Ima kdo METRO kartico, potrebujem v soboto...

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Namrec zadnjic sem bil v Metroju, kjer je marsikaj precej poceni a sem zal izvedel da lahko samo firme kupujejo tam. Kot fizicna oseba pac ne morem. Sicer mi je sestra rekla, da kao obstajajo tudi t.i. Metro kartice za enkratno uporabo, ki ti jo lahko nekdo podari. Zanima me ali ima kdo kako tako kartico oziroma ce kdo ve kako bi lahko opravil nakup v Metroju?
smile-1.gif

Hvala

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne vem kak je z enkratno uporabo, včasih so se preprosto te kartice posojale, ker ni bilo neke kontrole, če si to res ti.

Zdaj če so začeli to preverjat, pa ne vem. Sicer pa po moje nimajo takega preverjanja, ker lahko ima recimo šef kartico in gre nek delavec kupovat.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Pameten človek ti ne bo dajal metro kartice, razen če ti zaupa. Zakaj? Saj ko prideš na blagajno te vprašajo mit oder ohne Steuer. Torej lahko mirno vzameš brez davka (neto ceno) in tako ne plačaš DDV. Le tega moraš potem odvesti v SLO. Seveda moraš ob tem predložiti tudi osebni dokument ampak ok.. Kako in če preverjajo nevem, se pa je včasih dost jemalo gori brez davka in davek se potem tukaj ni prijavljal... Ni pa več kaj posebej poceni gori! Mi že lep čas nismo bili. Za produkt ali dva p se ne splača it gor. Razen če iščeš kakšno večjo specifično stvar da se ti potem splača! Da pa bi bile kartice za enkratno uporabo pa nikoli slišal...

Lp

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Sej ne grem gor zaradi Metroja, a ob obisku v Ikea centru, se splaca se par poceni zadev nabavit. Zadnjic ko sem bil je bila naprimer 300g Milka smesno poceni, pa plenice naprimer, pa cistila itd. To o davku nisem niti razmisljal. Ma sej itak nima veze. Bom prezivel ob marzah, ki jih imajo nasi trgovci.
smile-1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Dela, sam dnevni pass moraš dobit na informacijo.

Kok *čefursko* pa.

Jaz vem za Metro Reka, pa nikjer v Avstriji ni bil problem kupovat z tem passom.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
beograd...

tole okol passa ne štekam. sem sam parkrat v by passu kupval dol. kartica je čist ponesreč končala pri meni.

a lahko slo firma dobi akrtico v avstriji.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ni pa več kaj posebej poceni gori! Mi že lep čas nismo bili.

Lp

ja očitno res že dolgo niste bili. Nevem zdaj za vso kramo ki jo imajo gori, ampak razna čistila, šamponi, praški,hrana ipd se še kako splača. Res pa je da se ne splača it po par stvari. Recimo pralni prah kupiš največji pakl ki ga vidiš, te pride preračunano na naše cene na kg točno enkrat ceneje. enako pri mehčalcu. Šampone kupiš pakirane po 5 komadov, si spet skoraj na pol cene kot pri nas (na komad). Futra imaš izbiro da te zvije, gešmak seveda fur usterajh, ne balkan in cene spet lepe. verjetno pa ste že pogruntali da se gori splača kupovat na velike količine. na kos ni neke velike razlike v ceni. pustimo zdaj kvaliteto, to je stvar druge debate

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Poznam to Steve, kupujemo gori pralni prah mislim da Ariel Clasic in Color v 25kg pakungah in je zastonj proti našemu. Glede šamponov in podobnega sranja pa ne kupujemo celih "hobokov". Hrano kupujemo svežo in domačo tako da... Splača se če greš mimo, da pa bi hodil izcno gor v Metro pa ne.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Greš na informacije in ti izdajo dnevno dovolilnico za avstrijski metro.

Greš, nabereš, daš to potrdilo na blagajni in plačaš.

Probaj enkrat, po moje, da ne bi smelo bit problemov. Jaz vem da z kartico z Reškega Metroja povsod laufa.

Pa še eno vprašanje mimo tega:

a Ikea family card velja po vseh Ikeah? Recimo, da imaš za Avstrijo, ali velja tudi v Nemčiji, Ameriki ...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Splača se če greš mimo, da pa bi hodil izcno gor v Metro pa ne.

spet brca v temo. Če kupim samo omenjen pralni prah, sem si z prihrankom samo pri prahu že pokril vožnjo gor pa nazaj (štajerska), kje je še vse ostalo. zakaj se že ne splača?

soft, ne slovenec in hrvat ne more dobit kartice gori. parking pa je z slovenci in hrvati zato nabito poln, ker hodijo čez cesto na čevape

kkarola

Pripravnik
30. jul 2007
224
0
16

Zakaj slovenec ne dobi kartice gor (A)? Jaz jo imam pa nimam s.p. se jo z lahkoto dobil brez kompliciranja (panoga kmetijstvo).
LP

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Sej ne grem gor zaradi Metroja, a ob obisku v Ikea centru, se splaca se par poceni zadev nabavit. Zadnjic ko sem bil je bila naprimer 300g Milka smesno poceni, pa plenice naprimer, pa cistila itd. To o davku nisem niti razmisljal. Ma sej itak nima veze. Bom prezivel ob marzah, ki jih imajo nasi trgovci.
smile-1.gif

Nevem, ce je res tako smesno poceni... Kolikor sem jaz gledal, ni nekih strasnih razlik...

Vedeti je potrebno, da so tavelike cene v Metroju brez davka... ce pa na listek pogledas, opazis se manjso ceno, ki vljucuje avstrijski davek ...

En primer recimo...
Food_13_0026.jpg

Glej taveliko ceno... ta je brez davka... spodaj v desnem kotu pa je cena z davkom ...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Jest pusti ti Steva. Če kdo brca v temo je to on. Človek pač predpostavlja da če je poceni prah da ga more vzet 200kg in če so poceni klobase da jih bo vzel 20 "štucov" itd. itd.. No kot sem omenil mi ne kupujemo na zalogo in se nam ne splača. Nevem kaj ti tukaj ni jasno?
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Brez davka bi še nekak bilo ugodno ja! Saj tak je bilo ponavadi.. gori se vzel MwSt in smo vlačili prek meje in skrivali, potem pa dobili ta MwST nazaj...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
pa ti maš res težave z razumevanjem. preberi še enkrat: posamično se ne splača kupovat, splača se če je nekaj na veliko oz. več kosov skupaj. Bo šlo? lahko tudi narišem če težko dojemaš

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Kako se ne splača? Če pa trdiš da že samo z nakupom pralnega praha pokriješ vse stroške prevoza in še zraven oh in sploh profitiraš.. Mislim da imaš težave z razumevanjem bolj ti kot kdor koli drug od nas. Recimo da dobro poznam branžo gostinstva kar za tebe ne morem rečt in ti naši gostinci nič več ne kupujejo gori ker se jim ne splača. Zdaj pa nevem kdo je tukaj nor? Pa verjetno tudi gostinci ne kupujejo vse po en kos ali?

No zdaj pa čakam zopet na tvoj pameten komentar.

Lp

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
ksz

O tem kaj se splača, kaj pa ne niti ne bi, ker nisem na tekočem.
Sem pa pred kratkim mal (po zelooo dolgem času) vtaknil nos v štacune na senčni strani alp in opazil, da so določene stvari precej cenejše.

Recimo - pivo (enako) v Lidlu je v avstriji 49 centov, v lidlu pri nas 69. Hvala Pahor.
In baje se obetajo še nadaljne podražitve (dvig trošarin).

No jest mam mejo blizu. Tko da... Borat, go ahead, make my day.