I
Ja, , hudir je to. Tile naši trgovci so ratali čisto preveč pregnani.
Vedno polnim do ročke, in potem pogledam, za koliko km mi kaže števec. Celo 1000 km je pokazal, giblje se od 820 do 910 cca!
Na črpalkah SO goljufije!
Vedno polnim do ročke, in potem pogledam, za koliko km mi kaže števec. Celo 1000 km je pokazal, giblje se od 820 do 910 cca!
Ne se delat norca, ko pa veš, da je to MOGOČE ,sam opazil ga nisi.Pa nisem v ogledalu nikjer nobenega videl, da bi po avtocesti tekel vštric z mano in mi iz ročke dolival benzin.
Jaz zdaj natankam in mi bo poln rezervar kazal nekje 650 km. Grem na Jesenice, napravim 140 km in mi bo kazalo še 700 km. Pa nisem v ogledalu nikjer nobenega videl, da bi po avtocesti tekel vštric z mano in mi iz ročke dolival benzin.
Ker ti kaže predvideni doseg glede na tvojo trenutno porabo(ozeroma povprečje porabe zadnje xyz km)
Zdaj ne bom do potankosti glede kilometrov, ampak ja. Delam recimo kratke fure na šiht (tja in nazaj vsega skupaj 10km, nazaj ornk klanec in trenutna poraba precej visoka), tako da imam povprečje mogoče 9, 10 litrov na 100 km. Potem pa avtocesta, umirjena vožnja in poraba pade tam pod 7 litrov. In razlika se pozna, kot da bi mi nekdo še natankal vmes. Normalno ker računalnik preračunava glede na vožnjo. In ali preračuna koliko kilometrov narediš ob porabi 9 litrov in koliko ob porabi 7 litrov. In če veš da je razlike 2 litra na 100 km, se pravi 3 litre na 150, bi ob polnem tanku porabil cca. 15 litrov manj. S tem pa napraviš še dodatnih 200 kilometrov ob nižji porabi. In če si jih vmes napravil samo 150, ti je očitno nekdo "dolil benzin" še za tistih 50 razlike.a to resno trdis, al se zafrkavas?