iPhone 3G krizi in tezave

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Uradno brez aktivacije telefona sploh ne moreš uporabljati (imaš na voljo samo emergency call).... neuradno ga lahko pa hacktiviraš z jailbreakom.

Sicer je pa tvoj postopek pravilen... uradna aktivacija, jailbreak in odklep.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Kaj pa če je že jailbrejkan? Lahko vseeno dam simko ustrezno notri in aktiviram? Al potem je pač 2 late.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ne štekam kaj je sploh prednost oz. slabost aktivacije.

Če začne garancija teči z dnem ko ga aktiviras, a ni enostavno da ga aktiviraš takrat ko ti pač crkne?
grin1.gif

Torej teoretično lahko kupim hrvaškega, dam notr eno hrvaško SIM, aktiviram telefon ( kakorkol se že to naredi) , potem pa naložim gor jailbreak in pa še en program, da mi bo delala M@ SIM kartica?
Al sem kej falil?

Dokler ga ne aktiviras imas na zaslonu samo tole:

Apple_iPhone_3G_S_unboxing-012.jpg

uporabljat ga pa ne mores, dokler ga ne aktiviras
smile-1.gif
... Uradno (pri nezaklenjenih) ali neuradno s pomocjo postopka odklepa...

Glede aktivacije... Vstavit moras SIM kartico tistega operaterja, na katerega je zaklenjen... Ce gre seveda za zaklenjen iPhone... Ce pa gre za nezaklenjenega, pa vstavis katerokoli kartico, prikljucis na kabel in zalaufas iTunes (racunalnik mora biti povezan z internetom) in zadevo aktiviras ... in po zelji se registriras (ni nujno)...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Kaj pa če je že jailbrejkan? Lahko vseeno dam simko ustrezno notri in aktiviram? Al potem je pač 2 late.

Nezaklejnenega moras aktivirati pred jailbreakom... zaklenjenega pa tako ne mores prej in ga moras po jailbreaku se odklenit ....

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Cela znanstvena fantastika, da bom na konc popizdu jutr pa šel kupit N97
grin1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Znanstveno fantasitko iz tega delate pipetkarji, katerim se ne da nic dopovedat
smile-1.gif
...

Kot sem pa ze napisal, je veliko manj problemov z nezaklenjenimi ... in tako kot ti je tudi mikrohard ze svetoval... nabavis takega in "čao miki"
smile-1.gif
... Res pa je, da je cena malce višja od tistih iz Hrvaske, Avstrije, Anglije, U$,...

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
No na koncu sem vzel 16GB 3G , italjanski, star pol leta.

Zdej pa ugotavljam kako sihronizirati imenik, pa kje za hudiča je budilka ker moram zelo zgodaj jutri ustati
smile-1.gif

EDIT: imenik mi je uspelo sinhronizirat, koledar tudi, celo budilo sem našel, moti me pa ker mi ne potegne imen z imenika.
Recimo imam cifro v imeniku 031555666 ...ko pa dobim sms,pa pise da je on +386 31555666
kje je fora?

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Fora je v tem, da to ze vrabci civkajo
smile-1.gif
...
Ce zelis, da bos namestil popravke, pa moras zadevo jailbreakat in potem nalozit popravke (za prikaz stevilk, nastavitve,...)

Lahko pa preko AppStore-a names program SLO numbers, ki ti bo vse stevilke v imeniku podvojil in ti bo potem prikazovalo tako pri klicih kot tudi pri SMSih ...

Upam, da nisi kaj editiral tacajt, ko sem pisal
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Hehe, nisem še nič editiral.

No danes nebom nič s tem se ukvarjal ker zjutri šibam, zvečer ko se pa vrnem,bom pa malce preiskal po forumu kaj naložit in kaj ne.
Če si pa dober, se ti pa priporočam tukaj ali pa na PM, da mi malce svetuješ kaj je pametno naložit, kje dobit, pa na kaj pazit pri temu jailbrejkanju, da nebi ravno celega telefona zaklenil pri moji sreči.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ti sam reč kdaj maš čas, zarad mene lahko tudi na šiht pridš do mene pa ti dam LAN kabel :p

Ker tole je suffer, dobim SMS in ne vem od koga.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Aja,sem mislu da rabis net za laptopa in potem usb do iphona :p

Sicer pa ja, imam djabest tako da imaš 1GB na razpolago
smile-1.gif

A free pa teh programčkov ni nikjer,da bi mal pobrskal kaj je pametnega?

Al pa če obstaja kakšna tema o tem, se tudi priporočam
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Kako ugotovim ce je jailbrekan?

Zdele sicer neki nalagam prek App Stora, tist kar je pod Free :D

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
In potem, ko z Jestom uštimata, moraš meni zrihtat en super rabljen avto za cca. 5-6k EUR
tongue-1.gif

Se vama pa pridružim na kavi, če bom v LJ
smile-1.gif