Insanity workout in podobno

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Recimo ena novejša: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/04/160420090406.htm

Bi moral pogledati kako vadba z lastno telesno težo deluje na t.i. "fast twitching" mišice, na katere direktno vpliva "vadba z utežmi". oz če se lahko doseže enak efekt, kot starostniki iz te študije.

Jaz bi sicer rekel da ne, kaj pa ti meniš? Zato ker pač za moč se dela tam 5-10 ponovitev, lastna teža pa v večini primerov itak pride že v klasični kardio, ko samo nabijaš ponovitve ki se potem štejejo v stotinah...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
V zadnjem tekac.si sem bral interju z Ursko Ahac in pravi 'ob crossfitu dobim kar kurjo polt. Gre za zelo amerisko, torej herojsko zvrst. Izvajajo gibe z veliko tezo in hitrostjo, tehnika vecinoma ni v ospredju. Olimpijski dvigovalci taksnih gibov ne bi izvajali, niti ne bi hoteli gledat posnetkov njihovih vaj. Razumem, da je popularen, ampak kot kinezioterapevtka bim imela na ta racun ogromno dela. To sploh ni fit, se manj funkcionalno...'

Darjan, ce bos kdaj pri njej koncal...glede na slike bi si kar poskodbo izmislil
smile-1.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Ali je fitnes vadba z utežmi učinkovita ob ne fitnes prehrani? Vprašanje se mi je porodilo ker sem se do sedaj vedno ob fitnes treningu tudi jedel fitnes prehrano (standard varianta, torej povečanje bejakovin, maščob, več obrokov, tudi whey, kreatin, bla bla).

Sedaj pa me zanima kako bi izgledalo, če bi jedel bolj normalno (manj beljakovin predvsem) in še vedno treniral z utežmi? Bi se napredek čisto ustavil, bi bilo nevarno za poškodbe, itd?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
crossfita pa sploh ne priporočam nikomur, še tistim ki so športniki ne
wink-1.gif

daj slike, da ne bomo na suho
tongue-1.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Manjkajo konkretne kilaže, telesna teža ni dovolj
hysterical-1.gif

Predlagam sledeče: na križišču Koprske in Gerbičeve v Ljubljani je Gimnastični center. Skoraj cela fasada ob Gerbičevi je steklena, od cca. petih pa do precej pozno zvečer je možno od zunaj, brez vstopnine ali IQ testa, gledati vaje s telesno težo brez uteži.
Potem pa pojdi domov in poskusi ponoviti 10% tistega, kar si videl.
In ja, poznam iz prve roke, in ne, ne hodijo skrivaj na fitnes v prvem štuku kvihtov premetavat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Koliko mi je znan program vadbe priznanega ameriškega gimnastičnega trenerja, tudi on prakticira uteži, seveda čisto drugačne vaje, kot se pri nas delajo v fitnesu, slednjih tudi jaz ne priporočam. Govora je seveda o prostih utežeh, štango, ipd.

ampak saj nekomu, ki sprašuje o insanity, ne priporočaš, da gre trenirat gimnastiko?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jaz bi sicer rekel da ne, kaj pa ti meniš? Zato ker pač za moč se dela tam 5-10 ponovitev, lastna teža pa v večini primerov itak pride že v klasični kardio, ko samo nabijaš ponovitve ki se potem štejejo v stotinah...
Stotinah? 99,9 % populacije ni zmožno izvesti 50 normalnih sklec PRAVILNO naenkrat, kaj šele 100.
Dvigi na štangi? Stotine?
hysterical-1.gif

Dejansko preko 99% ljudi ne zmore narediti 30 pravilnih globokih počepov. Ti bi pa ljudem obešal še po 100 kil na ramena?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Lahko se tudi priporoča gimanstiko, če ga to veseli. Definitivno pa se mu ne polaga besed v usta da je prava vadba zgolj tista z utežmi. Ker na trenutke se mi zdi da nimaš pojma o tem kaj pišeš, glede na to da napišeš da se kalistenični gibi zelo hitro štejejo v stotinah. Dejva tako rečt...100 pravih muscleupov praviš da ni neka težava?
cheer.gif

Sicer pa vidim da internetni teoretik si dober ampak se mi zdi da bolj za tisto kar tebi paše
tongue-1.gif

Ponavlajm...sem v praksi poizkusil od klasičnega fitnesa s spisanimi programi, do bootcampv, kettlbel tekmovalnih disciplin, nekaj malega crossfita, pretekel in prekolesaril kar lepo število km, sedaj sem največ še na kalisteniki (pa ne pomeni da je vse našteto zanič, daleč od tega) in pravim, da je lastna teža več kot dovolj za nek status dobre forme in kondicije.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Hja kaj v tisti študiji pa so bili sami 70 letniki ki znajo delat pravilne globoke počepe?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Aja še to..res me zanima..koliko muscle upov narediš predno se spustiš iz štange ali še bolje iz gimnastičnih obročev
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zgornji del telesa ni tako problematičen, moraš biti res bogi, da imaš preslabo razvitega.

Kolena, kolki..to pri večini ljudeh prvo odpove.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ne razumem kaj si hotel z zadnjimi prispevki povedat? Da je kalistenika za zgornji del telesa ok, preslaba pa za spodnji del? One leg pistol niti ni tako slab bi jaz rekel? O Hrbtu ali križu pa sploh ne bi ker mislim da ni kalistenične vaje (ali pa izredno malo), da ga ne bi vključeval
wink-1.gif

Skratka še vedno ne razumem zakaj trdiš, da brez kvihtov pač to ni to, ker je lastna teža premalo? Ti je muscle up, human flag, one leg pistol, intervalni šprinti, teki v klanec premalo za dobro fizično pripravljenost?
cool-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Hja kaj v tisti študiji pa so bili sami 70 letniki ki znajo delat pravilne globoke počepe?
Če bi 70 letniki pravilno naredili 10 globokih počepov, ne bi nihče od njih rabil vadbe z utežmi. Pa druge osnovne vaje tudi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Potem praviš, da je študija čisto mimo?

Pakul, kdor to vse zmore ne rabi insanity/p90x programa. Drugače pa šprinti so tudi zraven tistega, kar sem napisal.

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Biti aktiven in v formi. Nič posebnega. Ne gre za to, da bi hujšal, ne gre za to, da bi rad nabiral mišično maso. Splošno počutje, moč in kondicija pač. Poleti vse počnem zunaj, kolo, tek, hiking, kar pačje. Kvihtov ne maram.

Tudi jaz imam podobne cilje.
Od leta 2001 tečem v hrib enkrat ali dvakrat tedensko, razdalja od 8 do 15 km.
Dokaj redno hodim v hribe.
Občasno kolesarim.

Pred cca šestimi leti sem zgoraj naštetim aktivnostim dodal naslednje vaje, ki jih izvajam vsakodnevno (včasih imam kak dan pavze):

- 200 do 300 sklec (na pesteh in na trdi podlagi) v serijah po 50
- 100 trebušnjakov
- 50 dvigov trupa (v serijah po 10)

Mogoče se motim, ampak mislim, da sem v kar solidni kondiciji.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
To je čist super kondicija. Že če 2x tednesko v hrib (!) tečeš po povprečno 10km..je to kar vredu. Glede ostalih vaj pa absolutno. Sem prepričan, da 90% alterja ne naredi 50 skletc na en mah. Sicer pa če ti ponovitve (kar je očitno) ne delajo težav potem se loti težjih izvedb skletc. Recimo diamnod pushup (ne vem kakšni so slovenksi prevodi, če sploh so), decline pushup, glede na to da imaš zagotovo močno razvit ramenski obroč lahko poizksuiš tudi s stojo ob steni ter da se v tej poziciji spuščaš dol in gor na rokah..skratka variacij je ogromno. Pa ne zaradi tega, da bi pridobival na mišični masi (pa s takimi vajami verjami da posleidčno boš) ampak ker krepiš še malce širši sklop mišic, ravnotežja oz koordinacijo telesa.
Vse našteto in tudi kot si sam povedal, pa je zgolj zelo lep pokazatelj, da ja uteži niso potrebne. Zato sem se tudi zapičil v Darjanov replay, k je pa iz prve ustrelil da brez uteži pa to ni nič
rolleyes-1.gif
Mislim da se ljudje sploh ne zavedajo kakšne obremenitve si lahko narediš sam sebi z lastnim telesom.