Sem kar solzico potočil, ko sem videl to novico... kao
En mesec nazaj
Mirela Lapanović se je razšla z 19 let mlajšim partnerjem, to je razlog!
Tudi ta Mirelina ljubezenska pravljica ni dočakala srečnega konca.
www.zurnal24.si
"Razdrla sem zakon, sklenjen po šeriatskem pravu, ker sem krščanka, in to že več kot 40 let. Bog je najbolj pomemben, vera je sveta!" pravi Mirela, ki je Benjamina zapustila zaradi "nepremostljivih razlik". "Šla sem svojo pot.
On je ekstremen musliman, čemur je bilo težko slediti in tudi težko prenašati. Kot močna ženska sem se odločila, da vzamem svoje življenje v svoje roke, da diham s polnimi pljuči, živim brez omejitev ... Le tako sem lahko srečna. Ne želim biti suženj ekstremnih islamskih zakonov. Nič ne gre na silo, niti človek niti čevelj niti vera … Ženska, kot sem jaz, ne bo nikoli podrejena, nikoli ne bo pristala na zahteve, ki jo omejujejo živeti kot Evropejka, ki je medijsko prepoznavna. Le srečna sem lahko produktivna, uspešna. Svoboda nima cene,"
En mesec nazaj
Benjamin je predan islamu in to vero sem sedaj sprejela tudi jaz. V njej sem našla spokoj, resnico in mir. Usojena sva si. Ženska se spremni na bolje le ob moškem, ki si to zasluži in on je tisti, ki je iz mene naredil najboljšo verzijo.