iOS 5

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
So zaklenjeni ja...
smile-1.gif

zaklenjeni tako, da če daš mobitel kartico not, da ne prime, al Applovsko zaklenjeni (kot so bli Hrvaški Ajfouni)

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Zaklenjen na simobil, kot so hrvaški na t-mobile in logično deluje pol le s sim kartico od tistega operaterja, na katerega je telefon zaklenjen. Maš odklenjene in zaklenjene, pri katerih pač moraš vedet, na katero omrežje so lockani.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
očitno sem bil narobe poučen ...
tongue-1.gif
namreč, sem mislil, da če so takšni kot hrvaški, so neki softwersko odklenjeni, ampak lahko daš katero koli simko not, ne smeš pa update naredit, medtem, k v drugega tud simke druge ne prime ...

mal sm se zmedu, zdej mi je vse jasn.
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
simobilovi so zaklenjeni?

še eno vprašanje - se ve, kaj vse bo 3GS zgubil ob nadgradnji na iOS5 napram 4-ki oz. 5-ki?

Zgubil nič, pridobil pa nebo opozarjanja preko LED, urejanja slik direkt na telefonu pa sigurno še kaj.

Opozarjanje preko LED 3GS ne bo dobil, ker nima vgrajenega fleša
smile-1.gif
...

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
očitno sem bil narobe poučen ...
tongue-1.gif
namreč, sem mislil, da če so takšni kot hrvaški, so neki softwersko odklenjeni, ampak lahko daš katero koli simko not, ne smeš pa update naredit, medtem, k v drugega tud simke druge ne prime ...

mal sm se zmedu, zdej mi je vse jasn.
smile-1.gif

Ja tud jest sem tako mislil, da so odklenjeni italijanski, kar pomeni, da daš lahko notri katero koli sim kartico in da ga lahko brez skrbi updataš oziroma nadgrajuješ do konca. Hrvaški, so pa zakljenjeni in se jih ne da nadgrajevati oziroma updatat....kako je pri nas s tem, so taki kot italjanski al hrvaški?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.175
490
83
Naši so zaklenjeni na operaterja simobil, in ga ne moreš uporabljati v drugih omrežjih. (razen s pomočjo gevey sima)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Likalnik pravi:

Ja tud jest sem tako mislil, da so odklenjeni italijanski, kar pomeni, da daš lahko notri katero koli sim kartico in da ga lahko brez skrbi updataš oziroma nadgrajuješ do konca. Hrvaški, so pa zakljenjeni in se jih ne da nadgrajevati oziroma updatat....kako je pri nas s tem, so taki kot italjanski al hrvaški?

Hrvaske lahko normalno nadgrajujes... razlika med hrvaskimi in italijanskimi je le ta, da v italijanskega lahko vstavis katerokoli SIM kartico... v Hrvaskega pa samo od tistega operaterja, na katerega je zaklenjen... Si.mobilovi so zaenkrat se enaki kot hrvaski... le, da so seveda zaklenjeni na Si.mobil
smile-1.gif
...

Tisto, da ne smes nadgrajevati pa velja predvsem za tiste, ki imajo zaklenjeni in ga ne uproabljajo s SIM kartico oz. operaterja, na katero so zaklenjeni ...