Jaz moram rečt, da sem se na indukcijo hitro navadil in ko grem k staršem na obisk, mi je prav mučno s plinom delat. Gre sicer verjetno za stvar navade, ampak eno je pa dejstvo ... plin je poooočasen, zavzame svoj prostor, potrebuje svojo skrb, predvsem pa je drag. Ko sem še imel plin, je šla ena jeklena na mesec (koliko sedaj stane, cirka 25eur?). Po drugi strani pa se mi ni elektrika podražila ob prehodu na indukcijo niti za 15eur, s tem da se sedaj štedilnik precej več uporablja kot prej.
S posodo nimam problemov, če je magnetna potem dela.. Problem so razne poceni tanke posode, ki jim vročina zvije dno. Takšna posoda na plinu še vedno dela, na indukciji pa več ne prime. Ravno zaradi tega sem imel celo ekspertizo s ponvami za palačinke. Prav problem je najti kvalitetno ponev za palačinke, ki ima kakovostno dno. 99% ponev, ki se prodajajo, je tanki šit pleh. Vem, na plinu se je guncala sem in tja, ampak palačinka se je spekla, pri indukciji pa ima ogromno ljudi probleme s ponvami za palačinke, ker imajo nekvalitetne z zvitim podnom in potem ne peče enakomerno, ali pa sploh ne prime.