iPhone 4 ali Nokia Lumia 800

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Jap, iGO, Navigon, Sygic, Tomtom, copilot...

delajo vsi brez podatkovne povezave.

Če nimaš AGPS vklopljen, pač malo dlje išče signal. Drugače ti pač glede na lokalne postaje hitreje določi položaj.

Kakšen pa je cenovni model. Enkrat plačaš in je vse zastonj, posebej po regijah, časovno omejen?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja, AGPS, WPS (WIFI positioning system) ter multilateracija (računanje pozicije glede na oddaljenost od GSM oddajnikov) samo pomagajo hitreje določit začetno lokacijo (oz. lokacijo, če se kasneje GPS signal izgubi), če je GPS izključen, ker najprej res traja nekaj časa, da se GPS najde. Samo to velja splošno za vse aplikacije, ki koristijo GPS API na napravi, SouthPark je pa v začetku izjavil v stilu, da to velja samo za Nokia Drive...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Jap, iGO, Navigon, Sygic, Tomtom, copilot...

delajo vsi brez podatkovne povezave.

Če nimaš AGPS vklopljen, pač malo dlje išče signal. Drugače ti pač glede na lokalne postaje hitreje določi položaj.

Kakšen pa je cenovni model. Enkrat plačaš in je vse zastonj, posebej po regijah, časovno omejen?

Pojma nimam, mi vera prepoveduje da bi jo kdaj kupil kako aplikacijo. No mogoče za predihovalni aparat, seveda za mene.
tongue-1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.327
2.425
113
Na Androidu imaš poln kufr offline turn-to-turn in voice navigacij.. igo, navigon, sygic, navfree itd..

I

Izbrisan uporabnik 3287

plačaš enkrat. potem je tvoja. vedno zastonj. nekatere imajo zastonj nadgradnje kart, druge ne (recimo navigon). delujejo vse offline oziroma ni potrebe po podatkovni povezavi (uporabniki naj ugasnejo data prenos v tujini, da ne bo kakih presenečenj po prejemu položnice). je pa razlika v kartah (če kupiš west eu - imaš samo west eu karte,....) najboljše je kupit celotno eu in je mir.

I

Izbrisan uporabnik 3287

še to mogoče: če imaš inapravo: enkrat kupiš preko appleid in lahko to navigacijo namestiš (brez dodatnega plačila) tudi na vse druge inaprave, ki jih imaš (spet preko svojega a-id-ja). tudi, ko/če zamenjaš za nov model.

moje osebno mnenje: ČE bi moral izbirati med i4 in n 800, bi vzel i4. tisti, ki pišejo, da i4 šteka: ali nikoli niso uporabljali i4 ali so nametali vse možno iz Cydie ali nakladajo. Ok siri uradno ne dela na i4 (kdo pa uporablja siri v slo?).

imel oba, da ne bo buč.

htc win8 (za ta denar) pa kar hvalijo.

lp

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik smt pravi:
tisti, ki pišejo, da i4 šteka: ali nikoli niso uporabljali i4 ali so nametali vse možno iz Cydie ali nakladajo

Trije različni uporabniki so mi v zadnjem času potarnali nad zatikanjem iPhone 4 z iOS6, nihče nima jailbreakanega in vsi so Apple fani (ne fanatiki, da ne bo pomote), tako da resnično dvomim da vsi nakladajo.

Sam si ga lastim skorajda od izida dalje (torej cca. 2 leti in pol) in sem opazil enako. Preprosto telefon ne dela več tako lepo kot je z iOS5 in pika.
smile-1.gif

Je pa vsekakor iPhone 4 zelo zelo dolgo kljuboval zobu časa kajti konkurenčnih naprav iz tistega časa (Desire & S1) praktično več ni za videti nikjer.

I

Izbrisan uporabnik 3287

daj enkrat za foro: set as new (baje naj bi pomagalo pri raznovrstnih problemih). pa povej, če je kaj razlike. jaz sem sicer zdaj na i5, i4 sem prodal že pred io6. i4s pa se mi ni zatikal na io6 (se je pa parkrat kar sam ugasnil-baterija ni bila še zdaleč ne prazna).

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Tudi sam potrjujem zoprno zatikanje telefona iPhone4 z iOS6. Počasneje je bilo vse, od vnosa besedila, navigacije, odpiranja aplikacij, iskanja kontaktov, predvsem pa delovanje zahtevnejših aplikacij. iGO je z instalacijo iOS6 postal skoraj neuporaben. Pred tem iOS5.1 na "4" ni bil problematičen, razlika med 4 in 4S (oba na iOS 5.1.1) se je po mojih izkušnjah najbolj konkretno poznala v hitrosti delovanja iGO navigacije.
Nekaj časa sem uporabljal tudi Lumio 800. Dober hardver in gladko delovanje os, nezadovoljen s kamero, vratci za priklop kabla, avtonomija baterije je bila pred nadgradnjo OS 50% slabša in po nadgradnji 30% slabša od iPhona4. Z dosegljivimi aplikacijami v sredini lanskega leta nisem bil zadovoljen.
Sedaj sem na quad-coru z JB Androidom in nimam prav nikakršnih pripomb nad delovanjem aparata in precejšnjega števila aplikacij..

lp