Invalid z Aston Martinom. Meni ni nič jasno

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
A ni bila že enkrat ena tema, glih o teh "tablcah" za invalide, da so enemu invalidu svetovali (nevem točno kdo, ali policija, ali tam kjer izdajajo te kartoncke), da naj si jo kar sam doma izprinta?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ne vem. Zdi pa se mi nesprejemljivo, da človeku, ki je dejanski invalid, ne dajo oznake za invalide, četudi zdravljenje še ni končano.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.789
113
pri taščici
Jeri: ja to sem jaz pisal ko sem enkrat tlačil kračo v vegovo (tam ob kongresnem trgu ob univerzi)
Se je mimo pripeljal lisičar in mi kar iz avta zažugal (še nisem sparkiral do kraja).
Mu pokažem bergle iz sosednejga zica in da znak da je OK.
Čez cca 20 minut se vrnem, vsi v lisicsah,moj ne. Stopim do lisičarja v blžini, se mu zahvalim in padeva v debato, v kateri je omenil to "printanje"

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.455
2.400
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Če je res se mu iskreno opravičujem ali sopotniku/ici samo me resno zanima kam spravi svoj voziček ali bergle?

Pa kaj sedaj udrihate po avtorju teme?

Že takoj se je upravičil, če se je zmotil in ker se je zmotil, ga sedaj treba linčat ali kaj
13.gif

Po drugi strani, pa ste mu itak vi, odkrili vse ostale informacije.

Lp

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
A nimaš une plastične tablice?
grims-1.gif

Sicer pa sam osebno ne bi zameril kaki mamici če bi parkirala na mestu za invalide da bi zaradi širšega parkinga komod odprla vrata in lažje vzela ven otroka. Letos so razširili-beri zarisali nove črte na parkingu pri našem vrtcu in je prav fajn.
cheer.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.776
548
113
42
povsod malo
2 dni me ni na Alterju pa sem že bad guy
uf-1.gif

Kot sem že v naslovnem postu napisal, če je res invalid se mu iskreno opravičujem.
Pa pravijo, da če se prevečkrat opravičuješ za nekaj ne misliš iskreno tako, da dost opravičevanja.

Mene je pač zbodlo v oči to, da to ni enostavno običajni avto za invalida. Sem že večkrat videl voznike in voznice v +80k € vrednih avtih parkirat na parkiriščih rezerviranih za invalide s tablico pa so bili kvečjemu mentalni invalidi (ti pa itak ne smejo vozt)
Postavite se v kožo invalida, ki more zaradi nekoga, ki se me ne ljubi hodt 20m on prevozit 20m ali še več, če so kakšne klančine.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Pa kaj?????? ALi smo v komunizmu? To, da so zmagali rdeči še ne pomeni, da smo sedaj kar vsi enaki in nazaj v časih Jugoslavije!

Tip ima Aston Martina. Zaslužil ga je s svojim delom in ne tajkunizacijo, piramidnimi igrami, švercom avtomobilov iz Nemčije brez plačila DDV itd.

Je morda problem, da si je pač kupil avto, ki mu je všeč? Jah. Ima pravico, kajne?In tudi pravico parkirati, kjer parkira, saj je brez ene noge pod kolenom. Torej je invalid.

Nekateri so pač nevoščljivi. Mogoče je problem tudi to, da si drzne okoli voziti z avtom, ki ima celjske registrske tablice.

Kaj se pa razburjas no?

Si narobe razumel moj post. Jaz tocno vem, kdo je ta gospod z AM in ta se ni sel nobenih tajkunov, ja ...

LP,
PIC

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.776
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
in kak je zate običajni avto za invalida?
Kakšen enoprostorski kombi, da ima stranska drsna vrata po možnosti na obeh straneh pa na zadnji strani dvižno rampo.
Pravim za tiste invalide, ki so na vozičku.
Včeraj je bil American Choper in so naredili enemu tricikel fejst hud no tisti možakar je bil na vozičku in je kar jokal od veselja
cheer.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
torej po tvoji logiki invalid ne more vozit kakega drugega avta kot enoprostorca?
bonk.gif
Eni pa res ne vidite dlje od svojega plota!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.989
6.994
113
Ne da ne more. Finančno jih večina ni sposobnih. Ampak tako kot tudi velika večina ostalih ljudi. Matematično gledano je manj šans da bo invalid bogataš, zato ker jih je manj, a ne? In zato so ljudje bolj čudno, da bi invalid vozil dober avto.

Tako kot je verjetno malo šans, da bi Kenijec vozil v SLO ferarija in če bi ka nekdo videl, bi že takoj panika kako je ziher švercal ljudi preko luže do evrope, etc...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.776
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
torej po tvoji logiki invalid ne more vozit kakega drugega avta kot enoprostorca?
bonk.gif
Eni pa res ne vidite dlje od svojega plota!
bonk.gif

Poglej malo iz funkcionalnega stališča enoprostorec vs. športni dvosed
sprasujem se.gif
kaj misliš s katerim boš lažje šel recimo po nakupih?
Dobro če imaš umetno nogo ti niti ni tak problem zlest v avto malo večji problem je pa z invalidskim vozičkom z njim se moraš pripeljati čisto do vrat avta pri tem je dobro, da je v podobni višini da se lažje prestaviš iz enega sedeža v drugega potem ko si v avtu moraš nekako dat voziček v avto kar je lažje reči kot pa storiti (kolesa se pač ne zložijo ostalo se bp) in ko ti ga nekako uspe zritn skozi več ali manj velika vrata po možnosti si pri tem fajn umažeš ker si se vozil cel dan bo umazaniji bog ne daj po mokrem ali mimo kakšnega gradbišča, moraš to še nekam pospravit in to varno, da se ne vozi sem ter tja po avtu med vožnjo.
Zato je meni čisto logično, da ima invalid kakšnega enoprostorca, kombija, dostavno vozilo, ki ima veliko prostora, več vrat najbolje še drsnih in dvišna zadnja kot pa en športni avto.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.989
6.994
113
Saj invalid ni nujno, da je človek, ki je popolnoma hendikepiran in je v vozičku. Lahko mu manjka roka ali pa noga, pa ne bo imel ravno pretiranih težav "zlesti" v avto.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
jajo jao! Kaj mu bo velik avto če itak ne more po avtu hodit? Še sanja se ti ne kako se lahko invalidski voziček zloži! A si kdaj videl invalida kak ima naštudirano kako se gre v avto in kako iz njega?
bonk.gif
se pravi naredi invalid dva giba in že so kolesa v avtu potem pa še samo ostali del! Bodi kdaj pozoren na kakega pa boš videl zakaj se tudi invalidi lahko vozijo s super športnimi vozili! Kot ti je že nekdo napisal če bi na invalidu parkiral kak s npr. Tojoto bi bilo pa to normalno!

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Še moj pogled na vse tole:
prvo kot prvo ima zaradi mene ta oseba z AM lahko doma še lambota pa hummerja, pa mu nisem čisto nič nevoščljiv. Na njegovo žalost in mojo srečo imam jaz nekaj, kar on nima: obe nogi. Pa to ni mišljeno sarkastično, samo potrjuje zgornji stavek o nevoščljivosti. Prepričan sem, da bi dal marsikaj, da ne bi bil invalid ... škoda le, da je to del življenja in da se to vsak trenutek lahko zgodi vsakemu izmed nas.,
Kar pa se tiče parkiranja: ima dovoljenje, da lahko parkira na mestih za invalide in edino prav je tako. Z nekim minimalnim odstopanjem: verjetno je en izmed zelo redkih invalidov v SLO, ki si

1. lahko privoščijo avto tako visokega razreda in
2. ki si ni omislil mnogo bolj primernega terenca/enoprostorca (gladano iz perspektive invalida)

Ampak, napisano še vedno ne spremeni dejstva, da si tega avtomobila ne bi smel privoščit in da ne bi smel parkirat, kjer pač parkirajo invalidi.

Pa še zadnje: kot mnogi izmed vas bi tudi sam najprej pomislil na to, da je oseba tipični frajer, ki pač MORA parkirat tam, kjer ga vsi vidijo. Zakaj? Na žalost imam kar precej izkušenj z "videnji" avtomobilov visokega cenovnega razreda na mestih za invalide - vozilo seveda brez nalepke. Nedavno nazaj je bil na invalidskem mestu pred Merkurjem v Kranju parkiran bleščeče bel, povsem nov terenec znamke BMW, X5, faceliftan ... lep ko ... nimam besed. Ogledal sem si ga bliže, predvsem zato, da vidim če ima nalepko. Ne, ni je imel. V tistem trenutku iz Merkurja pridejo trije žešæi (OK, v tem primeru je blo pač tko), me gledajo, kao, glej, kako se mu dopadejo "naša kola" ... sej je blo dejansko res, ampak ne 100%. Se vsedejo v avto in zelo "nevpadljivo" speljejo. Če morda do takrat nihče ni opazil tistega BMW ja, ga je takrat pač skorajda moral ... razen, če je bil gluh ... aja, pa še neka čisto majčkena malenkost: vse naokoli je bilo prazno ... skorajda 90% vseh parkirnih mest je bilo prostih ...
???

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Nedavno nazaj je bil na invalidskem mestu pred Merkurjem v Kranju parkiran bleščeče bel, povsem nov terenec znamke BMW, X5, faceliftan ... lep ko ... nimam besed.
Oja, imaš precej besed. Foušarija pač. Je mel lep avto, ti pa ne.
Pa kaj potem če je tam parkiral. Pa še to napiši, a je kakšnemu invalidu zasedel prostor, tako da ta ni mogel parkirat čist pred vrati?
Ker tam je invalidskih parkplacov skoraj več kot invalidov v mestu. In nikol še niso bli polno zasedeni.

A to te pa ne moti, ko je nedaleč stran pred Merkatorjem otroška železnica zasedla celo vrsto invalidskih parkplacov - hehe seveda ne, vzrok za tvojo nevoljo je lep avto kajne?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
356
83
Kras
www.mtl.si
Žal je tako, da v Sloveniji, če kupiš eno tako malo boljšo kanto očitno zraven dobiš dovoljenje, da parkiraš na mestih za invalide. In takšnih je 99,9999 lastnikov takšnih avtomobilov, kateri se znajdejo na parkiriščih za invalide. Smo očitno vmes ugotovili, da gospod upravičeno parkira tam in mislim, da po tistem ni bilo več nobenega posta v tem smislu, da pa izkorišča oz. goljufa.
Zato pa je javno izražanje, a ne?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113
Žal je tako, da se v Sloveniji ta javna izražanja mnenj v 99,9999% začnejo zaradi fovšije. In smo očitno vmes ugotovili, da je bilo pri gospodu z Astonom točno to...