Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
To je to. Čistokrvni Balkanc, isti nico kot Češko in recimo par let nazaj GA Aparati.
Sem prepričan, da bo v roku parih dni prišla ven izjava z jokajočim glasom, da on ni vedel, da je dolžan, ker se je preselil v ZDA in tam začel novo življenje. Pač brezhrbteničnež.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi in Samo Svoj

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
To je to. Čistokrvni Balkanc, isti nico kot Češko in recimo par let nazaj GA Aparati.
Sem prepričan, da bo v roku parih dni prišla ven izjava z jokajočim glasom, da on ni vedel, da je dolžan, ker se je preselil v ZDA in tam začel novo življenje. Pač brezhrbteničnež.

Drugač pa isti krščen duš, kot ko dohtarji uidejo čez mejo... tam je tudi letnik 50 jurjev ali nekaj takega.

Jaz bi jim dal pogodbe za podpisat za 20 let preden bi se lotil študirat.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.104
1.037
113
Drugač pa isti krščen duš, kot ko dohtarji uidejo čez mejo... tam je tudi letnik 50 jurjev ali nekaj takega.

1. Ha, ha! Študij s SLO je "brezplačen". Tako na FF kot na MF. Saj veš, enakost, ustava, pa to.
2. Za specializacije se pa podpišejo pogodbe, da bo specializant oddelal enako število let pri financerju specializacije.
3. In ti misliš, da bi kdo podpisal za 20 let? Štoser.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113

Ne ni isto. Dohtarji običajno oddelajo ali odplačajo, če grejo drugam. Če pa nategnejo, potem pa so isti ja.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
V tem posnetku je rekel, da pol so amerikanci plačali pa pol slovenci.... torej če je pol oddelal je to to. :D

V Amerik očitno, zgleda ne čutijo da bi bili oguljufani.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
V tem posnetku je rekel, da pol so amerikanci plačali pa pol slovenci.... torej če je pol oddelal je to to. :D

V Amerik očitno, zgleda ne čutijo da bi bili oguljufani.
Ne ugibaj. Niso to apčutki in mnenja.
Vse je jasno iz pogodbe ven. In glede na to, da je sodišče pravnomočno dosodilo kar je, je blizu 100% verjetno, da obveznosti iz pogodbe ni izpolnil.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi in Samo Svoj

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.104
1.037
113
Torej naši bi ga imeli za X let na minimalcu? Diplomiranca z west Pointa?

Jaz bi rekel, da se je fant pozanimal o svojih možnostih (obveznostih in pravicah), in pač odšel. Da je pa naše sodstvo nesposobno izterjat denar, je pa samo še smetana na torti.

• Objave ne odobravam

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.104
1.037
113
...In glede na to, da je sodišče pravnomočno dosodilo kar je, je blizu 100% verjetno, da obveznosti iz pogodbe ni izpolnil.
Mah, ta 100% verjetnost je bolj tako:
Sodnik: "MORS je vložil tožbo proti XY. Ali toženi ugovarja?"
Toženega pač ni na sodišču, da bi svojo stran povedal.
Sodnik: "Ugodeno tožniku."

Pa bo sedaj nekdo rekel: ja, zakaj ga pa ni bilo, to je njegova pravica (ki je ni izkoristil). Torej je vse po zakonu.

Jaz pa pravim: tudi zastaranje je po zakonu, torej je zdaj vse OK.

• Objave ne odobravam

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.546
927
113
Hahahahaha

IMG_20230830_192703.jpg

• Haha
Reactions: jendomen in p4pe

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.084
113
Na AMA je rekel, da vsako leto hodi na dopust v Slovenijo in na Hrvaško (ker je žena iz Splita). Sicer ima sedaj tudi svoj YT kanal.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Torej naši bi ga imeli za X let na minimalcu? Diplomiranca z west Pointa?

Jaz bi rekel, da se je fant pozanimal o svojih možnostih (obveznostih in pravicah), in pač odšel. Da je pa naše sodstvo nesposobno izterjat denar, je pa samo še smetana na torti.
Nihče mu ne bi čisto nič očital, če bi skeširal, kar je bil dolžan po pogodbi in odšel. Tako se je pa naredil Balkanca.
In ja, zastaranje je po zakonu, ne pomeni pa to, da je to pošteno in prav. In kar se mene tiče, je taka oseba vredna samo pljunka.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.104
1.037
113
Torej, če je res, kar pravi v tistem intervjuju: šolanje stane 250.000, pol je plačal MORS, pol ZDA.
Po oddelanih 4 letih v MORSu pa je dolžen še 160.000?

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Torej, če je res, kar pravi v tistem intervjuju: šolanje stane 250.000, pol je plačal MORS, pol ZDA.
Po oddelanih 4 letih v MORSu pa je dolžen še 160.000?
Glej, kaj pravi in kaj naj bi bilo in kaj si želi, da bi bilo, je nepomembno.
POMEMBNO JE SAMO KAJ JE PODPISAL IN KAJ PIŠE V POGODBI. Moški stoji za podpisom. Pussy pa išče out in ga po balkansko lahko tudi najde. Če mu kaj ni bilo všeč v pogodbi, bi jo lahko pred podpisom spremenil, če to ni bilo možno, bi jih poslal v k... takrat in pač ne bi šel v West Point. Ali pa bi vzel kredo in šel na svoje stroške, ampak to pa ne.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.104
1.037
113
No ja, če je po štirih oddelanih letih še vedno bil dolžen 160.000 od 250000, torej 2/3 zneska, a je torej podpisal, da bo 12 let odslužil?
In po 4. letih je ugotovil, da je plača malo nad minimalcem, da možnosti za napredovanje ni, da mu je nadrejeni en s tacensko srednjo. In da bi to moral še 8 let prenašat?
In pogovor z nadrejenim: "A ti misliš, da si kaj več? Ker si v ZDA študiral? Pogodbo si preber. Še 8 let boš tu, ha ha."
Tip verjetno ni med butastimi, in je ocenil (pravilno), da tu nima prihodnosti. In je šel. Svet je majhen. In v letih v ZDA si je prav gotovo kakšne kontakte navezal. In ti misliš, da ga boš s 1100 plače zadržal. Ne funkcionira to več tako.

Pussy pa išče out
Zakaj pussy? Saj je prejel vse posledice svoje odločitve. Tožbo, sodbo, ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
No ja, če je po štirih oddelanih letih še vedno bil dolžen 160.000 od 250000, torej 2/3 zneska, a je torej podpisal, da bo 12 let odslužil?
In po 4. letih je ugotovil, da je plača malo nad minimalcem, da možnosti za napredovanje ni, da mu je nadrejeni en s tacensko srednjo. In da bi to moral še 8 let prenašat?
In pogovor z nadrejenim: "A ti misliš, da si kaj več? Ker si v ZDA študiral? Pogodbo si preber. Še 8 let boš tu, ha ha."
Tip verjetno ni med butastimi, in je ocenil (pravilno), da tu nima prihodnosti. In je šel. Svet je majhen. In v letih v ZDA si je prav gotovo kakšne kontakte navezal. In ti misliš, da ga boš s 1100 plače zadržal. Ne funkcionira to več tako.
Še enkrat, tokrat zadnjič. Kar je pri polni zavesti podpisal, je podpisal in tega se pač pošten človek drži. Ni noben problem. Vzel bi kredo 160 jurjev, skeširal obveznost in s čistim obrazom pomahal ministrstvu in odšel. To je vse. Ampak ne, on je vzel vse, kar je lahko, ministrstvo mu je skeširalo in omogočilo šolanje na elitni univerzi, ki mu je definitivno odločilno omogočila nadaljni vzpon, in potem odšel in prekršil pogodbo. Pussy, to je to.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi in bizi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.118
6.924
113

Zakaj pussy? Saj je prejel vse posledice svoje odločitve. Tožbo, sodbo, ...
Ce bi ti tacensko srednjo naredil bi kako bedarijo manj napisal.
Verjetno bi se v posteljo poscal drugi teden prvega letnika. Znalac.