iPad uradno v Slovenji (ne ni tisti šalabajzer)

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
vem jst kaj je tablični računalnik in kaj je prenosnik...ne me za norca met...enostavno povedano raje dam 800€ za prenosni pc kot za iPad..

Strinjam se z Dekyem, oziroma sam raje dam 550 USD za tega Della. S tem ubijem 2 muhi na en mah, imam tablico in prenosni računalnik v enem, sicer je nekoliko težji in s krajšo avtonomijo, a bistveno bolj vsestranski, ima USB priklope in trdi disk, se pravi veliko prostora za fotke, glasbo in video vsebine.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Odličen za v avto, za v letalo, sploh za dopust. Mislim da tudi ipada (0,7-0,8kg) nihče ne drži z rokami v luftu več kot kot kakšno minuto in ga mora nekam naslonit, oziroma mora vsaj nekako podprti roke. Tisti, ki drži ipad v luftu 2 uri medtem, ko bere knjigo ali gleda film, je pravi as. Jaz še telefona ne morem držati 2 uri v luftu pred nosom, mi do*izdi že po parih minutah. Ko sem bil na letalu z mojo N900 sem jo lepo namestil na polico pred sabo, vtaknil slušalke in se vleknil v sedež. Ni bilo bolečine ne v zapestju, ne v vratu. Ne dvomim, da bi Dell to nalogo opravil še bolje.
wink-1.gif

112502_intro.jpg

Kako se praktično uporablja ipad si oglejte video od 2 minute naprej. Je treba pač dvigniti eno nogo, da se ga nasloni, na tak način pa se da držati brez večjega napora tudi 1,54 kg Dell. S tem, da če bi recimo želeli v taki drži kramljati prek facebooka, bi to lahko pri ipadu počel le z eno roko, medtem bi z Dellom to storil veliko hitreje z uporabo fizične tipkovnice in vseh prstov.

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Primerjaš jabolka s hruškami. N900 lahko kvečjemu pomeriš z iPhone4. iPad ima drug format in drugo namembnost.
In ja, se strinjam, že iPad je težak, uni Dell z dvojno težo je pa dobesedno ubijalski.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Povedal sem pač, da je še telefon zoprno držati v luftu dlje časa, ki je manjši in 3-4x lažji. Očitno nisi razumel poante.
Bolj ko tehtam uporabnost ipada, bolj vidim, da je navaden hype.
Za v pisarno ni, ker ko ga položiš na mizo moraš z glavo strmeti navzdol (adijo vrat), za potovanje tudi ni, ker ga itak ne moraš držati dlje časa v rokah, pri čemer te ne reši niti polička, ker ga spet moraš držati, da ti slučajno z nje ne zdrsne. Da bi kaj daljšega napisal v takšni drži, pa je najbrž prava fantazija od uporabniške izkušnje. Teža Della je pač primerna njegovi ceni (čez lužo 550 $). Verjetno bi se ga z uporabo drugih materialov dalo olajšati, vendar bi s tem dvignili ceno in zožil trg potencialnih kupcev, ker bi težje konkurirali ipad hypu. Ker vsi večji proizvajalci ponujajo tovrstne tablične netbooke, je pričakovati njihovo nadaljnji razvoj, ki bo verjetno šel v smeri zniževanja teže in dodajanja manjkajočih funkcionalnosti (npr. GPS čip).

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Well ipad ima GPS trenutno samo v 3G v naslednji generaciji pa pride 2 cams, GPS v vseh verzijah, Accelometer, compas, SD slot, BT ....

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
SD reže 99% ne bo, kamera pa naj bi bila ista kot pri IPT. Vidim prednost prednje kamere, ampak zadja je za moje pojme brezveze na iPadu...

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
O pa bo ySD so ga spet zgubli v eni od kavarn tk da je bil na ogled delujoč prototip pa ma ySD

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
OK, ti ni všeč, ne paše ti, nimaš kaj z njim počet... Zakaj moramo vsi to vedeti. Tema je o tem, da se iPad uradno prodaja v Sloveniji, ni tema za izražanje svojih frustracij in prepričevalne samega sebe, da tega ne rabiš/nočeš.

No, tale tema je vsekakor v napačnem podforumu. iPad pač ni pametni mobilink. Je pač računalnik na dotik.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
O pa bo ySD so ga spet zgubli v eni od kavarn tk da je bil na ogled delujoč prototip pa ma ySD

Link?

Edini delujoci iPad 2 naj bi opazili na konferenci The Daily News, pa se tam ga nihce ni preizkusal, ampak so ga samo prepoznali po kameri na sprednji strani. Tudi v plist datoteki iOS 4.3 ni nikjer omenjene SD kartice, je pa 3MP kamera in 720i snemanje, prav tako naj bi imel video port (na HDMI).
Sicer pa, vse bomo zvedeli 14. februarja
smile-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
No, tale tema je vsekakor v napačnem podforumu. iPad pač ni pametni mobilink. Je pač računalnik na dotik.
Sorry... ampak tukaj si pa v temo brcnil. Je še vedno bližje telefonu kot pa računalniku.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Sorry... ampak tukaj si pa v temo brcnil. Je še vedno bližje telefonu kot pa računalniku.

Dvomim, da je bližje telefonu, če se z njim ne da telefonirati.
wink-1.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Dlakocepenje... Bistvo je, da na alterju ni bolj primernega podforuma od tega.

"Računalniška strojna oprema" ni dovolj dobro? Morda bi morali odpreti nov podforum (tabliči).

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
"Pametni mobilniki na dotik" vs. "Računalniška strojna oprema"... hmm...

Ali uporablja iPad isti operacijski sistem kot pametni telefon iPhone? Da.
Ali je iPad mobilna naprava aka. mobilnik? Da.
Ali ima iPad zaslon na dotik? Da.

Ali je iPad strojna oprema za vgradnjo v računalnik? Ne.
Ali je iPad skupek strojne opreme, ki sestavlja računalnik? Ne.
Ali je iPad nadomestek za računalnik? Ne.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Morda bi res lahko odprli nov podforum za tablice, ker teh naprav bo vedno več.
Poleg iPada so zanimive tudi druge, naprimer Samsungov Tab, prihajajo pa še bolj zanimivi, naprimer Motorolin XOOM

Applu gre zasluga, da je tovrstne naprave naredil bolj prepoznavne, sicer pa so tablice obstajale že pred iPadom.

Ker že več let uporabljam "pametne" telefone in netbooka, pa ugotavljam, da imam zadnje čase vedno več v rokah ravno tablico, ker je enostavna za okoli prenašati, ni pretežka, je kot zvešček, ki ga z mize ali police enostavno pobereš in že funkcionira (namesto časopisa ali knjige) in ravno dovolj velika, da se da normalno brati. Telefon je za te namene malce premajhen, netbook pa preštorast in če moram narediti kaj zahtevnejšega, se raje vsedem za desktopa.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:

Link?

Edini delujoci iPad 2 naj bi opazili na konferenci The Daily News, pa se tam ga nihce ni preizkusal, ampak so ga samo prepoznali po kameri na sprednji strani. Tudi v plist datoteki iOS 4.3 ni nikjer omenjene SD kartice, je pa 3MP kamera in 720i snemanje, prav tako naj bi imel video port (na HDMI).
Sicer pa, vse bomo zvedeli 14. februarja
smile-1.gif

Link je bil na Iclarifiedu pa je čudežno izginil
evil.gif
Po moje spet ena od čudežnih marketinških taktik apple-a tak ko z 4 ko. Upam sam da ne zajebejo kej pr 2 tok ko pri 4, ker ga imam namen nabavit.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Za iPad 2 me ne skrbi več, Apple je svojo odločilno vlogo že odigral (za to mu čast in slava), zdaj so pa na potezi tudi drugi.

Pri iPadu me najbolj moti, ker v browserju ne podpira Flasha in tako spletnim stranem vedno nekaj manjka.
(tudi TV slo ima oddaje in arhiv v flashu in občasno pogledam kaj za nazaj)