Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

tony

Guru
23. jul 2007
11.269
1.972
113
V bistvu ni logično.
Ne mi rečt, da so starši iz Kitajske, SIngapurja, Južne Koreje, Estonije, Japonske blazno bralno navdahnjeni, otroci pa manj vrženi v moderno tehnologijo in imajo več časa brat.
V bistvu je ravno obratno, vse te vzhodne države imajo turbo izpostavo otrok/odraslih elektronskim napravam in prav nič ne delajo na tem, da bi se to moralo zmanjševat. Torej ni fora, da našim otrokom jemljemo tehnologijo od rok, ker jo imajo manj v rokah kot vzhodnjaki. Razlika je predvsem v izobraževalnem sistemu in pričakovanjih družbe do kariere, ki na vzhodu kreira enormne količine norcev, ki so pripravljeni narediti karkoli, da jim uspe. Tudi prebrati/poslušati marsikaj, delati pozno v noč. Temu primerno imajo tudi lepo zgodovino samomorov, depresije in katastrof med mladimi, ampak bomo to izpustili v imenu višje družbe (ki je kaj točno?).
Doma imam enega bralno navdahnjenega in drugega čisto nič. Prvemu gredo določeni predmeti v šoli lažje, drugega lahko pustim v gozdu, pa bo prišel domov.

Imam občutek, da vem kdo bo bolje peljal skozi življenje.
TL;DR: starši niso nič krivi in otrok ne morejo vzgajati, kriva je šola in država?

sad

Guru
24. avg 2007
23.532
12.403
113
to je fact, da jebivetri vedno bolje pridejo skoz...vprašanje če je to ta prav smisel, ali pa ga sploh ne smemo iskat, oziroma je nesmiselno.
Tisto kar je MojsterS napisal ni jebiveter, ampak otrok, ki ga pač zanima nekaj drugega.
Lahko bo keramičar, prvi pa profesor. Pa poglej standard teh ljudi. Ob tem, da bo prvi pri 30ih že bajto imel, pa ne na kredo.

• Všeč mi je
Reactions: Matey