Še moj pogled na vse tole:
prvo kot prvo ima zaradi mene ta oseba z AM lahko doma še lambota pa hummerja, pa mu nisem čisto nič nevoščljiv. Na njegovo žalost in mojo srečo imam jaz nekaj, kar on nima: obe nogi. Pa to ni mišljeno sarkastično, samo potrjuje zgornji stavek o nevoščljivosti. Prepričan sem, da bi dal marsikaj, da ne bi bil invalid ... škoda le, da je to del življenja in da se to vsak trenutek lahko zgodi vsakemu izmed nas.,
Kar pa se tiče parkiranja: ima dovoljenje, da lahko parkira na mestih za invalide in edino prav je tako. Z nekim minimalnim odstopanjem: verjetno je en izmed zelo redkih invalidov v SLO, ki si
1. lahko privoščijo avto tako visokega razreda in
2. ki si ni omislil mnogo bolj primernega terenca/enoprostorca (gladano iz perspektive invalida)
Ampak, napisano še vedno ne spremeni dejstva, da si tega avtomobila ne bi smel privoščit in da ne bi smel parkirat, kjer pač parkirajo invalidi.
Pa še zadnje: kot mnogi izmed vas bi tudi sam najprej pomislil na to, da je oseba tipični frajer, ki pač MORA parkirat tam, kjer ga vsi vidijo. Zakaj? Na žalost imam kar precej izkušenj z "videnji" avtomobilov visokega cenovnega razreda na mestih za invalide - vozilo seveda brez nalepke. Nedavno nazaj je bil na invalidskem mestu pred Merkurjem v Kranju parkiran bleščeče bel, povsem nov terenec znamke BMW, X5, faceliftan ... lep ko ... nimam besed. Ogledal sem si ga bliže, predvsem zato, da vidim če ima nalepko. Ne, ni je imel. V tistem trenutku iz Merkurja pridejo trije žešæi (OK, v tem primeru je blo pač tko), me gledajo, kao, glej, kako se mu dopadejo "naša kola" ... sej je blo dejansko res, ampak ne 100%. Se vsedejo v avto in zelo "nevpadljivo" speljejo. Če morda do takrat nihče ni opazil tistega BMW ja, ga je takrat pač skorajda moral ... razen, če je bil gluh ... aja, pa še neka čisto majčkena malenkost: vse naokoli je bilo prazno ... skorajda 90% vseh parkirnih mest je bilo prostih ...
???