iOS 5

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
res je ja če ne greš ravno v USA in spotoma kupiš se ti verjetno ne splača
smile-1.gif

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Tudi če spotoma kupiš, boš plačal davek, samo se le-ta razlikuje od zvezne države, kjer se nahajaš
wink-1.gif

To ja samo pač poštnine ni ker si že tam z namenom verjetno nekim drugim
smile-1.gif

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Kako pa je s tem recimo, če ti ga prijatelj pošlje iz ZDA brez odkupnine, recimo da mu jaz že vnaprej nakažem denar in mi on samo pošlje?

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Carina je 0%, kot jaz vem. Plača se DDV 20%.
To vkalkulirat, pa seveda v osnovno ceno še morebitni sales tax, ki pri Amerih nikoli ni naveden na pildku s ceno, se pa pojavi na računu, ko je treba plačat, je pa tudi del osnove za zacolat DDV s strani carine.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Pomoje imaš prav. Kak "ugoden" kanal bi bilo treba najt.. mogoče se pojavi tudi v EU kaj podobnega.

Cca. 450€ za tovarniško nezaklenjeno štirico bi bilo super. Najde se pa tudi kak simobilov ugoden te dni na bolhi
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Najde se pa tudi kak simobilov ugoden te dni na bolhi
smile-1.gif

To je res, čeprav večina bi še vedno rada 500+ dobila za simobilovega... Bodo že padli na realna tla.
grin1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Carina je 0%, kot jaz vem. Plača se DDV 20%.
To vkalkulirat, pa seveda v osnovno ceno še morebitni sales tax, ki pri Amerih nikoli ni naveden na pildku s ceno, se pa pojavi na računu, ko je treba plačat, je pa tudi del osnove za zacolat DDV s strani carine.
smile-1.gif

In ko to prekalkuliras... prides do cifre, ki je priblizno taka, kot ce bi ga kupil pri nas...
grims-1.gif

Splaca se edino v primeru, da si sam tam ali pa da imas nekoga, ki bo namesto tebe to kupil in ti prinesel (ne poslal po posti) ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

To je res, čeprav večina bi še vedno rada 500+ dobila za simobilovega... Bodo že padli na realna tla.
grin1.gif

A bi ti kaj manj zelel dobiti zanj? Cena se ponavadi oblikuje na osnovi povprasevanja in ponudbe... In trenutno ne vidim razloga, zakaj bi se prakticno novi prodajali za vec kot 100€ manj kot dejansko novi ...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Na bolhi sem na hitro našel dva simobilova po 450€, v jeseni bodo pa verjetno za bakšiš.
grin1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Na bolhi sem na hitro našel dva simobilova po 450€, v jeseni bodo pa verjetno za bakšiš.
grin1.gif

Jup, pojavil se bo sindrom subvencionirane cene.

Je pa to načeloma meni všeč, amopak le, če bodo 5ke odklenjene
smile-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Samo kaj, ko nočem na simobil. Orto plus + zakupljeni podatki + plačljivi klici v ostala omrežja me pridejo več, kot džabest paket... Bom počakal na iphone 5 in ponudbo pri nas. 4ka je res stroj pa pol. 2x klik na power gumbek in se vklopi LED , ki je za svojo velikost zelo močna.
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

grin1.gif

A bi ti kaj manj zelel dobiti zanj? Cena se ponavadi oblikuje na osnovi povprasevanja in ponudbe... In trenutno ne vidim razloga, zakaj bi se prakticno novi prodajali za vec kot 100€ manj kot dejansko novi ...

Glede na to, da se pojavljajo tovarniško odklenjeni že po 550 eur. simobilov v tem trenutku po mojem mnenju ni nikakor vreden 500+.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
simobilovi so zaklenjeni?

še eno vprašanje - se ve, kaj vse bo 3GS zgubil ob nadgradnji na iOS5 napram 4-ki oz. 5-ki?

Zgubil nič, pridobil pa nebo opozarjanja preko LED, urejanja slik direkt na telefonu pa sigurno še kaj.