iPhone 3G krizi in tezave

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Torej znalci, ste dobri pa poveste kaj so slabosti če telefon jailbrejkas.

Primer: Kakšna je razlika med Italjanskim in pa naknadno odklenjenim Hrvaškim, Avstrijskim,Švicarskim... ?
Namreč, če se ga odklene, sklepam da so funkcije enake, s to razliko da prec ko pride nov FW , nesmes narediti updejta če se ni cracka zanj.
Je še kej takega da nemoreš delati z Hrvaškim recimo?

Nazadnje uredil moderator:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Poleg tega, da ne moreš takoj namestiti novega firmware-a (kar si že sam ugotovil), je problem še s "push notifications", ki na neuradno aktiviranih telefonih ne delujejo (oz. samo pogojno). Pa mogoče imaš lahko probleme pri preklopu med omrežji (roaming). Več razlik pa niti ni...

PS: Jailbreak ni enako odklepu.... z jailbreakom dobiš popolen nadzor nad telefonom (lahko nalagaš neuradne programe in dodatke). Odklep je le eden izmed teh neuradnih dodatkov...

alexalol

Zelenc'
30. avg 2009
11
0
1
Glede iPhona iz Italije. Telefon je odklenjen na vsa omrežja, je pa zaklenjen za aplikacije, ki jih Apple ne potrdi. Iz tega razloga se telefon jailbraka. Torej jailbrake naredi samo to da ti omogči namestitev aplikacij, ki jih Apple ne potrdi. Vse ostalo je enako. Je pa res, da če upgradas telefon, da moraš na novo jailbrakat. Tako je za iPhone 3G; verjetno je za 3GS enako.

Kar se pa tiče uporabe odklenjenega telefona iz Hrvaške..itd pa nimam informacij glede delovanja v iTunes ipd.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
iTunes kar vem, ne podpira slovenija?
tongue-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
In kaj točno so Push notifications oziroma čemu služijo?

Kakšne probleme misls to pri roamingu? Da ko gres recimo na Hrvaško,da moraš ročno premakniti na njihovo omrežje ker sam noče, ali sploh ne moreš preklopiti na njihovo omrežje?

Se pravi naložiš gor jailbreak,potem pa potrebuješ še program ki ti bo odklenil vsa omrežja? Kater program je to?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Kakšno korist imam od iTunesa če mi dela ali ne? Predpostavimo da aplikacij nimam namena kupovat gor, no če pa že bi aplikacije, muzike definitivno nebi.

alexalol

Zelenc'
30. avg 2009
11
0
1
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
iTunes kar vem, ne podpira slovenija?
tongue-1.gif

podpira podpira... sampak ce hoces do popolnosti izkoristiti iTunes si itak nardis US account. V iTunes imaš sicer tudi zastonj aplikacije, ki so kar uredu.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
iTunes dela normalno (po jailbreaku seveda.... pred jailbreakom bo jamral, da SIM kartica ni podprta). App Store obstaja tudi v Sloveniji.

Push Notifications je applova alternativa za izvajanje programov v ozadju (česar uradno ne dovolijo). Npr. če uporabljaš nek messenger program in ga ugasneš, se aplikacija popolnoma izklopi... ampak ti si še vedno logiran (na strežniku aplikacije) in če ti kdo kaj napiše, dobiš Push notification (podobna tehnologija kot push mail), ki te obvesti o tem sporočilu. Obstajajo pa seveda še različne aplikacije, ki to tehnologijo uporabljajo (rss aplikacije, gmail push, itd..). Na neuradno aktiviranih telefonih push notifications ne delajo (ker jih applovi strežniki ne sprejmejo)... obstajajo neki popravki, ki pa tudi ne zagotovijo 100% delovanja.

Probleme pri preklopu med omrežji sem samo omenil, da so možni... ne pa nujni. Načeloma deluje vse normalno. Recimo problemi, ki so se nekaterim zgodili (so bolj izjema kot pravilo):
- pri preklopu med omrežji so začasno nedosegljivi (počasnejši preklop kot pri tovarniško odklenjenih)
- včasih podatkovna povezava (gprs, edge, hdspa) po preklopu omrežja ne dela več
- mogoče še kake malenkosti

Ampak te težave so bolj izjema kot pravilo....

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
41
Jaz ti lahko iz prve roke povem, da do sedaj nisem imel nobenih problemov z odklenjenim, tudi v tujini ne. Bil vedno dosegljiv, prenos podatkov pa je tudi delal brez problema. Telefon je pa zaklenjen iz Anglije.

Je pa bolj "udobno" ce mas tovarnisko odklenjenega ze zaradi uprgradov
grin1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Dokler si zadovoljen s trenutnim firmware-om bo odklenjeni telefon deloval brez problema. Jailbreak in odklep uporabljata varnostne luknje v programski opremi, da dobita dostop do sistemskih datotek in do baseband-a. Za odklep je treba popraviti programsko opremo baseband-a (baseband je programska oprema modema, firmware pa programska oprema telefona OSX). Ob nadgradnji se nadgradi firmware, včasih pa tudi baseband in apple ponavadi popravi varnostne luknje, ki so omogočale jailbreak. Dev team mora zato poiskati nove. To pa lahko traja kar precej časa. 3G se lani kar nekaj časa ni dalo programsko odkleniti. V tem času torej ne moreš nadgraditi firmware-a, če nimaš tovarniško odklenjenega telefona. Italjanskega pa lahko nadgradiš takoj, ko pride novi firmware in ga lahko uporabljaš. Neuradne popravke pa namestiš kasneje, ko pride jailbreak.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
No očitno gremo res na iPhone, danes sem ravno prodal svojo E71 ( trije so se "grebli" zanjo) , prodal sem jo za 220€, staro eno leto. Ne vem a sem dal prepoceni al kaj,ampak se mi zdi da sem bil kar realen s ceno 235€ ( realno prodano za 220€) .
confused-1.gif

Back to iPhone, torej ce prav razumem, je popolnoma vseeno izkje izvira iPhone, pazit je potrebno le da je original?
Na kateri strani vtipkam serijsko da preverim trajanje garancije in izvor, pa predvsem kje najdem serijsko številko
smirk-1.gif

Potencialni prodajalci iPhona, javite se, jutri ga kupim enega z bolhe.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Sem že sprobal s kolegovo serijsko, samo a je možno da nekdo ne aktivira iphona in ga vseeno uporablja? Kdaj potem začne teči garancija?

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sem že sprobal s kolegovo serijsko, samo a je možno da nekdo ne aktivira iphona in ga vseeno uporablja? Kdaj potem začne teči garancija?

Ce ni aktiviran (kar ponavadi tisti zaklenjeni niso), potem tudi ni garancije ... tudi to je en razlog, zakaj je bolje kupiti takega, ki ima poreklo npr. iz Italije (da je nezaklenjen) ...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ta ki sem ga sprobal od kolega, je bil kupljen v UK in mi je izpisalo do kdaj je garancija.

A če je recimo Hrvaški, ga nemorem aktivirati
confused-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Lahko ga aktiviraš... ampak boš moral uporabiti hrvaško sim kartico. Ta od tvojega kolega je bil, kakor zgleda, aktiviran z UK kartico... Še slikca kako izgleda pri neaktiviranem telefonu:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Na tej strani izpise pomoje kdaj je sel v prodajo... ker moj je bil kupljen 20.6.2009 (takrat tudi aktiviran)... prejsnji 3G pa je bil recimo kupljen sredi avgusta, datum na tej strani pa je naveden 28.7.

20090831-xrudnbufrsd7cmx3e1fpc4pkp7.png

Ce ni bil nikoli aktiviran, potem baje garancije ne priznajo...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ne štekam kaj je sploh prednost oz. slabost aktivacije.

Če začne garancija teči z dnem ko ga aktiviras, a ni enostavno da ga aktiviraš takrat ko ti pač crkne?
grin1.gif

Torej teoretično lahko kupim hrvaškega, dam notr eno hrvaško SIM, aktiviram telefon ( kakorkol se že to naredi) , potem pa naložim gor jailbreak in pa še en program, da mi bo delala M@ SIM kartica?
Al sem kej falil?

Nazadnje uredil moderator: