V preteklem tednu sem malo testiral navigacijo po Avstriji (Salzkamerkru, OberOsterreich, v glavnem rovte
). Zaradi nezanesljivega delovanja (nekajkrat se mi je zadeva sesula) in težav z DCIM folderjem na HTCjih, sem naložil na Android nazaj stari iGo My Way.
na HTC Sensation S sem imel zemljevid in POI Navteq 2012.Q1 (150522), na HTC Desire pa TomTom2011.12 (111230) ter TomTom2011.12 premium POI.
V zemljevidih razlike ni bilo. Naslove sta našla oba, ceste so bile tudi "kolovozi" pri obeh vsi, poti sta mi kazala enake, nekatere nove obvoznice okrog "vasi" so manjkale na obeh.
Mi je pa Navteq kazal krajši čas do prihoda na cilj (10min razlike pri 2 urah) in se je le-ta vedno izkazal kot bolj natančna različica. Prav tako so omejitve na Navteq natančnejše (mogoče 10x opažena razlika v celem tednu). Bolj mi je bilo tudi všeč, da se ob cesti kaže več napisov krajev in ulic ob strani (ne izključujem pa da je za to kriva drugačna resolucija), so pa reke in avtoceste manj realno prikazane kot pri TomTom.
Kar me je najbolj motilo je to, da nisem mogel nastavit route do Slovenije, saj mi je v kombinaciji z Monolitovo karto javljalo, da so zemljevidi izolirani.
Pa še to. Ker smo potovali z avtodomom in si sproti namišljevali kam gremo, so bili POI zelo uporabna zadeva. TomTom premium so super zadeva, saj smo našli brez težav res vse in sploh ni bilo potrebno tipkat naslovov, medtem ko so bili Navteq razn za iskanje črpalk, praktično neuporabni.
Upam, da sem komu kaj pomagal.
btw, kako se že nastavi, da ti na zamljevidu kaže katere ulice so enosmerne? Na winCE vem da si moral vpisat nekaj v sys.txt, samo zdaj tega ne najdem,