Upam, da bo Here potem vsaj malo boljši
Se pogosto spomnim, da nekateri najraje uporabljajo Here (Navteq) - meni pa nikakor ne sede. Nekaj pripomb sem že dal, vendar je napak toliko, da ga sploh nočem uporabljati. Včeraj pa vseeno spet poskusim:
- na poti iz Celja proti Kamniku se je na glavni cesti okrog Kozjaka tako "izgubil", da je glavno cesto našel šele okrog Snovika (prej se mu je bledlo o nekih stranskih cestah ... prav neverjetno)
- peljem se iz Laniš proti Tunjicam, pa me opozori, da moram zaviti levo (sem pa očitno na glavni cesti)
- po kilometru, ko pridem v Tunjice na glavno cesto pa trdi, da sem se pripeljal po glavni cesti ... (sploh ne pove, da moram v križišču, kjer se je treba res ustaviti, zaviti levo)
- po manj kot kilometru spet šok - vozim sem po cesti, ki je na desni "zaprta" s škrapo - in glej zlomka - zemljevid lepo kaže na desni odcep ... verjetno je sicer kje višje kakšen kolovoz, vendar nima dotika s cesto
- v Kamniku končno pogledam, koliko minut mi obeta vožnje do Domžal - malo sem šokiran. Kasneje poskusim še na nekaterih vožnjah proti Preddvoru in Kranju, pa nazaj v Kamnik - časi so močno zgrešeni.
Skratka - na povsem majhnem koncu sem spet opazil kup napak brez truda (poleg vseh že prijavljenih). Upam, da bo Monolitka kaj pripomogla k boljši Here karti. Do takrat pa - Tomtom ostaja moj favorit, čeprav je Monolitka včasih prišla prav (še posebej s stavbami).