Idiotizmi 4. Janševe vlade

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.149
706
113
tu in tam
A tako kot se ti sprenevedaš da delaš :valjamse: :valjamse:

Seveda po tem, ko si cel dan med nami na alterju, na šihtu pa čakaš kdaj bo kdo kaj napisal na alter.

Seveda pa priporočam, da malo popaziš na izgorelost, zadnje čase se daje temu precej poudarka.
Ok, se bom spomnil nate jutri ob 2 zjutraj; če se ne boš javil, si lenuh prve klase. ;)

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.245
7.166
113
Goglam 'kmetijski dizel cena' in ni nikjer aktualne cene.
Skrivajo kot kača noge.

Za omenjeno gorivo pa se že takoj plača nižja cena, saj gre za 76 odstotkov nižjo trošarino s takojšnjim učinkom.

Tu piše, da ima nižjo ceno ter 70% trošarine dobijo nazaj.

Poleg cenejšega goriva povrnjenih tudi 70 odstotkov trošarine​

Vprašal ai

V Sloveniji je “kmetijski dizel” praviloma KOEL‑GK / ekstra lahko kurilno olje za pogon kmetijske mehanizacije.

• Cena KOEL‑GK (“kmetijski dizel”): 1,356 €/L (velja od 11. 08. 2026).
  • Za orientacijo (navadni dizel na črpalkah, povprečje v državi na dan 17. 08. 2026):
    • Dizel: 1,772 €/L

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.408
6.771
113
Goglam 'kmetijski dizel cena' in ni nikjer aktualne cene.
Skrivajo kot kača noge.

Tu piše, da ima nižjo ceno ter 70% trošarine dobijo nazaj.
Resnično nisem pričakoval, da je znanje okrog tega na alterju tako nizko.

Prihodnjič, ko boš šel na črpalko izven strogega centra mesta malo poglej naokrog kjer boš našel ročko KOEL GK. Cena je javno objavljena na spletu vsak teden, povračil trošarine ni.

V bistvu je to ena redkih dobrih stvari, ki jih je uvedla golobova vlada in takrat je vse skupaj celo dobro kazalo, dokler niso pričele kmetijske politike urejati influencerke.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.245
7.166
113
Kako za vraga naj običajen smrtnik ve, kaj se skriva za GK oznako (KOEL GK) ?

Nazaj na temo:
Kot je dejal, bi morali opravljati "ciljane atentate", pri čemer bi "vsako noč" ubili "30 do 40" ljudi. Ben-Gvir je dodal, da s tem ne misli "samo na tiste, ki predstavljajo neposredno grožjo, tam so ljudje, ki niso vredni življenja. Ne bi smeli živeti. To niso niti ljudje", poroča BBC

Prijateljske pozdrave pošilja tudi JJ?!

Ironija vseh ironij, ko židi peljejo nacistično ideologijo.

Oni so tudi poznali termin 'Untermensch' (Židi, Cigani in Slovani)

Bonus:
Ben Gvir, odkriti zagovornik genocida, od 11. junija 2026 ni več nezaželena oseba v Sloveniji.

• Haha
Reactions: visek_izobrazbe

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.408
6.771
113

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.149
706
113
tu in tam
Če se nisi mogel spomniti name včeraj se tudi danes ne rabiš. Bi vsaj enkrat videl, kako dejansko izgleda silaža, da bi lahko propagandni pamfletek napisal iz prakse namesto iz teorije.
A sem ti že kdaj rekel, da si ti še skakal iz levega v desni jajc, ko sem jaz že opravljal vsa kmečko-gospodarska opravila, pa ne s tako mehanizacijo, kot jo imate sedaj? traktor Ursus in prikolica za prevoz stvari sta bila luksus, konji za izvlačenje hlodov iz grap nič posebnega, kakšna vitla..tukaj se ne moreš kosati, si premlečen.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.408
6.771
113
A sem ti že kdaj rekel, da si ti še skakal iz levega v desni jajc, ko sem jaz že opravljal vsa kmečko-gospodarska opravila, pa ne s tako mehanizacijo, kot jo imate sedaj? traktor Ursus in prikolica za prevoz stvari sta bila luksus, konji za izvlačenje hlodov iz grap nič posebnega, kakšna vitla..tukaj se ne moreš kosati, si premlečen.
Nekam velik izkušenj maš ti s fotrovimi jajci, a napuh je bil gratis?

Žal se tudi vidi, da si pri znanju o kmetijstvu ostal v času, ko so kraljevali ursusi in konji ampak hej, naj te to ne ovira pri pametovanju.

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.149
706
113
tu in tam
Nekam velik izkušenj maš ti s fotrovimi jajci, a napuh je bil gratis?

Žal se tudi vidi, da si pri znanju o kmetijstvu ostal v času, ko so kraljevali ursusi in konji ampak hej, naj te to ne ovira pri pametovanju.
itak, da si zašel kot ponavadi..kaj ima zdaj novejše znanje o kmetijstvu z mano? seveda nisem kmet in me moderni postopki ne tangirajo, pa tudi tebi jih ne oporekam-oponiram ti samo zaradi tega, ker jamraš sto na uro, kot da drugi ne vemo, kaj je delo na kmetih..če nisi zastopil, smo pač imeli nekateri še slabše izkušnje(drugi časi) s takim delom, kot jih imate sodobni sedaj..kaj ti ni jasno?

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.408
6.771
113
itak, da si zašel kot ponavadi..kaj ima zdaj novejše znanje o kmetijstvu z mano? seveda nisem kmet in me moderni postopki ne tangirajo, pa tudi tebi jih ne oporekam-oponiram ti samo zaradi tega, ker jamraš sto na uro, kot da drugi ne vemo, kaj je delo na kmetih..če nisi zastopil, smo pač imeli nekateri še slabše izkušnje s takim delom, kot jih imate sodobni sedaj..kaj ti ni jasno?
Kaj se pa potem hvališ s tem kako da ti že veš kako se silira? Ti črvek ni dal miru, da ne bi nekaj naklofal, čeprav izmišljenega?

Vsak dan gledamo tukaj tvoje kreativne proizvode domišlije in jamranje sto na uro o blaginji in ostalem, sedaj pa meni razlagaš, da jaz jamram? Pa kje so tebe genija našli.

Evo, tukaj je lepo razčlenjeno kaj je najvišji strošek v državi in ni vrag, da se ga ne bi dalo še povišati s sladkimi obljubami...

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.149
706
113
tu in tam
Kaj se pa potem hvališ s tem kako da ti že veš kako se silira? Ti črvek ni dal miru, da ne bi nekaj naklofal, čeprav izmišljenega?

Vsak dan gledamo tukaj tvoje kreativne proizvode domišlije in jamranje sto na uro o blaginji in ostalem, sedaj pa meni razlagaš, da jaz jamram? Pa kje so tebe genija našli.

Evo, tukaj je lepo razčlenjeno kaj je najvišji strošek v državi in ni vrag, da se ga ne bi dalo še povišati s sladkimi obljubami...

A misliš, da se je meni čas ustavil leta 80? seveda sem bil zraven pri siliranju, nazadnje lani, pa še kaj drugega..ni siliranje ipd jedrska fizika, če to misliš..pejt zdaj spat, ne ukvarjaj se z zadevami, ki jih ne poznaš... da boš ponoči lahko "delal" :D

Samo res, ej. Kakšne težave imate desno usmerjeni forumaši s preprostim vprašanjem, koliko te stane l nafte, ki ga tankaš v traktor. Cel kup filozofiranja in nobenega odgovora. Glej jaz ti z veseljem povem, da tankam 1.519€ za liter 95.
evo mene desnaka, ja v Slo nimam te težave kaj tankat in po kolk tankat, ajde izvzemi avtoceste, ampak moj dragi kolega, čim grem 30+ km bolj zahodno je kt bi na mars pršu...100 različnih črpalk, 100 različnih cen. Na par 10 km imaš ziher ene 6 različnih ponudnikov, to pa pomeni 6 različnih cen....in kaj se naredi v takem primeru? Doma prevert petrole kje in kako se najbolj ugodno tanka? Kaj pa bonitete, kartice pike (npr. coop)....ajej zakon si ga pihnil mimo

PS kolk kaj tvoj hybrid kuri če ni skrivnost?

Saj zakon dobro ve kolika je cena. Od Danijela hoče samo priznanje, da so kmeti še edini, ki jim država priznava boniteto v obliki nižanja trošarine. Bolj me moti to, da Zakona in podobne to boli v dno duše. Če ima država strategijo, da pomaga kmetu in želi, da se na tem področju odvija razvoj, ni nič slabega. Oziroma država, ki nebi storila temu tako, je bolje da ne obstaja. Zakon pač gleda iz tega stališča, da če je vojna naj bo vojna za vse. Ne zaveda pa se, da je kmetijstvo in s tem prehrana ena od osnovnih temeljev človeštva.
Mogoče moje opažanje. Poznam veliko avtoprevoznikov z vikendi na morju. Kmeta niti enega. Pač v razmislek, komu se daje subvencija in zakaj. Pa nič hudega za avtoprevoznike. Posel, kot vsak drugi. Če zasluži, naj si kupi kaj želi. Ni pa na drugi strani velik traktor na dvorišču kmeta znak luksuza in prestiža.
naš zakonče je tud dobu boniteto, prvič z neprofitno najemnino, drugič s subvencijo ko je hybrida kupu......samo o tem se ne govori

danijelu pa kapo dol, sicer pa upam da bodo kmetje en dan ustavili njihov biznis pa da vidimo potem naše junake, ki zgolj jočejo kako so kmetje požrešni, kako jim država šenkava to in ono, da o gospe Alenki in njenih traktorjih niti ne zgubljam besed.... Potem bo pa druga muzika špilala

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.408
6.771
113
Ravno iz tega razloga obstajajo za ljudi, ki jih te stvari zanimajo iskalniki, ki podajo odgovor v 2 sekundah.

berem in berem in vidim kup kr**enov, ki palijo na subvencionirano nafto...jaooo svašta pi*-*a rodi. Da bi jim pamet nesla da to pomen vseeno nekoliko cenejšo hrano, ki je že tako predraga in da se s tem ustvarjajo (posredno in neposredno) delovna mesta, da kmet skrbi tudi za krajino, da ni zaraščeno in podobno (ker ko pridejo požari to super gori), ter da na tak način omogočamo tudi ohranitev kmetij pa ni nikomur padlo na pamet? nese pamet do prvega špara, mercatorja, tuša?

PS vidim da gato dežura,pa sem mu že zadnjič napisal da namest da tu klamfa neumnosti zdaj je trgatev se iščejo pridne roke cekini so, pa twingec mu bo lažje dosegljiv

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.149
706
113
tu in tam
Zeh, na temo;
Bosta propadli lastnik prčvarnice in kralj lažnivcev vse poštimala... :valjamse:
1786964246081.png

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.466
9.641
113
Je kdo gledal tole:

Mislim, da stejem v letih, kar sem nekaj pogledala na rtv slo, pa da ni prenos kakega sporta... Tokrat mi pilot zadosti hitro prijel in sem potem kar pustila... Mi niti ni bilo žal na koncu... Pac ker se ravno pregovarjate okoli tematike, tukaj je bilo par zornih kotov in kako resevanje enega problema lahko potegne za seboj drugega.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.408
6.771
113
naš zakonče je tud dobu boniteto, prvič z neprofitno najemnino, drugič s subvencijo ko je hybrida kupu......samo o tem se ne govori

danijelu pa kapo dol, sicer pa upam da bodo kmetje en dan ustavili njihov biznis pa da vidimo potem naše junake, ki zgolj jočejo kako so kmetje požrešni, kako jim država šenkava to in ono, da o gospe Alenki in njenih traktorjih niti ne zgubljam besed.... Potem bo pa druga muzika špilala
V osnovi se cel sistem šlepa na predpostavki, da bo kmet pač zmeraj nekaj posejal, da ne bo ravno plevel rastel. Če bo trava, bo pa itak to pokrmil živalim in bo tisto na trgu. Problem bo nastal, ko enkrat ne bo nikogar, ki bo posejal, še manj pa koga, ki bi delal z živalmi.
In dokler je kmetov še dovolj in čezoceanski uvoz govedine, piščancev in ostalega laufa na polno, ni nekega strahu, da bi cene hrane podivjale v bizarne vrednosti. Kvaliteta je drugo vprašanje ampak s tem se nihče kaj dosti ne ukvarja, ker je ljudem s prenizkimi prihodki, katerih je večina prva stvar cena in ne kvaliteta.

Bolj zaskrbljujoče so take stvari, ker tistih par mladih, ki bojo še ostali ne bo ravno dovolj za samooskrbo, uvoz pa smo že videli kako hitro lahko pade v kritičnih časih. Ampak dokler so police polne, kdo bi se sekiral...