iGO-683 B

ankaran

Zelenc'
5. jan 2010
17
0
1
Hvala ti za tole informacijo. Zelo pomebno odkritje, kar se pa tiče skritih map jih pa sigurno nihče ni brisal. Me pa zdaj zanima kje se nahaja program za zagon oziroma meni ki se prikaže ob zagonu naprave?

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
To pa ne bi vedel.Kakor sem gledal po sistemu windows nisem nič kaj takega opazil.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Sem ti že zgoraj napisal, da ti ne morem pomagat, ker imam WinCE5.0.

V raziskovalcu si vključi prikaz skritih in sistemskih datotek. View/options - odstrani vse kljukice, nato pa še enkrat poglej direktorij \\Windows.

Za zagon osnovnega menija obstaja datoteka gpsshell.exe ali shell.exe v povezavi z datoteko gpsshell.ini ali shell.ini. V .ini datoteki nastavljaš poti, kjer se nahajajo programi. Vendar ne razumem, zakaj hočeš gledat tisti nagravžen začetni meni, ki je bila prva stvar, ki sem jo zbrisal z moje naprave.

Mislim, da je bil postopek odstranitve začetnega menija že nekje opisan na tem forumu. Mal poišči.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.447
809
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Tisti custom meni, katerega screen je prilimal, je res popolnoma mimo in neokusen, kar pa se privzetega tiče, pa menim, da je čisto ok. Res ne vidim nobenega razloga, zakaj bi si (beri: povprečen) uporabnik navigacije želel odstranit začetni meni in namesto tega klikat po sistemu naprave, iskat in zaganjat programe direktno na .exe datotekah..?

ankaran

Zelenc'
5. jan 2010
17
0
1
No zaenkrat sem ugotovil da mi majnka gpsshell.exe, ker je nikjer ne najdem na napravi. Torej kaj mi je zdaj za naredit?

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Kako bi pa tole spravil na originalni začetni meni?
839970-WinCE50lnk.jpg

Priponke

• 839970-WinCE50lnk.jpg
    839970-WinCE50lnk.jpg
    77,9 KB · Ogledi: 260

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
@ankaran ,kako si to pogruntal da ti manjka ''gpsshell.exe''? Kakor jaz vem obstaja ''gpsshell'' na SD kartici ampak to ime ima po moje samo naprava z windows 5.0 ti pa imaš windows 4.2 katera pa ima ''shell'', pa še nekaj je to ni .exe ampak je .ini. Seveda če je beseda o IGO-683B napravi.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.447
809
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Itak, na kartici je shell.ini (wince 4.2) oz. GpsShell.ini (wince 5.0), ki pove napravi kje naj išče navigacijski program. GpsShell.exe pa je na napravi, in ta ima končnico .exe, ki zaganja začetni meni.

@Drago, ti pa bi itak rabil napravo z resolucijo 800x480, da bi spravil v začetni meni vse bližnjice do navigacij, ki jih imaš na napravi, zato te razumem, da ti je zadeva antipatična
smile-1.gif
Sicer pa itak imaš lepo poštimane bližnjice, tako da res ne rabiš nobenih dodatnih menijev. Sem pa presenečen, kako si spravil garmina na wince, oz presenečen bi bil, da ti tekoče dela??

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Garmin mi je itak najbolj antipatična navigacija, kar jih obstaja. Instaliral sem ga v testne namene, tako kot vse ostalo. V začetku je res nekaj štekal, vendar sem uredil tako, da normalno špila.

iGo 683B je spodobna naprava, na katero lahko naložiš veliko uporabnih zadev, čeprav je cenena roba. Meni deluje že od maja 2008 in mi ni žal tistih 170€, al kolko je že bil.

ankaran

Zelenc'
5. jan 2010
17
0
1
A res nihče nima teh datotek ki mi majnkajo? kaj pa kak nasvet kje naj dobim to GpsShell.exe?

Nazadnje urejeno:

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Itak, na kartici je shell.ini (wince 4.2) oz. GpsShell.ini (wince 5.0), ki pove napravi kje naj išče navigacijski program. GpsShell.exe pa je na napravi, in ta ima končnico .exe, ki zaganja začetni meni.

@Drago, ti pa bi itak rabil napravo z resolucijo 800x480, da bi spravil v začetni meni vse bližnjice do navigacij, ki jih imaš na napravi, zato te razumem, da ti je zadeva antipatična
smile-1.gif
Sicer pa itak imaš lepo poštimane bližnjice, tako da res ne rabiš nobenih dodatnih menijev. Sem pa presenečen, kako si spravil garmina na wince, oz presenečen bi bil, da ti tekoče dela??
Problem z bljižnicami je,da po resetiranju naprave le te izginejo in jih je potrebno ponovno vleč na namizje.
Dobrodošla bi bila kakšna navodila kako to rešit,oziroma kako dodat kakšen bolj obširen začetni meni.

ankaran

Zelenc'
5. jan 2010
17
0
1
Torej fantje jas še vedno čakam vašo pomoč. Sem že vse pregledal in izprobal pa nič. Torej kako do datoteke GpsShell.exe??
PROOOOSIIIIIM

Nazadnje urejeno:

mirkop

Pripravnik
13. mar 2008
103
0
16
Tudi meni dela garmin na iGO683B WinCE 4.2 brez preblemov.

Na napravo mi je uspelo naložit iGO8, Garmin, Cardinale, MioMap. Nikakor pa mi ne uspe naložit TOMTOM-a. A mi lahko kdo tu pomaga?

V windowse pa pridem tako, da ko prižgem napravo se mi pokaže osnovni menu nato pa kliknem v levem spodnjem kotu in se mi pokaže start menu od windows pol zaženem raziskovalca in naprej željeno navigacijo.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
kje bi lahko downloadal Igo 8 ali 8.3 ter kodo oz. crack? Po pomoti sem ga zbrisal (prišel je kot original zram navigacije). Op. sistem je win ce 5.0. Ja, rabil bi tudi karte za evropo (slo, it, au, nem, hrv, bosna,...)

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
ankaran;sem pogledu v Windowse in imam tam točno to kot ti.Večina map mam praznih(nisem nč nalagu ali kar koli druzga).Razen v mapi ring so zvoki in v program Files je Explorer.Je pa pol znotri Windows še en kup datotek,ki pa jih vidiš če naštimaš da ti pokaže skrite datoteke.Mogoče ti tam kaj manjka.