Idiotizmi 4. Janševe vlade

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
928
181
43
človek, ki je ožje sodelavce metal čez ramo, mora res imeti visok moralni kompas. Včasih so take ki so take sekali, ukradli med spanjem :evil:
Zdej, al jih je metal al ne, tega ne vem. Spomnim pa se, da je še vsak, ki je bil kdaj v politični španoviji z dr. Janezom, na naslednjih volitvah pogrnil kolikor je bil dolg in širok. Sam to seveda dojemam kot naključje, zlobni jeziki pa pravijo, da se motim.

• Haha
Reactions: Matey in tomi

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
6.147
-443
113
Težko temu rečeš pomoč, ker bi po usklajeni mainstream medijski akciji JJ volitve skoraj izgubil. No, v bistvu jih je, pa mu je zaradi pregovorne nesposobnosti Goloba poraz uspelo obrniti v zmago.
Veš kaj je pa najbolj žalostno, to da je vse skup za izraelce bila situacija v kateri ne morejo izgubiti. Za jajca držijo vse, tko leve kot desne.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

B81

22. jul 2007
40.510
13.097
113
Zdej, al jih je metal al ne, tega ne vem. Spomnim pa se, da je še vsak, ki je bil kdaj v politični španoviji z dr. Janezom, na naslednjih volitvah pogrnil kolikor je bil dolg in širok. Sam to seveda dojemam kot naključje, zlobni jeziki pa pravijo, da se motim.
Kaj si spa zadnjih nekaj let? Sam je trdil, da jih vrže čez ramo, a ti jih naštejem ali boš sam?

Ima jj torej vsaj toliko moralnega kompasa, da jih zjebe na naslednjih volitvah, ne par mescev po njihovih, to hočeš rečt?

frodoo

Pripravnik
16. maj 2026
52
36
18
To ni bla pomoč, to je blo IMO bolj malo izsiljevanje, ki lahko da še traja. Pri pravi pomoči ne bi bilo sledu o tem, kdo je kje bil in kam je šel itd...in nihče ne bi vedel nič.

Sicer je slovenska levica kar smešna s tem svojim "dobili smo jih!" :valjamse:
Pa a se tebi zdi prav da naš premier nonšalantno in pred očmi svetovne javnosti paktira z nekom ki nas, kot praviš, malo izsiljuje? Sploh ker gre za Izrael? In da se predsednik državnega zbora tudi uradno kot slovenski politik druži z velikosrbi ki nimajo nobenega pomisleka s poveličevanjem obsojenih vojnih zločincev? Je to nova uradna zunanja politika in ali se res strinjate z njo?

B81

22. jul 2007
40.510
13.097
113
Pa a se tebi zdi prav da naš premier nonšalantno in pred očmi svetovne javnosti paktira z nekom ki nas, kot praviš, malo izsiljuje? Sploh ker gre za Izrael? In da se predsednik državnega zbora tudi uradno kot slovenski politik druži z velikosrbi ki nimajo nobenega pomisleka s poveličevanjem obsojenih vojnih zločincev? Je to nova uradna zunanja politika in ali se res strinjate z njo?
Zato sem omenil, da mogoče izsiljevanje še traja - bomo videli, kj bo prišlo novega sem gor

ne za stevota mi ni všeč to jugoslovanstvo in rusofilstvo. Tudi vam levim ni všeč, kar je kar malo paradoks, glede na to, da ste v srcu jugoslovani in rusfili tudi vi, morali bi bit BFFs. Ampak je jeba, ker ni potegnil z vami. Veliko bolje bi bilo če jj resnice ne bi rabil za vlado, jbg.
Zato pravim, da profi agencija take šalabajzerske bedarije ne bi naredla. Je pa mogoče, da nam bo to čez leta prav prišlo, z Izraelom bit v konfliktu ni lih ok, taleve so že naučili (hint: tožba in wc v trenutku glasovanja)...mogoče jih bodo še malo, bomo vidli.

Enako mislim za Ukrajino, kolikor jih osebno poznam, znajo bit zajebani in ne-zajebani. Obisk janše tam nam škodil ni.

frodoo

Pripravnik
16. maj 2026
52
36
18
Janša javno in brez zadržkov paktira z vsemi Izraelci po vrsti (razen seveda s tistimi ki niso sionisti), Stevo pa z Rusi in Srbi. Je res to naša nova uradna zunanja politika in ali bomo to mirno sprejeli? Jaz pač ne.

frodoo

Pripravnik
16. maj 2026
52
36
18
kako pa drugače kaj doma? vse perfektno, da se janez tok ubada z zunanjo politiko, kot da je to še edina stvar za porihtat?
Bo počasi, še kakšno leto visokih cen goriva, pa bo Južna poplačan. Potem pa k naslednjemu dobrotniku. Matoz pa medtem nabavlja opremo, da bo ulico šolal. Pa Balkance bomo spodili, da bomo lahko uvozili še več Nepalcev in Indijcev. Vmes pa na tiho še zdravstvo sprivatiziramo.

mistique

Guru
16. jun 2009
17.130
4.071
113
jaz ne rabim nekega fejk občutka da sem moralno superioren, nevem no.
Trditi, da nečesa "ne rabiš", v nadaljevanju pa očitaš neko sebičnost, je oksimoronsko. Izhodišče te trditve je spočeto v sebičnosti sami (kaj jaz rabim?). :zavijazocmi: Sam prašam...

v najboljšem primeru je to sebično, da odrešuješ sebe moralno, medtem ko ljudje dejansko umirajo.
Veliko ljudi pomaga, da bi se sami bolje počutili in največkrat s tem sploh ni nič narobe. To je stranski učinek, ko pomagaš drugemu. Sej si kdaj probal menda...

To, da pri vsem skupaj spregledaš, da so dejansko pomagali in se ukvarjaš s sebičnostjo je življenjska pozicija in ne fejk občutek. Očitno se delimo na filantrope in kot kaže sebičneže, glede na to ali se upošteva davčni odpustek in ali si na pravi strani. Zakaj ljudje umirajo, če je vsako leto izbor za mis sveta...

20 let star govor, pa še danes drži.

Ta govor je krasen. Lepi govori, lepo zvenijo. Veto ima več benča kot govor.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman