Indukcijska posoda

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Edino, ampak res edino kar mi malo fali pri indukciji je kuhanje goveje juhe. Če dam na 3 je preveč, če dam na dve je pa malenkost premalo. Za steake in kavo pa no comment. Čisto enako gre kot na plinu.
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Jaz moram rečt, da sem se na indukcijo hitro navadil in ko grem k staršem na obisk, mi je prav mučno s plinom delat. Gre sicer verjetno za stvar navade, ampak eno je pa dejstvo ... plin je poooočasen, zavzame svoj prostor, potrebuje svojo skrb, predvsem pa je drag. Ko sem še imel plin, je šla ena jeklena na mesec (koliko sedaj stane, cirka 25eur?). Po drugi strani pa se mi ni elektrika podražila ob prehodu na indukcijo niti za 15eur, s tem da se sedaj štedilnik precej več uporablja kot prej.

S posodo nimam problemov, če je magnetna potem dela.. Problem so razne poceni tanke posode, ki jim vročina zvije dno. Takšna posoda na plinu še vedno dela, na indukciji pa več ne prime. Ravno zaradi tega sem imel celo ekspertizo s ponvami za palačinke. Prav problem je najti kvalitetno ponev za palačinke, ki ima kakovostno dno. 99% ponev, ki se prodajajo, je tanki šit pleh. Vem, na plinu se je guncala sem in tja, ampak palačinka se je spekla, pri indukciji pa ima ogromno ljudi probleme s ponvami za palačinke, ker imajo nekvalitetne z zvitim podnom in potem ne peče enakomerno, ali pa sploh ne prime.
 

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Edino, ampak res edino kar mi malo fali pri indukciji je kuhanje goveje juhe. Če dam na 3 je preveč, če dam na dve je pa malenkost premalo. Za steake in kavo pa no comment. Čisto enako gre kot na plinu.

imaš samo eno indukcijsko kuhališče ?
mi imamo samo indukcijo ( 4 x ) skuhaš vse
 

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
....

S posodo nimam problemov, če je magnetna potem dela.. Problem so razne poceni tanke posode, ki jim vročina zvije dno. Takšna posoda na plinu še vedno dela, na indukciji pa več ne prime. Ravno zaradi tega sem imel celo ekspertizo s ponvami za palačinke. Prav problem je najti kvalitetno ponev za palačinke, ki ima kakovostno dno. 99% ponev, ki se prodajajo, je tanki šit pleh. Vem, na plinu se je guncala sem in tja, ampak palačinka se je spekla, pri indukciji pa ima ogromno ljudi probleme s ponvami za palačinke, ker imajo nekvalitetne z zvitim podnom in potem ne peče enakomerno, ali pa sploh ne prime.

točno. čeprav tudi na indukciji prime ( vsaj na naši ), ko se dno ukrivi. je bolje dat kak € več za dobro rajnglo
 

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Citat:
Uporabnik sass pravi:
... kakšen argument za plin?

Kot npr je že nekdo povedla kuhanje juhe, kuhanje z ekonom loncem, še pri testeninam imam problem ...

Ko dam npr kuhat testenine počakam da voda zavre, dam noter testenine in potem moram imeti ves čas pod kontrolo, da mi ne gre čez oz da mi preveč začne vreti. Preden se jed v posodi dobro segreje, je težko regulirat stopnjo kuhanja ... Pri plinu res traja da voda zavre, ampak ko je enkrat zavreta enostavno kontroliraš, večji ogenj oz manjši ogenj in se tudi hitro pozna sprememba vretja.
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Plin?
Ja glej enostavno dolecene stvari so na plinu enostavnejse oz lepse se jih pripravi....npr testenine,rizotke itd na plinu je lazje finisirat kot na indukciji...imam indukcijo v kuhinji na letni kuhinji pa plin....dolocene stvari pac rajsi finisiram na plinu.
Je pa res da so to malenkosti....globalno gledano je indukcija boljsa resitev za vecino vrst priprav
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V profesionalnih kuhinjah še nisem videl indukcije.
smile-1.gif
 

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Edino, ampak res edino kar mi malo fali pri indukciji je kuhanje goveje juhe. Če dam na 3 je preveč, če dam na dve je pa malenkost premalo. Za steake in kavo pa no comment. Čisto enako gre kot na plinu.

imaš samo eno indukcijsko kuhališče ?
mi imamo samo indukcijo ( 4 x ) skuhaš vse

Imam 4. Predlagaš, da dam na manjšo in na recimo 3?
 

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
jap
na ta veliki pripraviš da zavre ( če hoče hitro ) potem prestaviš na manjšo. moja da na na ta veliki na srednjo vrednost , da zavre potem a po potrebi na manjšo prestavi
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
V profesionalnih kuhinjah še nisem videl indukcije.
smile-1.gif
To pa iz preprestega razloga....si predstavljas tako krhko plosco pod obremenitvijo profi kuhinje....enostavno je prevec delikatna zadeva.
Drugo je ker plin je se vedno cenejsi od elektrike....itd...
Pol tudi to da ponvice itd uporabljane v profi kuhinjah so 98% iz aluminija....
Enostavno pac stvar ni primerna
 
Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Sploh pa, če imaš plin že v bajti, kot mestnega.

Poleg tega je ogenj na plinu zares enostavno naregulirat, saj ima vrtljivi gumb. Tu me je kar malo sram pred samim seboj, ko sva se s profesorjem za fiziko zahakljala, zakaj bi sploh uporabljali linearne potenciometre, ko so pa normalni rotacijski čisto dovolj spretni.
In - zares so, danes se popolnoma strinjam. Takrat sem pa bil mulec in se mi je šlo samo za mešanje muzike, za kar je pa zares linearni potenciometer bolj spreten.

Tako da ..., meni je plin bolj udoben, moji dragi pa ne toliko, ker je pač malce bolj smotan za čiščenje.

Ampak, saj bo. Ljudje smo prilagodljivi, se že na meni vidi da res, saj imamo indukcijo že kar nekaj let v bajti, kljub plinski instalaciji, ki je sedaj blindirana. Tisto kofe zjutraj sedaj dela moja draga (čeprav me tu in tam dobi na finto, kao - daj ti, sem ravno na ...
d055.gif


Plačam pa na koncu itak jaz.
frown-1.gif
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ne vem no,jaz ce bi spet menjaval bi ponovno vzel indukcijo.
Ni pa slabo,ce je le moznost imet tudi stedilnik na plin...
Mene pri plinu me se vedno moti da ga zmanjka (jeklenka) vedno ko ne rabi 😁
Izpad elektrike zna bit tudi problem,ampak v 6 letih se ni zgodilo nikoli 😉
Sam nisem za hibride 2+2....pac ali je indukcija ali je plin ali samo steklokeramika....na koncu vec ali manj redkokdaj delajo vec kot dva istocasno...
Prednost indukcije je ta da lonci tudi po 5 let uporabe so na videz kot novi,nikjer zazgani ali crni...pri plinu ni tako....je za razmislit....ampak jaz sem nagnjen na indukcijo kot primarno resitev
 

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
meni je pa kuhanje na indukciji enostavnejše, ker je recimo temu lažje definirano. verjamem da če kuhaš različne jedi, pa veliko eksperimentiraš in delaš po občutku, da ti mogoče plin bolje sede. no jaz ne kuham kaj dosti, oziroma kuham v glavne ene in iste reči, v istih količinah. potem ko nekaj začneš delati rutinsko, je to z indukcijo bistveno lažje, ker točno vem, na koliko moram nastaviti, da ne gre čez, koliko časa kuham, da ni razkuhano...
 

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Če že menjujete kuhinjo, vstrajaj na dveh kuhalnikih na plin. Ostalo pa indukcija, odlično.
aplauz.gif

zmaga.gif

Obvezno! 2x plin in 2x indukcija,boljše kombinacije ni!
Indukcijo uporabljam sicer v večini primerov...ampak palačinke,jajca ali steake peči na indukcijo..? ne hvala,ni to to...plin še vedno absolutno zmaga v teh primerih...
 

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
zanimivo, jaz pa indukcije ne menjam za nic, palacinke so v nulo od prve naprej, steaki v ponvi s "kameno" oblogo so njami. Najbrz pa je odvisno tudi od same indukcije?
 

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
zanimivo, jaz pa indukcije ne menjam za nic, palacinke so v nulo od prve naprej

V nulo že mogoče,ampak ni pa tistega pravega filinga,pa tudi malo drugačno ponev lahko uporabljaš pri plinu,itd...za kakšne makarone skuhat je pa itak indukcija zakon!
 

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Nekaj podobnega sem jaz zraven dobil pri gorenjevi indukciji ene 8 let nazaj in je čisto ok, brez pripomb. Eni res delajo celo znanost iz enega piskra. In ja, indukcija je zakon, kakšen plin, lepo vas prosim...
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Da mešaš indukcijo in plin pa moraš biti res cepljen.

Upravljanje plina je eno samo, upravljanje indukcije se pa dobi skoraj vse. Če kupite najbolj butaste za tapkat ste si sami krivi, ker niste zadeve raziskali. Taki primerki tudi nimajo kaj komentirat indukcije.

Kot da bi kupil Ferrarija za na dakar.
stupid-1.gif


ksz Alan.
grin1.gif