IPAD mini

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:

Razmisli o 8 palčni win8 tablici, kjer se taki problemi ne bodo pojavili:
http://blogs.windows.com/windo...aspire-pcs.aspx

Kako pa lahko trdis, da se taki problemi ne bodo pojavili? Ti problemi so tipa PEBKAC ... in niso odvisni od tega, kaksen hardver je v uporabi ...

No, če polnokrvni windowsi ne pomagajo, z vsemi USB, Bluetooth porti in čitalci kartic ter zastonj MS Office niso dovolj potem ne vam zakaj se z iPadom sploh ukvarjat?

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Se ne da. iPad/Pod/Phone imajo Bluetooh samo za povezavo z napravami za prostoročno telefoniranje oziroma za prenos glasbe.

Se da. Lahko uporabiš gsm za podatkovno komunikacijo (kot modem), potem dela preko bluetootha, slik in ostalih stavri pa ne moreš prenašat.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Slik in pesmic ne rabim prenašat iz PC-ja na ipad; dokumente pa. Niti si ne predstavljam, v čem bi bil smisel povezave ipada s BT prostoročno napeljavo v avtu. Verjetno zaradi muzike.
In večna debata o sinhronizaciji preko oblaka, drobboxa ali česa podobnega...interneta ni povsod. Mogoče v Sloveniji bolj, ker smo navadno v svojem omrežju, kje drugje pa precej manj.

Osebno sem kupil minija, ker je lušten in majhen. In ker je bila edina pametna alternativa Samsung Note 8.0, ki je očitno v praksi izredno hitro pokvarljiva roba.
Baterija je na miniju čisto razočaranje in ne vem od kod testerjem včasih celo 15 ur. Ne drži čisto nič več kot navaden Galaxy Tab 8 (2 ali mogoče celo 3 divx filme na letalu).
Tako da bo prva pametna W8 tablica ki pride v 7 ali 8 velikosti moja. Baterija verjetno ne bo kaj boljša, povezljivost in razširljivost spomina pa definitivno. Mini 64 3G pa naprodaj. Mi ga bo žal, ker je lep in ima lušten Smart cover, druga pa ne
wink-1.gif

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Za branje office datotek ne rabiš nobenega posebnega programa.

Za urejanje pa imaš Applov paket office aplikacij ( Pages, Numbers, Keynote), Microsoftov Office 365 (ta je samo za naročnike office 365 in mislim da je trenutno samo za iPhone), pa Googlov QuickOffice. Pa še verjetno kak.

Oprosti, ampak še kako ga rabiš. Če office datoteka ni le navadno besedilo ali majhna tabela z ne preveč fukncijami še gre, ko pa je v dokumentu številčenje, kakšne formule, spustni seznami, ipd. je pa zadeva malo drugačna.

Šit pri Applu je, da ti niti 1 dan ne dovoli testirat produkt. Sej ga že kupiš potem, ni frke, ampak kr na suho dajat denar mi pa tudi ni.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Mogoče pa pretiravaš s svetilnostjo da ti baterija ne drži dolgo? V enem drugem topicu se je nekdo z minijem hvalil kako mu baterija drži tam do 15ur... In koliko tebi drži baterija?

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Če mal posrfam po WiFi, preberem kako knjigo al pa facebook, potem brez težav zdrži cel dan.
Zadeva pa se močno spremeni, ko delaš preko 3G. Takrat pa očitno kuri toliko, da se občutno greje. No, sej to je pri vseh napravah bolj ali manj isto.
Svetilnost...maš prav, pri enostavnem tekstu kot je npr. internet, fb, dokumenti je svetilnost na manj. Pri filmih pa moraš imeti svetilnost na ful, ker je mini slab s kontrasti in če je prisotne že vsaj malo sončne svetlobe, se sicer ne vidi prav nič.Pr filmih 720 dolžine 1:30 skuri baterijo za 50-60 %, navaden divx iste dolžine za 30-40 %. 1080 pa tako ali tako nima smisla dajat na tako napravico. Očitno jim manjka neka stvar, da bi pospeševala grafiko.

Sej ne, da pravim, da je slab. Nasprotno, prav luštna zadevca je. Je pa res, da niti približno ni tako superiorna zadeva, kot ga nekateri fani želijo predstavit. Še posebej ob teh omejitvah, kot je prenos datotek preko BT in pa nezmožnost dostopa večim programom do istih datotek. Bomo vidl, kako bo z IOS7 in novim minijem...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Za branje office datotek ne rabiš nobenega posebnega programa.

Za urejanje pa imaš Applov paket office aplikacij ( Pages, Numbers, Keynote), Microsoftov Office 365 (ta je samo za naročnike office 365 in mislim da je trenutno samo za iPhone), pa Googlov QuickOffice. Pa še verjetno kak.

Oprosti, ampak še kako ga rabiš. Če office datoteka ni le navadno besedilo ali majhna tabela z ne preveč fukncijami še gre, ko pa je v dokumentu številčenje, kakšne formule, spustni seznami, ipd. je pa zadeva malo drugačna.

Šit pri Applu je, da ti niti 1 dan ne dovoli testirat produkt. Sej ga že kupiš potem, ni frke, ampak kr na suho dajat denar mi pa tudi ni.

To ni (večinoma) stvar Appla. Ker ti kupiš program prek AppStorea od proizvajalca, Apple je pri tem samo posrednik. In če se proizvajalec za to zanima, potem izda še neko zastonjsko verzijo, ki je omejena v delovanju ali pa ima polno reklam. Če mu to ni v interesu, potem pač ne.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Niti si ne predstavljam, v čem bi bil smisel povezave ipada s BT prostoročno napeljavo v avtu. Verjetno zaradi muzike.

Če prostoročna napeljava to podpira, lahko preko BT vidiš vse kontakte iz telefona, za pogovor se uporablja mikrofon v avtu in ozvočenje avtoradija. Radio se seveda ustrezno utiša med klicem. Pa seveda predvajanje glasbe s telefona med vožnjo.

Citat:
Če office datoteka ni le navadno besedilo ali majhna tabela z ne preveč fukncijami še gre, ko pa je v dokumentu številčenje, kakšne formule, spustni seznami, ipd. je pa zadeva malo drugačna.

To že ne spada med read-only uporabo. Pod read-only si jaz predstavljam kot da dokument shraniš v pdf.

Citat:

Apple nudi vso podporo za "trial version app-e", na developerju pa je, če bo naredil aplikacijo tako, da bo to podpiral. Aplikacija je lahko zastonj, potem pa se naredi opcja (in-app purchase), da se odklenejo dodatne funkcije, oz. podaljša čas delovanja. Tako da če si na koga jezen, bodi na razvijalca aplikacije.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
1080 pa tako ali tako nima smisla dajat na tako napravico. Očitno jim manjka neka stvar, da bi pospeševala grafiko.

Manjka ne, HW pospeševanje pa dela na žalost samo s filmi v mp4. V zadnjih verzijah GoodPlayerja mislim,da so pogruntali kako lahko HW pospešeno predvajajo tudi .mkv datoteke. Ne morem pa potrditi, ker nisem še probal.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Pomoje je pri tebi krivec 3G, ker samo wifi model meni drži kar lep čas. Drugač pa glede 1080p, je pa tale ipad mini kr podhranjen, saj je v bistvu kot ipad 2, tako da se ne čudim če ne predvaja.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Kolikor je meni znano, ipad mini ni telefon, zato uporaba prostoročne napeljave ni aktualna. Glede glasbe je pa bolj enostavno, da uporabiš USB ključek, pa imaš vse gor; da ne govorim o varnosti med vožnjo in potrebo po še eni napravi, ki jo je treba imet na polnilcu.

Kdo govori o read only napravi? Če želim samo read only, je pdf ok. Ali pa si papir naprintam. Ampak ideja najtahujše majhne naprave je tudi v tem, da lahko narediš z njo kaj koristnega...da ne govorim o raznih obrazcih z izračuni, ki jih narediš v excelu in ti potem nekje na terenu enostavno omogočajo delo brez prenašanja prenosnika.

Drugače pa hvala še za obrazložitev tega, da je mogoče nekatere aplikacije tudi testirati. Zaenkrat nekih resnih zadev nisem videl, da bi imele testno obdobje ali pa testen nabor funkcij.

No, ampak vsakemu svoje...prepričanim najtaboljše, ostalim pa kakor jim srce poželi, pa denarnica dopušča
wink-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Lej, jaz sem gor napisal, da je read-only podpora že vključena v sam iOS. Za kaj več pa rabiš namenske programe, ki jih ne manjka. Na voljo je tudi od microsofta, čeprav zaenkrat samo na iPhone-u. Bo pa prej ko slej verjetno tudi na iPadu.

Kar se pa glasbe tiče. Sem mislil bolj na splošno, oz bolj na iPhone. Samo mehanizem je pa na iPadu isti. Meni osebno zelo prav pride, da se mi telefon v avtu avtomatično poveže in nadaljuje predvajanje podcastov med vožnjo.

v iOS, in pri Applu na splošno je vedno tako, da stvari delajo malo po svoje. Večina takih postov po forumih, kjer se ljudje bunijo čez to ali drugo omejitev ima ponavadi izvor v temu, da hočejo stvari delat kot so bili vajeni iz drugih sistemov. Potem pa so problemi in frustracije. Če pa se prepustiš novi miselnosti pa hitro ugotoviš, da je tako bolje. Meni na primer niti na misel ne pride, da bi okoli nosil USB ključek. Ker preprosto nmem več potrebe po njem.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Niti si ne predstavljam, v čem bi bil smisel povezave ipada s BT prostoročno napeljavo v avtu. Verjetno zaradi muzike.

Če prostoročna napeljava to podpira, lahko preko BT vidiš vse kontakte iz telefona, za pogovor se uporablja mikrofon v avtu in ozvočenje avtoradija. Radio se seveda ustrezno utiša med klicem. Pa seveda predvajanje glasbe s telefona med vožnjo.

iPad in pogovori? Mogoce edino kaksen VoIP (Skype, Viber,...)
grims-1.gif

Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:

Apple nudi vso podporo za "trial version app-e", na developerju pa je, če bo naredil aplikacijo tako, da bo to podpiral. Aplikacija je lahko zastonj, potem pa se naredi opcja (in-app purchase), da se odklenejo dodatne funkcije, oz. podaljša čas delovanja. Tako da če si na koga jezen, bodi na razvijalca aplikacije.

Poleg tega lahko aplikacijo reklamiras in dobis povrnjen denar, ce ne ustreza tistemu, kar pise v opisu ...

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
tudi jaz sem bil prepricam da je za apple skoda denarja,sem klikal po drugih tablicah in nazadnje kar.kupil ipad mini in sem presenecen nad hotrostjo delovanja,baterija res drzi do 15 ur, smo sli na dopust z bus za 28 ur in je mali ni pokuril kolikor mu je pac bilo za igranje iger,tudi ko zapres zaslon in gre v sleep po nekaj urah ostane na istem %, kar ne velja pro androidu,da se o sliki na m iz razlicnih kotov niti ne pogovarjamo,zaslonu ni konkurence,ta mini varianta je odlicna za potovanja,lp

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
moj ITunes nima opcije za sinhronizacijo slik, kaj potem, imam verzijo 11

hvala in lp

Seveda jo ima.Pictures vidiš, ko priklopiš ipada, klikneš nanj desno zgoraj v itunes in ko izbereš fajle za sinhronizacijo imaš na koncu še pictures. Izbereš napo, kjer imaš slike in poklikaš kaj želiš. Klikneš sync.

ios in poraba baterije pa je tudi
aplauz.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
moj ITunes nima opcije za sinhronizacijo slik, kaj potem, imam verzijo 11

hvala in lp

Seveda jo ima.Pictures vidiš, ko priklopiš ipada, klikneš nanj desno zgoraj v itunes in ko izbereš fajle za sinhronizacijo imaš na koncu še pictures. Izbereš napo, kjer imaš slike in poklikaš kaj želiš. Klikneš sync.

ios in poraba baterije pa je
aplauz.gif

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
vem,da bi moral biti zadnji zavihek photo, pri meni pa je radio, sem gledal na net in povsod je photo, morda je ta zadnja verzija drugačna,kaj vem