Internet Simobil vs. Instant Internet Mobitel

bonksi

Zelenc'
7. apr 2008
4
0
1
Prosim za nasvet. Ker nimam izkušenj bi prosil za nasvet katerega uporabnika priporočate. Internet bi uporabljal samo za surfanje in email, ne bi pa prenašal večjih datotek. Nahajam se 15km vzhodno od centra Ljubljane in me zanima tako pokritost s signalom kakor tudi hitrost prenosa.
Hvala za nasvet.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Pri Simobilu imaš sedaj za 19 eur neomejen internet... tko da, jaz bi rajši simobil.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
pri simobilu imaš pri usb modemu možnost 15 dnevnega preverjanja,... v kolikor ti ne ustreza ali pa imaš slab signal ga v tem roku lahko vrneš,...seveda v original embalaži, nepoškodovan,...

l.p. b

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
po mojih izkušnjah ima simobil povsod nabasan upload. tudi tam, kjer je signal blizu 100% sem imel največ 100kbps uploada.

Edino če je to problem v modemu...

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Kmalu bo en teden odkar uporabljam S!mobilov internet.
Lokacijo, kjer stvar najbolj rabim dela ok.
Res, da so tudi nihanja. Verjetno je to posledica signala oz zasedenosti.
Ker sem čist ob meji sem si dal ''zaklenit'' roaming, da ne bi brez potrebe plačeval
cheer.gif

Torej S!mobil za 19 eur z neomejenim prenosom podatkov če mene vprašaš.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Pri Simobilu imaš sedaj za 19 eur neomejen internet... tko da, jaz bi rajši simobil.

Sedaj na sreco ne obstaja vec moznosti, da bi vam zelenci obracunali preveliko kolicino prenesenih podatkov- vec, kot jih realno boste.

Ocitno so se s temi paketi "zascitili" pred prevelikim zaracunavanjem. Ah, nekaj je naredila tudi konkurenca.
Glede hitrosti pa ne bi izgubljal casa.

Prijetno glistanje (suuuuuuuurrrrrfaannnnnnjeeeeee) zelim. -:)
Lp

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
pri simobilu imaš pri usb modemu možnost 15 dnevnega preverjanja,... v kolikor ti ne ustreza ali pa imaš slab signal ga v tem roku lahko vrneš,...seveda v original embalaži, nepoškodovan,...

Seveda nepoškodovan in v lepi embalaži
smile-1.gif
)
PS. tudi Mobitel ima možnost brezplačnega preizkušanja, pa ni problema z embalažo ker imajo prodajni centri svoj fond preizkusnih modemov. Prej pokličeš tja ali pa poveš na prodajnem mestu in je urejeno. Seveda pa je prošenj po testih bistveno manj zaradi občutno večje (cca 74%) pokritosti signala 3.5G.
Tale unlimited je sicer prav cool ponudba, predvsem cilja na alternativo klasičnemu dostopu do interneta. Definitivno je tudi alternativa Wimaxu. Edino kar bo moral Simobil zelo paziti je kanibalizacija lastnih prihodkov (podobno kot se dogaja pri Smart 20) in zmogljivost omrežja. O tej ne bom razglabljal. Tehnične omejitve in zahteve so enake za Simobil in Mobitel, zato tu ni prostora za mumbo jumbo bližnjice. Več kot bo uporabnikov, več kot bodo prenašali, slabša in manj zanesljiva bo storitev brez obilnih vlaganj v omrežje, ki pa so relativno skromna. Mobitel bo samo letos vložil cca 50 mio EUR v svoja omrežja, več kot drugi v štirih, petih letih. Pa že sedaj ima bistveno bolje urejene zadeve. Ne da hvalim, želim le omeniti dejstva, mimo katerih se ne da. Je pa fair strankam v obeh primerih zagotavljati soliden servis, pa če ga plačajo 19 ali malce več EUR na mesec.

l.p. b

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Če nisi zahtevne sorte in če ti je dovolj to kar Simobil ponuja je ta ponudba čist ok. Seveda računaš na to da ti vse skupaj bolj slabo dela ter da na nekaterih območjih uporaba ni možna. Torej neki podobnega kot pri telefoniji!

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Če nisi zahtevne sorte in če ti je dovolj to kar Simobil ponuja je ta ponudba čist ok. Seveda računaš na to da ti vse skupaj bolj slabo dela ter da na nekaterih območjih uporaba ni možna. Torej neki podobnega kot pri telefoniji!

To ni čisto res. Moraš imeti tudi srečo, da živiš na pravi lokaciji. Pa tudi to še ni dovolj - lahko da dobiš še par ljudi v bližini s SiMobilovim Internetom z neomejenim dostopom pa bo šlo vse k vragu.

Vsekakor priporočam Mobitel, če hočeš kakovost in zanesljivost. Či te pa ne moti, da ti internet tu pa tam crkne ali se zelo upočasni, četudi se to zgodi takrat ko ga nujno rabiš, potem lahko greš tudi na S!. Ampak v tem primeru razmisli tudi o navadnem modemskem dostopu, ki je še cenejši.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
in koliko časa že uporabljaš si.mobilov internet,...ne boš verjel to se dogaja tudi mobitelu,...

b

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:

To ni čisto res. Moraš imeti tudi srečo, da živiš na pravi lokaciji. Pa tudi to še ni dovolj - lahko da dobiš še par ljudi v bližini s SiMobilovim Internetom z neomejenim dostopom pa bo šlo vse k vragu.

Vsekakor priporočam Mobitel, če hočeš kakovost in zanesljivost. Či te pa ne moti, da ti internet tu pa tam crkne ali se zelo upočasni, četudi se to zgodi takrat ko ga nujno rabiš, potem lahko greš tudi na S!. Ampak v tem primeru razmisli tudi o navadnem modemskem dostopu, ki je še cenejši.

Taki, ki ga niso uporabljali imajo največ za povedat
wink-1.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Jaz sem ga uporabljal. Rezultat? No, ne uporabljam ga več. Ko sem zunaj se mi resnično ne da ukvarjati z raznimi preprekami, ki jih je pri mobitelovem mobilnem internetu bistveno manj (jaz pravzaprav še nisem naletel nanje), kot pri simobilovem.

Vodafone MC kartica je že nekaj mesecov po nakupu počivala v predalu, ...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
jaz z njo nimam nobenih problemov. v Lj mi dela hsdp, doma mi dela edge brez problemov.
tudi mula mi dela tako da res ne vem kaj je tako problematičnega. morda delam na manj obremenjenih baznih ali pa imam srečo kot boš najbrž rekel.

l.p. b

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Meni dela OK. So nihanja kot so verjetno povsod.
Tudi doma pri Siolu so in mi zašteka.
V Novi Gorici mi dela HSDPA.
Včas se preklopi na UMTS (glede na barvo na modemu). ampak zgleda, da je UMTS signal švoh.
Kako je pa z EDGE pa ne vem ker ni signala.
evil.gif