Indukcijska posoda

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Lep pozdrav,

moja mama bo menjala kuhinjo in s tem tud "stedilnik". Kupil ji bom set posod. Hkrati o tem nimam pojma.

Zanima me nek soliden set posode, ce ima kdo kaksen predlog?


Lp

M
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Navadna železna mora biti posoda, če hočeš da dela indukcija.
Rostfrei (nerjaveča) ni ok.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.921
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Navadna železna mora biti posoda, če hočeš da dela indukcija.
Rostfrei (nerjaveča) ni ok.
Ne zavajaj
Tudi inox je ze vecina ok. Saj imas oznaceno na posodi.(dnu)
Ima pac v dnu plast zeleza, oziroma kako drugace rešeno.
Nabavi ji emajlirano posodo. Naj bi bila najmanj škodljiva. Pa se malo retro bos. Poleg tega emajlirana hitreje zavre kot inox. (tanjse dno?)
 
Nazadnje urejeno:

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Navadna železna mora biti posoda, če hočeš da dela indukcija.
Rostfrei (nerjaveča) ni ok.

Ene delajo ker imajo železno dno. Itak piše, da je primerna za indukcijo al pa probaš z magnetom.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Če že menjujete kuhinjo, vstrajaj na dveh kuhalnikih na plin. Ostalo pa indukcija, odlično.
aplauz.gif


Ampak - zopet, nikar se odreči plinu, kot sem se ga jaz zaradi babjega lobija!
uf-1.gif
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.921
113
pri taščici
Ce do sedaj ni imela plina, ji ga tudi sedaj ne vsiljuj. Obcasno sem kuhal na plinu, moja prej samo na plinu in drvah, pa sedaj cisto ok funkcionira na indukciji.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Saj to je bilo čisto dobronamerno, v naši 50 letni kulturi je plin pač samoumeven.

Moja si je pred nekaj leti izmislila izključno indukcijo, (kar je sicer funkcionalno čisto v redu), le da meni še danes, (po kakih 5 letih
rolleyes-1.gif
) , še vedno manjka, sploh zjutraj ko moram skuhati tisti prkl. kofe (se da čisto brez porobemov brez njega živeti ), ali napraviti steak kot je treba!

Kako boš naredil rostbif kot treba, na indukciji in brez plina?
 

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Podpis.

Če je prostor pa lahko kar 2 kuhališči. 2x plin ali 3xplin 1xel. dobiš za okrog 100€.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaki plin. Indukcijo imam zdaj 2 leti in na plin niti ne pomislim več. Dela hitreje, odzivneje, ročaji se zelo malo grejejo, o čiščenju pa sploh ne bi. Tudi steaki se lepo spečejo, pa palačinke ter skuha kava, še lepše kot na plinu.

Sem pa nabavil emajlirano posodo, imaš lepe komplete v vsaki večji pohištveni trgovini.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, to je pa tudi res. Emajlirana posoda od EMOta je vedno zakon. Yebeš AMC in ostale NR finte - emajl je še vedno najboljši. Tudi iz kemijskega stališča, ko pri emajlu ni strahov glede niklja itd.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Ker glih AMC omenjaš, cca 15 let nazaj sva si na veliko željo moje kupila srednji komplet - pa brez predstavitve in tega sr.anja. Kasneje dokupila eno ali dve posodi.
V glavnem vse kar pravijo o posodi je pri nas res in zelo redko uporabljamo katero drugo posodo. Tudi na indukcijo laufa, čeprav nima oznake. Zame best buy ever.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.921
113
pri taščici
O rostbeafu na indukciji ne bom pameten ker nimam izkusenj. Ne vem pa zakaj se ga ne bi dalo speci.
Palačink sem pa na indukciji spekel najbrz jurja +, kavica se tudi dvakrat dnevno kuha.... Torej kdor tega ne zna narediti ga povabim na kavo.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

To drži in isto je pri nama. Tašča ima pa kakih 5 let starejši komplet in na indukcijo ne prime.

Vendar - ravno toliko poznam NR (nerjaveče, inox, rostfrej itd), da imam vedno v ozadju tistega črva okoli niklja, ki se luži ven ...
tongue-1.gif

Zato je emajlirana posoda iz mojega strokovnega stališča boljša.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
In kaj je fora, da ne bi roastbifa na indukciji?
stupid-1.gif


Delajo še razne 30 let+ stare posode in ponve. Sem bil velik pristaš plina, ker na steklokeramični jaz ne bi šel vode gret in mi sploh ni jasno kako folk ne zamenja tega sran** za indukcijo. Plin pa ok, če je res dober še pali drugače pa močnejša/hitrejša, lažje za čistit indukcija. Plin je čist ko gori, samo tudi to ima svoje meje, ko kuriš v bajti, potem je tu varnost ipd ipd.

Glede posod ti ne moram pomagat, material nima veze je lastna preferenca. Lahko je povsem alu posoda pa spodaj vprešano železno jedro pa bo delala super na indukciji. Jaz imam veliko IIttala finskih posod, ki sem jih dobil zraven indukcije in delajo še 30% bolje kot katerakoli druga posoda, sem pa potem brskal in videl, da je so to posode po 200€ na kos oz. moj komplet vreden toliko kot sem dal za indukcijo leta 2007.
smile-1.gif
 

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
posodo nadeš v sparu, ikei občasno hofer ali lidl.
vse je rostfraj in lahko za vzdrževat. emajl in plin odsvetujem
v bloku smo imeli plin. imam ga še zunaj za poleti, pa za žar. drugače pa samo indukcija ( tudi izkoristek je pri indukciji veliko boljši kot pri plinu )
 

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Meni je tudi plin super, imam doma indukcijo, ampak pogrešam plin. Indukcija je super ker hitro zavre, drugače je pa plin meni osebno veliko boljši.