Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.546
927
113
Sem kar solzico potočil, ko sem videl to novico... kao :evil:

"Razdrla sem zakon, sklenjen po šeriatskem pravu, ker sem krščanka, in to že več kot 40 let. Bog je najbolj pomemben, vera je sveta!" pravi Mirela, ki je Benjamina zapustila zaradi "nepremostljivih razlik". "Šla sem svojo pot.

On je ekstremen musliman, čemur je bilo težko slediti in tudi težko prenašati. Kot močna ženska sem se odločila, da vzamem svoje življenje v svoje roke, da diham s polnimi pljuči, živim brez omejitev ... Le tako sem lahko srečna. Ne želim biti suženj ekstremnih islamskih zakonov. Nič ne gre na silo, niti človek niti čevelj niti vera … Ženska, kot sem jaz, ne bo nikoli podrejena, nikoli ne bo pristala na zahteve, ki jo omejujejo živeti kot Evropejka, ki je medijsko prepoznavna. Le srečna sem lahko produktivna, uspešna. Svoboda nima cene,"

En mesec nazaj
Benjamin je predan islamu in to vero sem sedaj sprejela tudi jaz. V njej sem našla spokoj, resnico in mir. Usojena sva si. Ženska se spremni na bolje le ob moškem, ki si to zasluži in on je tisti, ki je iz mene naredil najboljšo verzijo.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.227
2.550
113
Še preden sem videl do konca sem rekel: P A R K S I D E E E !

Saj pravim, da imam vrhunski občutek!

p.s. kak je s parkside sedaj?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.523
421
83
54a3d0511172dcce1864-slovenec.jpeg

za nekatere Slovence ultra sposoben in časti vreden možakar

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113

za nekatere Slovence ultra sposoben in časti vreden možakar
Pravi Balkanc. Nategni in pobegni.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.104
1.037
113
Hm, šolal se je od 1999 do 2003, v SV delal od 2003 do 2007.
4 leta šolanja, 4 leta je odslužil v SV.
Se mi zdi nekako pošteno. Tako da tistih 160.000€, ki naj bi jih bil dolžan za šolanje, je nekdo potegnil iz riti. Kvečjemu kak manjši sorazmerni delež od tega.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.019
2.424
113
Tebi pa sistem štipendij ni povsem jasen?!

Večinoma je minimalni čas zaposlitve dvakratnik časa prejemanja štipendije, s tem, da gre tukaj za posebej visoko "štipendijo", saj je v njej tudi šolnina.
In tudi povsem normalno je da se v takih primerih kadarkoli pred zaključkom minimalnega roka zaposlitve, vrača celoten znesek.

Pa ne to populistično zamenjat s stroški šolanja enega slovenskega diplomanta na domačih univerzah, če gredo ti potem delat v tujino. ;)

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Tebi pa sistem štipendij ni povsem jasen?!

Večinoma je minimalni čas zaposlitve dvakratnik časa prejemanja štipendije, s tem, da gre tukaj za posebej visoko "štipendijo", saj je v njej tudi šolnina.
In tudi povsem normalno je da se v takih primerih kadarkoli pred zaključkom minimalnega roka zaposlitve, vrača celoten znesek.

Pa ne to populistično zamenjat s stroški šolanja enega slovenskega diplomanta na domačih univerzah, če gredo ti potem delat v tujino. ;)
Relevantno je samo to, kaj je v konkretni pogodbi o šolanju pisalo in nobeno drugo natolcevanje in ugibanje.
Natolcevaci pa si lahko pogledajo, koliko je letna šolnina za West Point. In ne, ni par tisočakov.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.019
2.424
113
Fully Funded Education: West Point offers its cadets a fully funded education valued at over $250,000 This includes tuition, books, room and board, and medical and dental insurance. Cadets also receive a monthly stipend (between $200-$525) to pay for their other school and personal expenses.

Se pa strinjam, da je relevantna pogodba in verjetno sta jo dve sodišči znali prebrat, to da se je "skril" v tujini pa tudi dosti pove.

"Dolžnik je namreč po končanem študiju v Združenih državah Amerike (leta 2003) pogodbo o zaposlitvi predčasno prekinil, zato je bil dolžan, v skladu s pogodbo, Ministrstvu za obrambo vrniti stroške izobraževanja. Ker jih prostovoljno ni plačal, je o njih odločilo Delovno in socialno sodišče v Ljubljani s sodbo z dne 28. junija 2010. Predmetno sodbo je po pritožbi dolžnika potrdilo Višje delovno in socialno sodišče s sodbo z dne 10. februarja 2011," so pojasnili na ministrstvu.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi in sad