Insanity workout in podobno

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Pozna kdo? Kako se obnese in ali obstaja kaj naprednejsega?

Všeč mi je, da se dela samo s telesom, brez uteži itd in, da pokriva veliko segmentov (moč, kondicija,...)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
Pa saj maš povsod razne hude vadbe....bootcampe itd....definitivno boljše od sedenja na fitnessu
smile-1.gif

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Pa to sprašujem. Kje so ti bootcampi? Jaz nič takega ne vidim. Delal bi pa sam

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Jaz sicer ne priporočam, ampak pač ker je vprašal sem dal predlog
smile-1.gif

Je pa boljše kot nič

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Druge metode so "boljse"

Ampak če pač iščeš nekaj v tej branži, potem kar...

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Biti aktiven in v formi. Nič posebnega. Ne gre za to, da bi hujšal, ne gre za to, da bi rad nabiral mišično maso. Splošno počutje, moč in kondicija pač. Poleti vse počnem zunaj, kolo, tek, hiking, kar pačje. Kvihtov ne maram.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Iz vidika zdravja in dolgoživosti je najboljša vadba z utežmi, da se jačajo kosti/vezno tkivo in mišična masa. Razlog za poškodbe v starosti je ravno to troje, ker večina ljudi zaradi okoliščin postane "negibnih", potem pa vsak napačen gib vodi v poškodbe.

Za CVD je hoja dovolj, mogoče občasno hitra hoja in pa hoja po stopnicah.

Za piko na i, pa še recimo 1x tedensko šprinti, sled push, pull, ipd.

To je pač optimalen plan, seveda je velik poudarek še na pravi prehrani.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Manjkajo konkretne kilaže, telesna teža ni dovolj.

Pa mogoče je iz vidika CVD neučinkovita, saj je srce predolgo v visokih obratih. Herz nad ~140bpm ni zdrav na dolgi rok. Zato so recimo maratoni, kolesarjenje....delanje škode srcu.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Za preko 99% ljudi je telesna teža čisto dovolj glede na to, kaj (ne) počnejo sedaj - pravzaprav še bolje kot uteži. Ne pošiljat ljudi na premetavanje kvihtov (razen tistih nekajkilskih) , ker si potem samo zjebejo hrbte in sklepe.
Zakaj pa preko 140 bpm ni zdravo? Čudno, da potem vseh hribolazcev, tekačev, biciklistov, plavalcev, fuzbalerjev, rokometašev itd. ne pokoplje infarkt že po nekaj letih ...

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Spet Darjan TM izjave. A veš, vaje s telesno težo se dajo zelo zajebane nardit. Brez fitnes vstopnice.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Manjkajo konkretne kilaže, telesna teža ni dovolj.
.

No tole je konkretna buča, seveda zgolj za nekoga, ki hoče biti fit, v dobri formi. Pusti ti zdej te tvoje crossfit scene ampak sama kalistenika (lastno telo) je pa več kot dovolj, če se lotiš konkretnih vaj. Če je pa kje v okolju ali celo doma še kakšna štanga mogoče možnost pritrditve gimnastičnih obročev potem pa na uteži lahko hitro pozabiš. Sem več let preživel za utežmi, štangami, v gymih...sedaj sem samo še na lastni teži, ok imam ene par KB kugel ampak bolj počivajo ali pa jih imam zgolj za ogrevanje. So štange (pa ne tiste za uteži) in krogi ter lastna teža več kot dovolj.
cheer.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zato pa sem napisal iz vidika dolgoživosti, kaj je optimalno.

Nimam zdaj časa iskat linke, mogoče bo kdo drug, pač visok utrip je dober samo za kratkotrajni burst, tam nekje 15min maks na polno in ne več ur.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tole je en link:
http://www.medicalnewstoday.com/articles/276784.php

Glede na napisano dolgotrajna visokointenzivna vadba, ki poteka desetletja, poveča možnost pojava nepravilnega srčnega ritma do 60. leta starosti za celih 19% - pa to še niti ne pogojuje infarkta. Furanje na visoke obrate ob rednem športanju srcu pač ne škodi tako zelo, vse kaj bolj vsakdanjega te spravi v infarkt.

Glede uteži, tudi jaz sem se spravil na kalisteniko hkrati ob furanju crossfita in se človek res vpraša, zakaj sploh uteži, če se res ne greš kvihtanja kot športa. Forsiranje kvihtanja tistim, ki ga ne rabijo, je neumno in tudi neodgovorno.