Invalid z Aston Martinom. Meni ni nič jasno

hola

Zelenc'
23. mar 2008
17
0
1
Mogoče je pa to un mož od Tatjane Tutan, nek jaki gradbenik al kaj je, k mu je nogo odrezal po nesreči.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.776
548
113
42
povsod malo
Sem že v naslovni temi napisal, da se lastniku AM opravičujem, če je res invalid.
Poznam nekaj zelo sposobnih invalidov in športnikov (paraolimpijske igre sem gledal vse posnetek
cheer.gif
) tako, da jim svaka jim čast obrne se jim življenje na glavo pa še vedno nekaj dobrega iz tega naredijo.
Poznam pa ene, ki vlečejo invalidnost pa dobesedno ni invalid njegov fotr je dohtar, stric dohtar...na komisiji pa...
Meni so pa komaj priznali da imam zmanjšano motoriko leve roke, zapestja in palca zato ker pač nisem prinesel modre kuverte oz nimam žlahte dohtarske.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik smrdim pravi:
Sam nekateri ste pa ruknjeni do daske!
Zdej, če je nekdo fizično hendikepiran, pomeni da je totalno nesposoben? Služiti denar? Voziti Aston Martina?
Svašta prebereš...
Eden najbogatejših slovencev vem da je v vozičku, mimogrede. In ja, v garaži ima cel kup hudih avtov. Ziher vleče od zavarovalnic!
bonk.gif

cheer.gif

To je pa čist res

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.790
5.940
113
LAstnik je resnično invalid. Človek nima leve noge. Sem ga osebno videl. Če človek enkrat to vidi , si reče "klinc pa Aston, raje imam svojo nogo".

Tako da se ne zgražajte nad tem. Tip je prav pravilno parkiral. Če je pač lastnik Astona, še ne pomeni da parkirišče za invalide ni namenjeno njemu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.650
10.856
113
bolj je problem kot sam aston, da folk prevečkrat zlorablja te parkirne prostore, po mojem je stevilak kar 90% zloraba...zato je pac posploševanje normalno

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.789
113
pri taščici
kako leto že zagotovo.
Tudi oblika je precej drugačna od te splošne nalepke.
Jo ima sosed v bloku tako da jo lahko ob priliki slikam.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Najbolj me pa pogrejejo mentalni invalidi v krogu 20m ima prostih 5 parkirnih mest in ne ona avša avšata se more s svojim Audijem S8 pripeljati točno pred vhod. In kličem policijo svaka jim čast, da so prišli v hitrem času 7 minut
cheer.gif
Ah, fajn je vedet, da sistem deluje !
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Sama foušarija.
Če bi bil na istem mestu parkirana stoenka z invalidskimi oznakami, gotovo ne bi odpiral te teme.
Avto te matra, ne pa "napačno" parkiranje. Tvoja skrb za invalide je lažna.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.776
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Sama foušarija.
Če bi bil na istem mestu parkirana stoenka z invalidskimi oznakami, gotovo ne bi odpiral te teme.
Avto te matra, ne pa "napačno" parkiranje. Tvoja skrb za invalide je lažna.
Pejt nekam s tako izjavo dobre vem kako je biti invalid in to zares! Ne zlagano ZARES!
9 mesecev sem bil v bolnici in na vozičku... doma še zmerm nimamo vrat ker kaj pa če bo treba spet na voziček... na srečo sta starša saj malo mislila pri gradnji kaj pa če bo kdo od nas na stara leta na vozičku? tako, da imamo širša vrata dohod do hiše je klančina in ne stopnice...kuhinja, spalnica, wc vse je v pritličju...

Me prav zanima kolikokrat si recimo pomagal invalidu zapeljat na pločnik čeprav ima klančino ali pa na trolo pa recimo v trgovini iz visoke police vzet (pejt na kolena pa probaj sam) odpret vrata mu pomagat na WC ker v večino kabin se ne more zapeljati z vozičkom prava misija nemogoče je dobiti lokal, ki je prijazen invalidom v mojem kraju je točno ena kavarna, ki je malo prilagojena njim (imajo klančino pa širša vrata na WCju).

Meni je bilo enostavno malo čudno, da se invalid vozi z Aston Martinom ker to pač ni tipični invalidski avto.
In sem domneval, da izkorišča invalidsko nalepko.

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
LAstnik je resnično invalid. Človek nima leve noge. Sem ga osebno videl. Če človek enkrat to vidi , si reče "klinc pa Aston, raje imam svojo nogo".

Tako da se ne zgražajte nad tem. Tip je prav pravilno parkiral. Če je pač lastnik Astona, še ne pomeni da parkirišče za invalide ni namenjeno njemu.

Jup,jest sm tut ze slisu o tem tipu (ce misliva istega seveda).Je v prometni nesreci izgubil nogo
crazy1.gif
Pa res ima se par fajnih avtomobilov v lasti.

jupa

Zelenc'
7. okt 2008
1
0
1
berem tole temo in ne morem, da ne bi tudi sam zapisal par dejstev in podal svoja mnenja, ki pa trdno držijo. Graja leti predvsem na uporabnika "tenforest", kateri je povsem neupravičeno očrnil gospoda oz. lastnika predmetnega avtomobila v tem primeru Aston Martina.
"tenforest" prvo kot prvo, bi lahko; če bi bil vsaj malo obziren do ljudi, katere imenujete invalidi, vsaj preveril ali je izkaznica o invalidnosti veljavna, saj ima vsaka kartica svojo številko, na podlagi se lahko preveri identiteta upravičenca kartice, ne pa da napraviš velik halo na forumu predvsem zaradi dobrega avtomobila in sicer brez razloga!
Lastnik vozila je definitivno upravičen parkirati vozilo na invalidskem prostoru, saj ne nažalost izgubil nogo v prometni nesreči, kar pa ne pomeni, da se ne more voziti z eno nogo?! "invalid" ni nujno, da je na vozičku, je dovolj da je brez noge in na berglah, kajne (bergle pa se lahko pospravijo na sovoznikov sedež, očitno ti ta teorija ni poznana). Sedeži so res nizki, saj je avto športen, vendar je lastnik v vrhunski fizični pripravljenosti in mu tudi to ne predvstavlja ovire. Resnično ne vidim razloga, zakaj človek brez ene noge ne bi moral voziti takšnega avta? HALO??
Potem; če je človek uspešen in je TRDNO delal 20let, da si lahko sedaj privošči npr. dobre avtomobile, potem se pri nas očitno že sklepa, da so prisotne goljufije z zavarovalnico,blablabla... (foušija, nacionalni slo sport). JAO
bonk.gif
Če je nekdo uspešen in vozi dobre avtomobile še ne pomeni, da je baraba!
Človek je življenje namenil karieri, trdno delal, in še vedno trdno gara, kljub omenjeni nesreči, in mu resnično privoščim da uživa life, kot si ga je zastavil!
Poleg tega, ta človek vsako leto donira lepo vsoto denarja socialno ogroženim družinam (pelje otroke smučat, šolske potrebščine, računalniki,,,itd), torej je z svojo poslovno in osebno uspešnostjo veliko prispeval družbi, potem pa dobi za nagrado takšen nameček....mu raje ne pokažem teh bedastoče in predvsem naivne teme, saj si ne zasluži tako nizkih udarcev!!

Torej, želel sem pojasniti sliko tega primera, ki prikazuje, da se je bolje prepričati o konkretni zadevi, preden tako neumno reagirati in obtoževati ljudi, ki v takšem primeru to najmanj potrebujejo.

Vsi uporabniki, ki ste ga obtoževali parkiranja, ponarejanja kartice, varinate z zavarovalnico, jaz bi se na vašem mestu zelo zamislil, saj ste lahko morda jutri vi v takšnem polažaju in bodo vas takole obravnavali!?
sprasujem se.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ce bi na tistem parkirnem mestu stala kaksna stara Kia Sephia se sploh penil nebi.
evil.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Gospod (sem mu na enem drugem forumu ze zazelel okrevanje), ima sedaj tudi "smolo", da je eden redkih, ki s HUDIM avtom lahko UPRAVICENO parkira na taksnem parkirnem prostoru. In ga bodo imeli se dostikrat v zobeh (Aston Martin pac ni neopazen avto). Med drugim tudi za to, ker navadno vsak [censored] s kaksno mrcino parkira res tocno na najblizje mesto pred trgovino.

LP,
PIC

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa kaj?????? ALi smo v komunizmu? To, da so zmagali rdeči še ne pomeni, da smo sedaj kar vsi enaki in nazaj v časih Jugoslavije!

Tip ima Aston Martina. Zaslužil ga je s svojim delom in ne tajkunizacijo, piramidnimi igrami, švercom avtomobilov iz Nemčije brez plačila DDV itd.

Je morda problem, da si je pač kupil avto, ki mu je všeč? Jah. Ima pravico, kajne?In tudi pravico parkirati, kjer parkira, saj je brez ene noge pod kolenom. Torej je invalid.

Nekateri so pač nevoščljivi. Mogoče je problem tudi to, da si drzne okoli voziti z avtom, ki ima celjske registrske tablice.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.790
5.940
113
Da, ta na sliki je on.

IN prav nič mu nisem fouš tega Astona. Prej obratno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.789
113
pri taščici
Na zadnje objave:
Ne zagovarjam tentoforesta, ( ni videl voznika ob avtu!) samo moje izkušnje so podobne kot tentoforstove. V nekaj mesecih sem med vožnjo po parkiričših našel cca 600 vozil brez nalepke ali pa celo srečal vozila z nalepko iz njih pa je skočil frajer, ki je ravno prišel iz fitnesa, pred njim pa je požrl hobuk praška.

Malo komentarja na temo pa ne žalim ali kritiziram invalida v AM.
Za izgubo noge pod kolenom ti zavarovalnica prizna 45% invalidnost. Meni je zavarovalnica za poškodbe ene noge priznala max invalidnost 70% (brez kakšnih goljufij in podobno). Pa do nalepke nisem upravičen (vsaj po starem sistemu nisem bil, novega še nisem preverjal),ker zdravljenje ni zaključeno. No na srečo barvni printer dela, kazni za "zlorabo" tudi še nisem dobil, ko pa jo bom dobil pa se s fasciklom izvidov, slik rtg slik oglasim pri sodniku za prekrške.....
Parkiram res v "sili" na invalidskem parkingu oziroma ko nekam samo "skočim" za nekaj minut, sicer se poskušam posluževati normalnega parkinga....