Iphone 3G vs. Samsung i900 omnia

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
hysterical-1.gif

Huda
smile-1.gif

erazem12

Pripravnik
15. feb 2008
167
0
16
ne vem kdaj sem se kaki neumnosti, kot je tale slikca, nazadnje na glas nasmejal...
res huda

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Dobra primerjalna tabela, ni kaj.
wink-1.gif

Čeprav ne drži popolnoma, bi pa zlahka dodali ša kakšno osnovno pomanjkljivost iPhona 3G, ki je res težko pričakovana v naslednjih izdajah programske opreme.

infinity

Zelenc'
8. okt 2008
7
0
1
Z omnio sicer še nisem rokoval, ampak iphone je srednji cenovni razred in temu primerno brez nekaterih zelo pomembnih funkcij. Zame uporaben le kot opeka :D

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ahahahahaha. Keri komentarji... aahahaha

Srednji cenovni razred? Si ziher?Kaj pa je pol za tebe višji cenovni razred?? 700+ eur??

In katere so te , zate, zelo pomembne funkcije, ki majnkajo???

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ima gps ( sem si sam naredil karte za večja mesta, tako da je povsem brezplačno lociranje) , res pa je da še ni navigacije , ki pa bo skoraj ziher do konca leta.

Ima wifi in sprejem oz. signal je še malo boljši kot na win mobile htcjih, da nokij (n95 8gb, n82) tu sploh ne omenjam, ker so še slabše pri tem kot htcji.

Reža za kartico pa skorajda ni omembe vredna pri 8 gb spomina... Vsaj za mene ne. Če pa bi blo 4 gb notranjega, kot ima to diamond, pa bi mi bilo premalo.

infinity

Zelenc'
8. okt 2008
7
0
1
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Ahahahahaha. Keri komentarji... aahahaha

Srednji cenovni razred? Si ziher?Kaj pa je pol za tebe višji cenovni razred?? 700+ eur??

In katere so te , zate, zelo pomembne funkcije, ki majnkajo???

Kamerca iz kamene dobe brez možnosti snemanja viedoposnetkov
Bluetooth ne podpira sinhrnonizacije z slušalkami ali katerokoli drugo opremo.
Nemoreš pošiljat in prejemat datotek iz drugih telefonov.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Kamera je res samo 2mpx i brez fleša, samo dela pa tak dobre slike kot htcji z 3 mpx kamero in avtofokusom. Res sem bil presenečen nad kvaliteto slik. Če si pa namestiš še boljšo aplikacijo za kamero, pa imaš kup nastavitev in tudi dnemanje videjev.

Sinhronizacija s slušalkami?? Vem, da delujejo mnoge BT slušalke z iphonom.... Pošiljanje datotek prek BT pa sploh ne koristim, tak da ne vem če obstaja kaka alternativa. Sem pa prepričan, da obstaja. Vem pa da je kar nekaj programčkov, s katerimi lahko prek wifi prenaša datoteke.

Sicer pa to kar si naštel, najdeš že v nižjem srednjem razredu telefonov. aka nokia 5310, SE k630 ...

Zato je sploh brezveze razmišljat o srednjem in višjem razredu.

Sicer pa. Ne da se mi več razlagat, zakaj ne omnie ampak iphona. Sprobaj kak jailbreakan iphone, z veliko aplikacijami in igrami in ko boš videl kaj vse omogoča napram vsem ostalim telefonom.

ŠE NEKAJ.
d055.gif

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> Kamerca iz kamene dobe brez možnosti snemanja viedoposnetkov

Kamera dela kar spodobne slike... meni osebno boljse kot marsikateri drug mobilnik s kamero, ki ima 2 mpix ... Ne more pa se primerjati s tistimi modeli, ki imajo avtofokus ...

>> Bluetooth ne podpira sinhrnonizacije z slušalkami ali katerokoli drugo opremo.

Kaj bi pa ti sinhroniziral s slusalkami?
evil.gif
... Deluje odlicno z bluetooth slusalkami... in tudi imenik se prenese recimo na Parrot avtoinstalacijo, prav tako tudi seznam klicanih stevilk ...

>> Nemoreš pošiljat in prejemat datotek iz drugih telefonov.

Lahko...ce ima drugi telefon tudi mail klienta
smile-1.gif
... in povezavo do inetrneta...

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
a vam apple kaj placuje, da delate tako reklamo? zame telefon, ki se ni sposoben povezat z drugimi mobilniki preko BT, z 2mpix kamero v dobi, ko telefoni prehajajo na 8mpix z opticnim zoomom, brez moznosti snemanja videoposnetkov, videoklica in podobnih dobrot, nima kaj delat v konkurenci high-end telefonov, kot je omnia, xperia, innov8, n96 ipd..

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
763
113
www.jernej.org
Vsakemu svoje. Seveda ima iPhone svoje pomanjkljivosti. Nekaterim so pač všeč telefoni s podpovprečno kvaliteto izdelave, nabiti z neuporabnimi funkcijami, ... Drugi pa imajo raje kvalitetno izdelan telefon z dobrim zaslonom in multimedijskimi bonbončki. Hvala bogu... kaj bi bilo, če bi vsak naokoli hodil z istim telefonom. Je pa (sorry izrazu) skrajni idiotizem reči, da je iPhone slaba naprava, ker ima 2mpix kamero in pohabljen bluetooth software (slednje moti tudi mene). Ima pač druge zadeve zelo dodelane.

BTW: snemanje videoposnetkov je možno že DOLGO.

Meni osebno je iPhone prvi telefon, ki se ga po skoraj enem letu uporabe še nisem naveličal. Ostalih sem se ponavadi že po enem mesecu.
wink-1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
maš prav.-..itak je vsakemu svoje všeč...dejansko da rečeš da ti telefon po enem letu še vedno kul, pomeni veliko.
jaz sem se vsakega telefona naveličal dejansko po 14 dneh....
trenutno imam diamonda skoraj 3 mesece...in ga vsakodnevno uporabljam par ur...skos je kaj novega...dejansko uporabne funkcije...dovolj velik zaslon za kaj pogledat...tako da sem full zadovoljen...za iPhone nebi menjal...edino za HTC HDja...

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
vsakemu svoje, tako je. mi je pa malo mimo, da se ga primerja (in nekateri ga celo postavljajo en rang visje) z modeli, ki so nabiti z raznimi bonboncki. iphone ima bolj user friendly software, kot je recimo wm ali symbian, kar pa ga se ne postavi ob bok ostalim aparatom drugih znamk.
sicer pa sam uporabljam k800 ze 2 leti in sem ultra zadovoljen (predvsem zaradi odlicne kamere), le manjka mi par stvari (wifi, gps) in bom zato v kratkem menjal. in ravno zaradi kamere iphone ne pride v postev, saj sem nekako navajen na xenonski flash ter >2mpix. ce pa ti izgled ter sam uporabniski vmesnik veliko pomeni, pa verjamem, da je iphone dobra izbira. sam bom raje pocakal na x1, ali pa bom sel po omnio.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Sam tak iz radovednosti me zanima, kaj delaš s fotkami, ki jih slikaš na mobitelu? Oz v kakšno velikost jih resizaš. Jaz namreč še nisem videl fotke na mobitelu, ki ne bi bila zrnata pri native resoluciji. Ko jo pa zmanjšaš, pa šele postane pogojno sprejemljive kvalitete. Za uploudanje na Facebook, mi je iPhonova kamera čez glavo dovolj. Za kaj več pa imam fotoaparat, ki mi še na misel ne pride, da bi ga menjal z mobitelom
hysterical-1.gif

iPhone uporabljam že eno leto, pa se ga še nisem naveličal in mi niti na misel ne pride da bi ga menjal za karkoli drugega. Telefona , za kategea bi trdil podobno, do sedaj še nisem imel. V povprečju pa menjam en tel. na leto. Do sedaj
smile-1.gif