Ni prvič, da sem to napisal na forum, pa vseeno..
Jaz imam katastrofalne izkušnje z Miele servisom.
Kupil sem zelo drag pomivalni stroj od Mieleta, ki enostavno ni dobro pomival posode - npr. sledi od kakava ni mogel oprati, nož od marmelade ali Nutelle, ki smo ga "umazali" prejšni dan, tudi ne..
Po prvi "reklamaciji" so mi poslali serviserja, ki mi je v praktično nov stroj stresel neko čistilo, kao da bo potem bolje. Za to čistilo sem plačal cca 50€ če se prav spomnim.
Seveda ni bilo nič bolje. Nato so ga vzeli na servis in mi "dokazali", da pere odlično. Kako so to dokazali? Tako, da so na nekaj krožnikov pokapljali svež ketchup in dali prati. Seveda so bili krožniki čisti.
Ko sem jim rekel, da ne morejo ravnokar stisnjenega ketchupa primerjati s posodo, ki včasih stoji tudi do dva dni notri (več sigurno ne, ker smo štirje in načeloma peremo vsak dan), mi je rekel, da stroj ni narejen za "staro" umazanijo. Hkrati so mi rekli, da verjetno ne zlagam posode pravilno v stroj.
Seveda sem moral spustiti pritisk in jim iskreno povedal, da je 10 let star Bosch srednjega ranga bolje pomival posodo kot nov Miele višjega rcenovnega razreda - po tem stavku sem bil seveda "nesramen".
Na koncu mi je serviser v programu podaljšal (nastavil 20min) predpranje (samo škropljenje z vodo) in od takrat večinoma ni težav. Če se kakšna stvar slučajno ne opere, jo pač operemo ročno, ampak ni pogosto, da bi nas lahko zmotilo.
V glavnem.. Miele servis je po mojih izkušnjah katastrofa oz. bom rekel drugače - jaz z njimi nisem bil zadovoljen, žal.
Je pa ta pomivalni stroj edini Miele stroj, s katerim nisem bil zadovoljen. Ostalo vse dela tipi topi in že dolgo časa brez težav. Verjetno bom celo tudi nov pomivalni stroj kupil od Miele