iPhone 4 ali Nokia Lumia 800

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Tole je čisti bullshit:
Citat:
Če nimaš povezave traja precej dolgo, da najde lokacijo, pa tudi med samo potjo ni tako natančen kot s povezavo. Sicer porabi samo par kb za sporočanje, ampak se po celodnevni uporabi nabere zlahka za kak MB.

Seveda, čisti bullshit, ker ti tako rečeš
bonk.gif

Ja pa ni daleč od resnice. Tole kar govoriš so čiste bučke. V katerikoli državi sem bil (in seznam je relativno dolg) nikjer mi ni bilo treba uporabiti prenos podatkov za navigacijo.
Kar se iskanja tiče, traja lahko dalj in res iskalnik ni tako natančen, nikakor pa ne potrebuješ povezave podtakov za navigacijo (tudi turn to turn). Nikakršnih kb in Mb. In ko je pot izračunana je izračunana in nič manj natančna. pa brez zamere.

v Avstrji pa le probaj, mogoče nimaš posodobljenih map....ali pa je kakšna napaka. Ker zame je ravno štos da navigacija v tujini dela offline. Moral bom sprobat še windows phone (čakam na lumio 620) ker kot sem rekel, če ni čisti offline...adijo nokia.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz sem Lumio 800 Drive uporabljal v Avstriji, Nemčiji, Danski, Norveški....

Ofline seveda, drugače bi dal verjetno več kot za telefon.
tongue-1.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
SEVEDA DELA OFFLINE NAVIGACIJA NA NOKII, tako na prejšnjih Lumiah, kot na najnovejših L920, Tako, da tisti ki vam slučajno ni delalo, preverite nastavitve, še boljše pa, da odstranite aplikacijo in na novo namestite, bo pomoje najlažje.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nobene bučke niso, če ti s internetno povezavo (mobilno, wifi tu nič ne pomaga) najde lokacijo v 15 sek, brez pa v minuti do dveh. Pa je to enako pri vseh telefonih na svetu (poglej kakšen opis na gsmarena, če misliš, da jaz bučke prodajam).

''Kar se iskanja tiče, traja lahko dalj in res iskalnik ni tako natančen, nikakor pa ne potrebuješ povezave podtakov za navigacijo''

Kot da nisem napisal točno to, spet polovično branje oz. branje samo tistega, kar ti paše
bonk.gif

Imam pa naloženo celo Evropo, brez skrbi, da si znam naložit in posodobit
priden.gif

''In ko je pot izračunana je izračunana in nič manj natančna''

Ko boš prevozil toliko km kot jaz po tujini s Nokio, boš videl, da se ji vsake toliko ''utrga'' in prestavi lokacijo nekam sredi polja, potem pa vrže nazaj (kar lahko traja tudi pol minute). In ko potuješ po mestnem središču to ni ravno prijetno, ker hitro zamudiš pravo križišče. Zanimivo, da s vklopljeno podatkovno povezavo teh težav ni, mogoče so se 4 moje dosedanje Nokie najedle bučk in imajo pline?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
V tem cenovnem rangu se dobi skoraj tudi že HTC 8S, za katerega je verjetno kar vredno razmisliti. Nov OS, na gsmareni so ga kar pohvalili, tudi samo izdelavo in naj bi v tem cenovnem razredu ogromno nudil. Na bolhi pa mislim, da so tudi že po 260€
Pa še spominsko režo ima. Lumia 820 bo pa skoraj gotovo še konkretno dražja

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
ksz...

noben ni omenil baterije, čeprav sem ravno tukaj bral da pol dneva drži na lumiji.
hysterical-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
448
83
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
V tem cenovnem rangu se dobi skoraj tudi že HTC 8S, za katerega je verjetno kar vredno razmisliti. Nov OS, na gsmareni so ga kar pohvalili, tudi samo izdelavo in naj bi v tem cenovnem razredu ogromno nudil. Na bolhi pa mislim, da so tudi že po 260€
Pa še spominsko režo ima. Lumia 820 bo pa skoraj gotovo še konkretno dražja

True, dobra izbira, če te ne moti zgolj 4GB spomina, oz. ustrezno manj prostega (dober giga, sem nekje prebral), kamor zaenkrat edino lahko nameščaš aplikacije. Če ne potrebuješ recimo kake glomazne navigacije (ne vem ali na WP lahko nameščaš samo zemljevide, ki jih potrebuješ, kot npr. pri Navigonu za iOS) ali kaj podobnega, bo verjetno dovolj.

Pa kamera je verjetno slabša, komur to kaj pomeni.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Nobene bučke niso, če ti s internetno povezavo (mobilno, wifi tu nič ne pomaga) najde lokacijo v 15 sek, brez pa v minuti do dveh. Pa je to enako pri vseh telefonih na svetu (poglej kakšen opis na gsmarena, če misliš, da jaz bučke prodajam).

''Kar se iskanja tiče, traja lahko dalj in res iskalnik ni tako natančen, nikakor pa ne potrebuješ povezave podtakov za navigacijo''

Kot da nisem napisal točno to, spet polovično branje oz. branje samo tistega, kar ti paše
bonk.gif

priden.gif

Ko boš prevozil toliko km kot jaz po tujini s Nokio, boš videl, da se ji vsake toliko ''utrga'' in prestavi lokacijo nekam sredi polja, potem pa vrže nazaj (kar lahko traja tudi pol minute). In ko potuješ po mestnem središču to ni ravno prijetno, ker hitro zamudiš pravo križišče. Zanimivo, da s vklopljeno podatkovno povezavo teh težav ni, mogoče so se 4 moje dosedanje Nokie najedle bučk in imajo pline?
Se opravičujem, gre bolj za šum v komunikaciji, nikakor pa ne potrebujem pokroviteljstva, sarkazem pa go ahead
smirk-1.gif

Glavna je uporabniška izkušnja in dejstva.
Vemo da nokia drive dobro deluje offline. Priznam, tudi moji navigaciji se je enkrat "utrgalo" in nisem zapeljal iz ceste
hysterical-1.gif

Manjši nasvet, ko imam telefon offline in išče pozicijo, to stori mnogo hitreje, če je telefon pri vetrobranskem steklu in ne pod streho avta. Mogoče so to bučke, vendar moje izkušnje kažejo, da telefon tako mnogo hitreje najde lokacijo. LP

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.592
1.122
113
Titograd
Tudi mene je nokia hotela poslati v okolici Beograda nekam med polja
smile-1.gif
to je bilo samo enkrat. Sicer pa je offline res rabila več časa da je preračunala pot. Me pa to ni motilo.

krashek

Pripravnik
26. dec 2012
101
0
16
www.wpslovenija.si
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
ksz...

noben ni omenil baterije, čeprav sem ravno tukaj bral da pol dneva drži na lumiji.
hysterical-1.gif

Kje si pa to slišal? Lumie držijo en dan, vse, mogoče malo manj, nikoli pa pol dneva. Seveda je pa vse odvisno od uporabe.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tudi mi se nismo najbolj razumeli - problem je, da mi ni hotel brez online povezave najti točne lokacije.

npr., hotel sem najti Hermann-Maier-Platz 1, Flachau, Austria in je brez online povezave ni našla. ko sem vtipkal domač naslov, je našla takoj. in ko sem online priklopil, je ta Hermann-Maier-Platz takoj našla, v isti obliki kot sem ga jaz vtipkal. kje je fora, ne vem. sam kraj, kjer je ta Platz pa je našla offline brez problema, tudi pot je preračunala in začela voditi normalno ...

sama navigacija torej deluje offline, probleme ima torej z iskanjem končne točke potovanja.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:

bonk.gif

priden.gif

Eh katero verzijo Drive in kakšen mobilni telefon si uporabljal? Minuto računanja je kvečjemu na kakšem starem 120MhZ 16MB Symbian telefonu, na WP telefonih Nokia Drive 3 preračuna v sekundi tako, da si malo za časom in nerelevanten v teji temi.

To, da se navigaciji utrga je pa problem v tem, da izgubiš GPS signal.

Search je sicer potrebno malo naštudirati a deluje čisto tekoče offline.

Npr. Gledaš lokacijo Metkoviæ na Hrvaškem (daleko na jugu).
Iščeš Ulica Ante Starčeviæa 12.
Vtipkaš Ante Starčeviæa 12 -> najde neke druge CRO kraje blizu SVN.
Vtipkaš Ante Starčeviæa 12, Metkoviæ -> Ne najde nič, vpraša, če želiš iti online prebrskat.
Vtipkaš Ante Starčeviæa 12, Metkovič, Croatia -> Najde lokacijo popolnoma OFFLINE!!! v pol sekunde!

Klikneš DRIVE TO in v sekundi in pol preračuna pot, še enkrat POPOLNOMA OFFLINE!!!!

Tako, da ja, tvoj komentar je totalen bullshit oz. mlatenje prazne slame, če ti prejšnji izraz ni všeč.

Aja, POPOLNOMA vseeno je ali imaš za internetni vir WIFI ali 3G.
smirk-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Southpark pomoje govori o tem, da nokia drive s GPS ne najde tako hitro signala in si potem pomaga s A-GPS sistemom, kateri je lahko hitrejši.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Točno o tem govorim, titov je samo še en v vrsti alterašev, ki prebere vse napol ali pa samo tisto, kar mu paše in piše o vetrnicah, ko je govora o pomarančah.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Pa koliko ste stari nekateri? Kregate se ko majhni otroci. Pa dajte se mal ohladit.
No sedaj vem, da offline dela tudi na nokiah z wp. Super.
Sedaj naj mi pa eden pošteno odgovori, ali je popoln offline turn to turn navigacija možna tudi na androidu? Čeprav bom skoraj 100% ostal na nokii imam rad odprte možnosti. Hvala za odgovore. LP

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Jap, iGO, Navigon, Sygic, Tomtom, copilot...

delajo vsi brez podatkovne povezave.

Če nimaš AGPS vklopljen, pač malo dlje išče signal. Drugače ti pač glede na lokalne postaje hitreje določi položaj.