iPhone 3G krizi in tezave

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Telefon je jailbreak-an.....verzija OS pa mislim, da je 3.01 (ne 3.1)---lahko, da se motim ! Res je, samo svojo številko (mobilno) sem moral vpisat !

Hvala !

Yagi

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Še eno vprašanje; če aparat resitiram, se mi bo zaklenil (jaibrake-u) ali ne..? Sprašujem, zaradi nastavitev za MMS in za delovanje 3G povezave proko Safari-a za dostopnaje na medmrežje !

Yagi

Nazadnje urejeno:

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Resetiraš lahko brez pomiselkov.... jailbreak izgubiš le ob restoru/upgrade-u.

Super, hvala za to informacijo. Kaj pa ob prenosu aplikacij preko iTunes.....če sinhroniziram in napuše, da bodo vse obstoječe aplikacije zamenjane s temi na listi......a obdržim Cydia in pa iGO aplikacijo, kateri sta bili že pred tem nameščeni ?

Yagi

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Cydia bo ostala (ker ni uradna aplikacija)... za iGO pa ne bi vedel, ker tega še nisem počel. Čisto možno je, da bo izginila (kot glasba in videi).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Mas kaksno idejo kako nastimat da bo MSN povezan oziroma da mi kej vn skoči ko mi kdo napiše kej? Da nekako laufa to v ozadju? Ker preden sem kupil ste mi vsi svetovali da nej kupim odklenjenega, zato da dela ta push sistem, zdej pa bi rad zvedel kako usposobit to?

Verjetno opcije da bi imel multiple login ( kot pri Windowsih) ni možno in posledično ce bom na iphonu logiran,me bo doma odlogiralo?

No mojstri,kako spedenat.
Obstaja mogoče še kej takega za FB chat?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
No ja no, poceni aplikacije pa ravno niso, vsaj za chat program 8€ se mi zdi pa res dosti.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ehh, če si dal 800 za telefon, boš pa še 80 za osnovne aplikacije.
evil.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
No ja... stvar debate... ostale platforme imajo ponavadi še dražje aplikacije. Tudi programerji morajo od nečesa živeti.... program res ni najcenejši... ampak 8eur tudi ni veliko. Jaz sem ti dal pač link do najbolj kvalitetnega messenger programa, ki vsebuje vse mogoče protokole. Lahko pa si naložiš npr. fring-a, ki je zastonj in tudi podpira push notifications. Nima pa podpore facebooka in še nekaterih drugih protokolov... pa tudi vmesnik ni najlepši.
Fring: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=290948830&mt=8
Palringo: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=286274367&mt=8

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
To je res, zato se z aplikacijami za iPhone celo kaj zasluži, drugje je pa vse popolnoma piratsko, žal. Žal ne dam 20 EUR za en program za mobilni aparat.

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Hi ! A mi lahko nekdo zaupa, kje so nastavitve za povezavo z internetom. Iščem ampak ne najdem....! Doma se že povežem na WiFi preko router-ja.....ampak drugače pa ne gre ! Hvala za pomoč !

Yagi

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Nastavitve oziroma "settings" mi je popolnoma jasno kje se nahajajo in pomen. Rad bi dostopal do interneta brez povezave na Wifi (npr. zunaj). Vendar moram v aparatu (iPhone 3GS) nastavit (dostopnot točko, proyx..itd.) in me zanima kje se to nahaja. Ali sem spregledal (kar je možno) ali pa ne najdem. Hvala za pomoč in nasvet.....

Yagi

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
A je težko malo prelistati nastavitve?
Settings > General > Network > Cellular Data Network

Hvala za tole. To sem našel in tudi nastavitve so nastavljene (mobitel / internet / ). Ko se pa želim poveha pa napiše : "could not activate cellular data network" !...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Prave nastavitve so:
APN: internet
User: mobitel
Pass: internet

Pa zgoraj levo ti mora zraven imena omrežja kazati "E" ali "3G". Če ne kaže, restartaj telefon.

Če ti na ta način ne bo uspelo nastaviti prenosa podatkov, pa naloži IPCC po navodilih, ki ti jih je podal Jest.

Če pa še po tem ne bo delovalo, se pa prepričaj, da imaš pri operaterju sploh vklopljeno storitev.