iGo Primo

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Naprava je Mio DigiWalker C250, TMC je zunanji na štriku za napajanje firme GNS

[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="931"

Če ni vklopljen ob zagonu programa ga kasneje ne prepozna, če ga med delovanjem odklopiš, ga še vedno "zaznava" ampak seveda ne sprejema sporočil.

Baksuz

Pripravnik
30. sep 2007
50
0
6
Če v mapi SAVE ne obstaja datoteka tmc_provider_list.txt, potem je nekaj narobe z nastavitvami TMC-ja (port itd.). Datoteka se generira sama oz. jo ustvari sistem TMC, ko začne iskati postaje.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Dva dni si že razbijam glavo kako na Mio DW C250 modificirat spomin, da bo več delovnega.
Čim karkoli v Primotu popravljam, ali bog ne daj zamenjam skin za Fake GJ, ki je mimogrede odličen, se pojavi rahlo zamaknjeno sporočilo (prosti prevod): premalo delovnega spomina, ali ugasnite enega od programov (itak ni nobenega) oz. kasneje v nastavitvah omogočite več delovnega spomina.
Ker je sporočilo zamaknjeno iz ekrana, ni možno nič odkljukat.
Kako prideš sploh do winsow (5.0) v tej napravi?

Mimogrede: TMC pa dela presenetljivo dobro. Ravnokar kaže zastoje v Celju na AC in na KP-Izola. Zanimivo pa da so ravnokar povedali še ene par zastojev na radiu, pa jih pred minuto še ni bilo gor (dopuščam možnost, da ne zato ker jih ni na moji ruti).

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ja, mogoče bi lahko spremenil nastavitve spomina v winsih. Do njih (če ne drugače) lahko dostopaš s shellom visual_GPS_v110.01 za mio naprave, ki mi je mimogrede izmed vseh tudi najlepši in najfunkcionalnejši. Je pa res, da v tvojem primeru zna ta shell žret še dodatni spomin, ker je zelo zajeten z dodatnimi programi in funkcijami, zato je morda primeren vsaj za to, da prideš do win.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
kako se instalira igo na win 6.5 z 800x480 resolucijo? sem poizkusal nekaj, vendar javlja da program ni kompatibilen s to resolucijo, nekaj sem sam poizkusal s spremembo sys fajla, vendar so še nekje problemi. A so morda kakšna navodila objavljena na forumu?

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
ve kdo za kaksen link za download? iscem iscem in je mnogo mrtvih linkov, ali pa nekaj nedelujočega.

Lahko na PM. Hvala

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Na Samsung omni 2 nikakor ne spravim v pogon TMC
sprasujem se.gif

Sys dat.zgleda tako:
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"
auto_tuning="1"
baud=38400
source="gns"
saved_last_tuning_mode="931"
announce_total_route=1
enable_subscription=1
auto_tuning="1"
[traffic.settings]
use_extra_setting_for_flow_events=1
load_default_traffic_settings=1
announce_recalc_on_auto_only=1
Resolucija je 800x400.
Hvala za pomoč

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Bom tukaj nadaljeval moje razpredanje o TMC na Primotu, oz. na splošno o TMC v SLO.

Torej od kar so "zaklenili" TMC smo čakali na "odklenjen" program z uporabo TMCja. Novi Primo to vsekakor omogoča, vendar je vprašanje ali je trud z nastavitvami in aktivacijo sploh poplačan.
Ta vikend sem lahko malo bolj natančno "testiral" točnost TMC sporočil. Od začetne navdušenosti, saj je Primo prejel kar kakih 30 sporočil, sem že pri prvem na moji poti spoznal, da jim ažurnost ni ravno neka vrlina. Označena so bila še delovišča, ki so jih že zdavnaj (magari pred par urami) zaprli, po drugi strani pa niso bili označeni zastoji, ki jih je radio sporočal cel dan. Tako recimo ni bilo označeno novo delovišče Vrhnika-Logatec in prav tako ne duha ne sluha o zastoju prav tam.
Cvetka vikenda pa je bilo včeraj opozorilo o edinem!! zastoju v Sloveniji in sicer ves popoldan v Ribčevem lazu (kdor ne ve je to cesta ob Bohinjskem jezeru), kjer po moje tudi če nastane zastoj, se le ta sčisti v pol ure.

Sedaj razmišljam ali imajo ponudniki PLAČLJIVEGA TMC v SLO tako slabo podporo s strani lokalnih "obveščevalcev", ali posodabljajo bazo sporočil le enkrat dnevno ali celo tedensko, ali pa se jim enostavno za vse skupaj fučka, samo da so pridobili koncesijo.
frown-1.gif

Pa še to: ali je še kdo opazil, da se Primo pri vožnji skozi tunel ne zatemni ampak se vrže v 2D postavitev?

Bogeyman

Zelenc'
2. feb 2010
20
0
1
Ja, to "odlično" ažurnost sem opazil tudi jaz in se spraševal isto kot ti. In da bi za to še plačal...ne hvala. Primo je ok, vendar se mi po testiranju (s skini in brez) ne zdi več tako ok. Žre ogromno spomina, posledično dela zelo počasi in da bi ga samo zaradi invalidnega tmc-ja ohranjal pri življenju, se mi zdi nekam brez veze. Poleg tega me sam izgled nekako ni prepričal (nekaj me moti, a ne vem kaj.;)). Raje sem šel spet na Igo8, ki meni dela hitreje in bolj tekoče in omogoča še kako funkcijonalnost več. Žal tu tmc (še) ne dela, a sem prepričan, da bom tudi brez tega prišel na cilj.;)

Edit: tudi jaz sem opazil to s tuneli.

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Glede plačila TMC, da ne bo nesporazuma. TMC je plačljiv za "prodajalce/ponudnike" navigacijskih naprav in programov, tako da neposredno ne obremeni uporabnika.

Jaz sem opazil, da meni brez skinov dela izredno tekoče - bolj kot zadnji iGO8, je pa seveda v nekaterih menijih in nastavitvah precej drugačen od iGO8, težko reč ali boljši ali slabši.
TMC je pa koristen ne glede na to kaj si o tem kdo misli in mi v tujini (seveda pri nas zaradi neažurnosti ne more) prihrani marsikatero minuto in posledično "možganski kravžl".
wink-1.gif

Moram pa tale TMC še malo prekontrolirat, ker mi je prej na iGO8 dokler je bil še free povlekel v obmejnem pasu tudi sosednje ponudnike, sedaj pa ne. Ali je torej vezan na aktualno karto ali pa je kaj narobe z licencami.

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Na delovanje Prima zelo vpliva tudi to, ali je na napravi/sd inštaliran samostojno ali ne. Če si isto vsebino kart/poi/stavb deli še z recimo iGO8, ga to upočasnjuje. Prav tako ga upočasnjuje device.nng datoteka, ki se ob zagonu Prima/iGO8 ustvari na rootu SD in ju oba programa uporabljata istočasno. Torej Prima vedno priporočam kot "samostojno jed".
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Primo je nekoliko poenostavljena verzija iGO8, saj se je izkazalo, da je iGO8 za mnoge preveč kompleksen (Amigo je pa itak čista beda, saj je oskubljen kot kak Garmin). Tako da če rabiš skine in kup podobnih zadev, uporabljaš iGO8, Primo pa se uporablja tak kot je...

Se je pa v praksi izkazalo, da je vseeno osnovni iGO8 sistemsko najmanj zahteven in najboljše deluje na šibkejših napravah.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Zanimivo. Meni se je iGO8 zadnje čase precej "rušil" na tej napravi, Primo pa dela BP. Seveda oba brez skina. Pa tudi exe datoteka je pri obeh podobno velika - dobrih 7MB. Mogoče je iGO8 prejšnjih izdaj ko je bil exe okoli 2-3MB manj požrešen.

Meni vsekakor TMC prevlada.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
oj, kako se igo primo pravilno instalira na win mobile? Imam .cab file in datoteko PRIMO katera vsebuje: primo.exe, data.zip, nekaj .dll files in 3 mape: content, license and tts_nua_v5. Ne vidim sys.txt file.

Kaksna je razlika med .cab fajli: SPCHRKRT vs SPCHRKRT_1.1_CFG vs STRGCRD_1.1 vs STRGCRD_1.1_CFG?