, da bo to maja. Namreč oboževalci Apple izdelkov imajo sedaj pripravljena sredstva za nakup iPad-a, tako da bi bilo nesmiselno pred poletjem lansirati še en drug nov produkt. Bolj primeren čas za iPhone bo jeseni, za prednovoletne nakupe.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Ostrzek pravi:
Letos, meseca maja, naj bi prišel na trg iPhone 4G. Ve kdo kaj več o tem?
Tudi jaz zelo dvomim, da bo to maja. Namreč oboževalci Apple izdelkov imajo sedaj pripravljena sredstva za nakup iPad-a, tako da bi bilo nesmiselno pred poletjem lansirati še en drug nov produkt. Bolj primeren čas za iPhone bo jeseni, za prednovoletne nakupe.

Glede na to, da se tudi dosti Apple fanov strinja s tem, da je iPad bolj kot ne neuporabn, je to verjetno najmanjša skrb. Problem je, da vsako leto izdajo novo "neposodobljeno" verzijo telefona, ki večini sploh ni več zanimiva.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Glede na to, da se tudi dosti Apple fanov strinja s tem, da je iPad bolj kot ne neuporabn, je to verjetno najmanjša skrb.

Mislim da Apple ne rabi skrbeti glede prodaje iPada:
500x_ipad-kindle-chart.jpg

Citat:
According to ChangeWave, the Kindle is going to have a hard time surviving the incoming iPad wave. In a 3171-people survey on Amazon.com users looking to buy an ebook reader, 40% said they were planning to buy the iPad.
http://gizmodo.com/5486667/sony-reader-you-are-so-dead

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Glede na to, da se tudi dosti Apple fanov strinja s tem, da je iPad bolj kot ne neuporabn, je to verjetno najmanjša skrb.

Mislim da Apple ne rabi skrbeti glede prodaje iPada:
500x_ipad-kindle-chart.jpg

Citat:
According to ChangeWave, the Kindle is going to have a hard time surviving the incoming iPad wave. In a 3171-people survey on Amazon.com users looking to buy an ebook reader, 40% said they were planning to buy the iPad.
http://gizmodo.com/5486667/sony-reader-you-are-so-dead

Mene bolj kot % zanimajo cifre, količina. Meni recimo na pamet ne pade nakup e-Readerja.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Za referenco... Amazon je prodal že preko 1,5mio Kindle readerjev.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Samo tablice in e-readerji so novo tržišče. Zato jih ni smoterno primerjati s prenosniki, ali s pametnimi telefoni, kar se absolutne prodaje tiče. Gre za novo tržno nišo, ki šele nastaja. Zato so taki procenti kar na mestu. iPad veliki večini kupcev ne bo nadomestilo za prenosnika.

Če pa že kupuješ e-readerja, kaj je bolje, da kupiš e-ink napravo, na kateri lahko poleg branja knjige mogoče poslušaš še glasbo.Ali za praktično isti denar kupiš napravo, ki predvaja še video, surfaš po internetu, delaš z mailom, lahko urejaš dokumente, igraš igre, ...

Vem da bo naslednji odgovor glede nepodpore flasha. To bo čedalje manjši problem. Youtube še od launcha iPhone-a podpira mpeg4 h.264 video. Sedaj je ta postal tudi standard v html5. Večina večjih ponudnikov online videa že ima beta podporo za html5 in vse to bosta ipad in iphone predvajala out of the box.

iPhone 4G? Pomoje vprašanje kdaj bo. Sedaj so vložili precej časa v razvoj ipad-a. Posledično ni bilo nobenega updata za iphone že kar precej časa. Verzije 3.2 verjetno ne bo za iPhone, vse novosti so za ipad. Hardwarsko bo verjetno iphone letos osvežen, softwaresko pa verjetno ne kaj dosti. Ni za pričakovati revolucije.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Verjemi, da bo izšel OS 4.0 in da bo prinesel marsikaj novega... in to bo tako za iPad kot tudi iPhone in iPod Touch...

OS 3.2 je pač samo za iPad-a, saj so skoraj vse novosti, ki jih prinaša, posledica večjega ekrana...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jaz sem skeptičen, ker ipad paca skupaj ista ekipa kot iphone. Kolikor je znano iz dosedanje prakse, se pa pri applu dela ena stvar na polno. 4.0 seveda bo. Kdaj in kaj bo novega, bomo pa videli.