iOS 5

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
No končno se je Apple spomnil, da lahko ponudi iCloud zastonj, istočasno pa ukine Mobile.me. Je bilo že kar smešno, ker je uporabnih Cloud-ov (oblakov), ki so bili zastonj in namenjenei za iPhone in iPad že kar mrgolelo.. Sicer pa je še bolj smešno, ko v naši "strokovni" računalniški revijo preberem "Apple z iCloud-om pometa konkurenco...."

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Pometa s konkurenco, ker je zadeva v principu za uporabnika skorajda nevidna. Zadeva deluje avtomagično, brez nekih setupov in podobne krame.

Drugače pa je bila pozicija Mobile Me, malo drugačna. Noben ti namreč ne daje 30 GB diskovnega prostora zastojn. Vsi so plačljivi za takšno količino, seveda tudi Mobile Me. Za pogrešat bo torej 30 GB diskovnega placa in Back to my Mac navidezno zasebno omrežje, razen če ne bodo to ohranili v iCloud-u pa magari skozi doplačilo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Itak bo mozno dokupiti dodatni prostor...

20110612-xn68m6cdpdnu3unfpwkfsp9gju.jpg

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Mobile Me ostaja do 01.06.2012. Tistim, ki se izteče pred tem datumom, so podaljšali veljavnost do 01.06.2012 zastojn. Potem se Mobile Me ukine, pred tem bo treba reči migrirati na iCloud.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Mobile Me ostaja do 01.06.2012. Tistim, ki se izteče pred tem datumom, so podaljšali veljavnost do 01.06.2012 zastojn. Potem se Mobile Me ukine, pred tem bo treba reči migrirati na iCloud.
Eno leto časa in spet se jih bo našlo, ki bodo 2.6. jamrali, da niso bili obveščeni.
bonk.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
MobileMe ostaja do 30.6.2012 ... In takrat bo ze vsem potekla placljiva verzija... Tudi tisti, ki so placali prejsnji teden... se jim bo do takrat iztekel 12 mesecni rok... Saj pa itak mores vec kupiti nov MobileMe ...

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Pometa s konkurenco, ker je zadeva v principu za uporabnika skorajda nevidna. Zadeva deluje avtomagično, brez nekih setupov in podobne krame.

Jaz imam SugarSync pa tudi dela povsem nevidno. Seveda ga najprej namestiš, potem pa sploh ne vidiš da deluje... In Mobile Me je imel raznorazne kapacitete. Od 5 GB naprej, zastonj ni bilo nič. Niti 100 kb. Sem ga imel v preteklosti.

Sicer pa. Apple je znan po tem, da te oskube... In iCloud so uvedli šele potem, ko jim je začela na nek način voda v grlo teč. Bolje povedano, ko je bilo raznoraznih "oblakov" preveč in so s tem izgubljali kontrolo. Zakaj bi kupil Mobil me, ki vsakomu daje 5GB, če imam podobno storitev zastonj???

nahrung002.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Jup... mobileMe se je začel pri 20Gb. Po 5Gb so dobili dodatni člani družinskega paketa... ampak kdor je to preprodajal, je kršil pogoje uporabe.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Jap, ampak v glavnem se je preprodajal družinski paket. Tudi jaz sem kupil 5GB družinskega paketa za 40$, saj nisem rabil več, še to je bilo preveč... Original pa je stal 129$, če se ne motim...

Nazadnje urejeno:

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Sicer pa vidim, da sta po svoji vsebini Googlov Office Cloud in iCloude precej podobna... Vsaj tako na hitro, če pregledam

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Jup... mobileMe se je začel pri 20Gb. Po 5Gb so dobili dodatni člani družinskega paketa... ampak kdor je to preprodajal, je kršil pogoje uporabe.

Hehe, če si šel na ebay.com je bilo na stotine objav... in vsi so prodajali predvsem po 5GB družinskega mobileMe. Tudi dostava je bila enostavna; samo ti je sporočil številko in si ga v 10 min. imel, po plačilu..