Insanity workout in podobno

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
To je žal samo za naivne, ti napredki, saj ne rečem, da nekomu mogoče res ne rata, ampak to je potem nek "semi profi", ki točno ve kako in kaj in ne samo "janez ki se odločo zdaj spremenit telo".

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
6 dni na teden, 3 mesece. Zraven dobiš še nutrition guide. Je povsem možno, če se k zadevi spraviš 100%.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ja pa saj se vidi na zadnjih dveh slikah, da je prvi že imel maso in je samo nekaj tonusa dobil in izgubil maščobo, drugi je pa že bil ogromen in ima samo haljo pa berglo.
To so čisto nereprezantivni primeri. Poleg tega je treba vedeti, da nekdo, ki je že imel mišično maso, katero je izgubil, jo bo prav hitro pridobival nazaj. Skratka s prav nobeno vadbo takega napredka v treh mesecih ne bo imel začetnik, ki nikoli ni bil v fizični kondiciji.
Sicer pa sploh še nisem slišal za to vadbo, grem sedaj na youtube pogledat...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Pa te slike so ponavadi delane "od zadaj naprej". Po možnosti še v enem dnevu
wink-1.gif

Oziroma celo v 5 urah: https://www.youtube.com/watch?v=M957dACQyfU

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Sicer lahko verjamemo, da je večina fitnes modelov slikanih direkt po vadbi v fitnesu in da ko se zjutraj zbudijo, ne izgledajo tako kot na slikah.

Dejstvo je tudi, da ko je fitneser "na definiciji", brez majice izgleda bolj mišičast in močnejši, kot, ko je na masi, ker se mu poznajo žile in kite, vendar pa oblečen izgleda suhec.

Kakor koli, po mojem mnenju je recimo p90x/insanity hybrid veliko bolj celosten, kot pa klasičen pon prsa-triceps, tor hrbet-biceps, sreda tek na stezi v fitnesu itd. Je pa res, da če tako treniraš, rabiš res izjemno prehrano, sicer lahko hitro kaj poči. To je že kar profi zadeva.

Skratka, v formo se da priti na različne načine. In dejstvo je, da so programi ala p90x, x2, x3, insanity, itd. veliko kavčarjev spravili v pogon in jim prinesli zavidljive rezultate - nekaterim celo boljše, kot če bi delali z osebnim trenerjem. Treba se je zavedati, da so te programe sestavljali profiji, ki trenirajo profesionalne športnike (atlete, fuzbalerje, košarkaše ...). Poglejte si recimo kak trening Gorana Dragiča - 90% vaj, ki jih dela, vsebuje p90x.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Klasična BB rutine je itak namenjena samo večanju MM in je v nekaterih primerih celo kontraproduktivna, vsaj kar se tiče zdravstvenih dobrobitov.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Se strinjam da je veliko bolje, da nek začetnik sledi tem navodilom, kot da sam nekaj trenira, ker začetniki ponavadi še zašvicajo ne v fitnesu, ampak mislijo kako dober trening so naredili (prenizka intenziteta)

Hotel sem samo povedati, da ne smemo pričakovati takih rezultatov, kot so teli "ekstremni"
smile-1.gif

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Kakšno hrano mi svetujete za po takem treningu? Ponavadi to delam ravno vmes med obroki, pa bi moral nekaj vase dat.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Če treniram tako, da potem kmalu južnam je ok, če pa to delam 3 ure pred južno pa bi moral nekaj pojest po treningu. Kakšne beljakovine verjetno. Nisem pristaš teh praškov, čeprav vem, da so naravni, samo bo zgleda treba. Mišice bi rad nahranil, to je vse, pa brez pridobivanja mase je cilj. Maščobo pretvorit, kar je še je

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz dostikrat po takih seansah pojem samo nekaj (ne veliko) salame, sira in masla, pa je čisto dovolj. Včasih pa sem pojedel celo bovlo skute, mleka, sadja in oreščkov, kar je sicer pripomoglo k rasti mišic, pa špeha tudi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Če treniram tako, da potem kmalu južnam je ok, če pa to delam 3 ure pred južno pa bi moral nekaj pojest po treningu. Kakšne beljakovine verjetno. Nisem pristaš teh praškov, čeprav vem, da so naravni, samo bo zgleda treba. Mišice bi rad nahranil, to je vse, pa brez pridobivanja mase je cilj. Maščobo pretvorit, kar je še je

Odvisno kaj počneš po treningu oz kaj bi rad počel? Torej ali je potreba nek lahek obrok, ali se lahko nažreš, ipd.

Lahko kak shake, sirotka, mleko, banana (če nisi LCHF), potem pa normalno naprej obroki. Če pa se nažreš lahko, pa kar butni konkreten obrok. Vseeno je kaj ješ, telo ni tako specifično, da bi v pol ure potrebovalo ne vem kaj, važno je kaj v dnevu, dneh poješ, ne v roku pol ure

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Sem pa tja me klislina napade, sploh pri ekstremnih sklecah. Kje lahko iščem razloge?

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Ne vem, če še vedno velja ta fama (a sam se je držim), da imaš 1 uro po treningu "okno", ki ga je treba zafilati z zdravo prehrano. Predlagam BCAA in whey neposredno po treningu, nato pa v čim prej en zdrav, cel obrok.

Kislino ti pa gor meče, ker treniraš prehitro po obroku. Za cardio velja, da naj ne bi 2 ure pred treningom nič jedel, za uteži malo manj.

Sicer pa dobro poznam to težavo. Malica na šihtu je ob 12h, ob pol 4 pridem domov (takrat bi bilo idealno narediti trening), a sem preveč crknjen, zato takoj po šihtu pojem kosilo. Potem je pa ura hitro 7 in če je še kaj dela za šiht, nimam volje trenirati. Pa še krvoses ima svoje želje.
smile-1.gif