iPad uradno v Slovenji (ne ni tisti šalabajzer)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Za iPad 2 me ne skrbi več, Apple je svojo odločilno vlogo že odigral (za to mu čast in slava), zdaj so pa na potezi tudi drugi.

Pri iPadu me najbolj moti, ker v browserju ne podpira Flasha in tako spletnim stranem vedno nekaj manjka.
(tudi TV slo ima oddaje in arhiv v flashu in občasno pogledam kaj za nazaj)

Na RTVSLO lahko izbiraš med Flashom, Media Playerjem in Real Playerjem za oddajanje v živo in za arhiv.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
To je pri meni prevagalo, da sem se odločil za galaxy tab, kjer flash dela v celoti
(in na katerem zato lahko spremljam tudi rtv
smile-1.gif
)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
To je pri meni prevagalo, da sem se odločil za galaxy tab, kjer flash dela v celoti
(in na katerem zato lahko spremljam tudi rtv
smile-1.gif
)

Jaz RTV SLO se na TVju ne gledam...
evil.gif
... aja.. nimam pa ne eno ne drugo... Ce bi pa ze imel, bi pa raje iPad... ker Galaxy Tab se mi zdi malo premajhen pa predrag ... seveda pa ima vsak svoj okus in potrebe

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Saj tudi jaz ne gledam pretirano rtvja, razen kakšne polemične oddaje, na katero me kdo opozori naknadno, zato pride prav arhivski posnetek.
Pomembnejše so mi druge flash vsebine na spletu.

Tab je sicer malo večji od žepne knjige (idealno za branje knjig) in ga zato lahko vtakneš tudi v žep suknjiča, kar z iPadom ne gre (velikost slikanice).
Razlika v ceni pa tudi ni tako velika, posebno če se upošteva, da lahko menjavaš SDHC kartice do 32 GB.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Tab ni toliko dober za branje knjig ker ima preslabo resolucijo in te začnejo oči bolet pa 2-3 urah branja saj mene so na Ipadu pa me niso če jih primerjamo.
Še vedno je pa najboljši kindle za branje knjig.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Ločljivost obeh tablic je praktično enaka (tab 1024x600, iPad 1024x768) res pa je, da ima iPad kvalitetnejši retina display, ker samsung za taba ni uporabil amoled ekrana, ampak navaden lcd.

Za daljše branje si lahko nastaviš svetle črke na temnem ozadju (negativ), ker belo ozadje bolj blešči in se zato oči prej utrudijo.
Lahko si tudi povečaš velikost črk, kar tudi zmanjša utrujenost.

Kindle je boljši za branje na (močnem) soncu, v temnem prostoru pa rabi dodatno luč, kar ni preveč praktično, tudi zaradi odsevov od stekla je slabši od knjige.
Ker tablica ne rabi dodatne osvetlitve, je primernejša za večerna branja, ali da drugih v istem prostoru ne motiš z dodatno lučjo.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
iPad nima retina zaslona in ga tudi v 2 ne bo. Ima navaden IPC LCD zaslon

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Res je, iPad nima retina displaya, jaz sem prebral za iPad 2 (da naj bi ga imel) in sem pomešal.

Toliko slabše za iPad ..

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Mislim, da trg jasno kaže katere tablice so boljše večini, ni potrebe po prerekanju.

Za branje knjig si pa nikar ne mučite oči s čem drugim kot ebooki.

Jaz čakam na ipad2, le bogisgavedi kdaj bo pri nas. Morda bo vsaj na ceno enke vplival.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Tudi jaz čakam na dvojko, da bo čim večja ponudba prvih modelov na bolhi
smile-1.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Nimam namena odpirati še ene vojne proti iPadu.
Kot sem že omenil, če bi delal Flash, bi nabavil iPada (za mene odločilna pomanjkljivost iPada).

Ebooki se mi za večerna branja ne zdijo dobra rešitev, čez dan pa tako ne pridejo v poštev, ker takrat običajno nimam časa za branje knjig.
Preizkusil sem že par modelov, (bebook, kindle), vendar mi zgleda tablica vseeno boljša rešitev.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Res pogrešam flash reklame na iPadu.... NOT
wink-1.gif

Če na veliko uporabljaš flash aplikacije na spletu, potem res ni zate. Jaz flash na iOS napravah pogrešam mogoče enkrat na mesec. Pa še to je navzgor zaokroženo.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Jaz Flash sovražim še na desktopu. Na laptopih pa sploh, avtonomijo baterije zbije na 50%, sploh raznorazne butaste Flash reklame.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Reklame me ne zanimajo, uporabljam pa flash aplikacije.

Jebatga, Flash je na spletu de facto standard in brez njega spletne strani zgledajo slečene, skoraj tako, kot, če izključiš nalaganje slik (kar naredim, kadar sem na gsm internetu).

Nisem opazil, da bi flash na tablici kaj vplival na avtonomijo. Baterija se prazni enako, če uporabljam flashirane strani ali pa, če jih ne. Ubijalci baterije so samodejne sinhronizacije iz ozadja. Ko te izklopiš, se pa avtonomija res bistveno podaljša.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Če misliš reklame, se jih da narediti tudi z animiranimi gifi in z javascriptom in so ravno tako tečne, kot tiste s flashom.

V flashu je narejenih tudi veliko zanimivih in uporabnih aplikacij.
Tudi Google se ne obotavlja uporabiti Flash tehnologijo (naprimer za Google Analytics), kjer drugače ne gre.
Verjetno trenutno niti ni veliko alternativ, s katerimi bi lahko naredili enako bogate aplikacije, ki tudi na spletu ponujajo podobno GUI izkušnjo, kot desktop aplikacije. Morda silverlight, ki je pa omejen le na MS platforme in bistveno manj razširjen.

Če imaš v mislih kakšno boljšo alternativo, kar na dan z besedo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zanimivo bi bilo videti, kaj bi Applovi fani govorili, če bi bila situacija obratna in bi samo Apple podpiral flash. Verjetno bi bil potem flash najboljša stvar na svetu.
smile-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Ne morš se kar pojavit v nekem žabarskem elitnem kafiču pa da ga nimaš.

hysterical-1.gif

true true....

ps: zadeva je sledeča: če maš denar in ne veš kaj bi z njim pač kupiš ipad, če veš kaj rabiš, pa greš pač po laptop.

lp