iGO-683 B

siba

Zelenc'
27. mar 2010
14
0
1
primorska
Thx janch. nucal sem mal več cajta. Probal dela mi vse OK. Je pa bla moja kartica kingston4GBSDHC premajhna za vse mape

inaj

Pripravnik
10. jun 2008
84
0
6
prekmurje
Imam omenjeno navigacijo z win 4.2 in Igo na kartici in dela vse super.Danes pa sem ugotovil da ko navigacijo priklopin na PC preko usb-ja mi neponudi menija SD KARTICA oz. POWER MI AVTOMATIČNO DA NA POWER.Problem pa je zdaj da mi ne prepozna sd kartice na računalniku.Pa še to : Ko iščem v Igo po naslovu in in izbiram hišno številko mi po prvi številki začne samodejno delati simbole(kvadratke).Do včeraj pa je vse delalo normalno, se je že komu to naredilo.Če kdo ve kako odpraviti napako ga prosim če mi pomaga

LP

inaj

Pripravnik
10. jun 2008
84
0
6
prekmurje
Probal več kartic(tudi originalno ki je bila zrven) pa tudi na drugem PC-ju pa nič.Z čitalcem kartic jo prepozna, v napravi pa več ne.

LP

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.447
808
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Po mojem je nekaj narobe s softwerom, sploh če še vedno uporabljaš privzeto navigacijo (igo 2006). Predlagam nadgradnjo programa v verzijo igo 8. In pa probaj dobit navadno SD (brez oznake HC).

lp

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Tele kvadratke dela tud men ampak samo pri hišnih številkah.Sem prvo mislu,da je težava v samem programu iGO8 ampak po zamenjavi verzije programa se to še vedno pojavlja.

kajvos

Pripravnik
10. sep 2009
146
1
18
Tele kvadratke dela tudi meni, in ne samo pri hišnih številkah ampak ko vnašam gps podatke za razna P ( parkirišča.) To je zelo, zelo moteče.
Kaj se ne najde nekdo, ki bi to stvar znal odpraviti, oziroma nam svetovati, kaj naj naredimo !?, Pisanje po 10 in več znakov, pa to popeniš !!!!!!!!! Prosim za pomoč !!!!!!!

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.447
808
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Predlog 1:
-Iz mape SD\IGO8\Content\Save\
pobriši vso vsebino, nato resetiraj napravo. Žal boš moral potem skozi vse nastavitve še enkrat(jezikovne, zvočne, vizualne itd...) . Za vsak primer si seveda ustvari varnostno kopijo cele mape SAVE nekam na PC.

. Predlog 2:
-Možno je tudi, da je nekaj narobe z POI datoteko Slovenije. Lahko jo probaš zamenjat oz kar odstranit, da se prepričaš če je to razlog. Nahaja se v mapi SD\IGO8\Content\POI\

Predlog 3
-Nadgradi IGO 8 software na novejšo oz. drugo verzijo.

Predlog 4:
- Hard reset naprave

Če kateri od predlogov pomaga, pričakujem 2 mrzla pira (Laško, Union..vseeno)

lp

kajvos

Pripravnik
10. sep 2009
146
1
18
Napravo sem posodil sinu, ki je odšel na potepanje v Franciji. Ko se vrne bom poiskusil vajine predloge. Javim vam kakšen bo rezultat.
Pivo pa lahko že pred in po poiskusu ............. za ( Mcgiver in Janch).

hvala !!!!!!!!

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Glede kvadratkov,glih kar sem na novo naložu iGO8(nov2009) in se mi še zmerej pojavljajo kvadratki.Kartico sem pred tem sformatiru.Kako se pa naredi hard reset in kakšne so "posledice"?Kvadratki se pojavljao tudi pei ostalih državah tko,da verjetno POI Slovenije ni težava.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.447
808
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
ali: Power + reset! Ampak ne izpustiš tipke power, dokler se ne poženejo winsi.

ali: Ko je naprava vključena, jo izključimo z daljšim držanjem tipke za izklop - tipke po izklopu ne izpustimo, med držanjem pa pritisnemo na kratko na tipko reset (z nečim špičastim) in še kar držimo tipko za vklop. Ko se naprava začne ponovno zaganjati, še dalje držimo tipko za vklop, dokler naprave ne pride v Windows To je to

ali: Pritisneš reset, držiš power, reset pustiš.... power pa držiš.. držiš.. cca. ene 10sek.

Tole so zbrani načini hard resetov različnih uporabnikov te naprave ki jim je ratalo. Meni žal ni z nobenim predlogom. Na srečo, pa zaenkrat še ni potrebe.
smile-1.gif

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
To prvo varjanto poznam,nisem pa vedu da je to hard reset.Sem naredu vendar ni nobene spremembe.A se sploh kaj spremeni razen da prideš v Windowse?Kvadratki se še kar pojavljajo.

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Kvadratki se pojavljajo pri winsih 4.2 pri winsih 5.0 IGO nima težev s preskakovanje teh kvadratkov.
Očitno je kak hrošč v nekompatibilnosti novejših IGO 8 programov z winsi 4.2
Če nimam prav,me naj nekdo popravi in poda rešitev.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.447
808
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik inaj pravi:
Ja , sej meni tudi pri hišnih številkah, samo prej to ni delalo.

Fantje pravijo, da se se jim je to začelo dogajat samo od sebe, brez kakršnih koli predhodnih nadgradenj. Pa tudi sam sem ravno te dni nalagal najnovejši iGO 8 z vsemi novimi kartami in raznimi dodatnimi kozmetičnimi bonbončki na 2 tuševi napravi z wince 4.2, pa ni bilo nobenih problemov.
ne-ne-1.gif

Zanima me, če je že kdo probal spraznit mapo SAVE. Morda se v tistem grmu skriva zajec.

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Sem brisal save mapo pa tudi tu ni "zajca"
ne-ne-1.gif

Imam 2 navigacije od tuša,ena z win4.2 Tu so se pojavile težave z kvadratki po namestitvi programa IGO8.3xxx za R3karte.
uf-1.gif

Prej težav z kvadratki ni bilo!
smile-1.gif

Stvar mi z novejšo napravo od tuša z win5.0 deluje ok tako,da....
stupid-1.gif

V samem programu obstaja textovna datoteka sys morda tu tiči zajec.
confused-1.gif

V tej datoteki se,da dodajati ogromno nastavitev in bilo bi dobrodošlo če kdo bolje obvlada datoteko SYS da nam jo podrobneje predstavi.
zmaga.gif