Idiotizmi 4. Janševe vlade

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.607
4.911
113
A res? kakšne mastne pare pa vlečem kot veteran? a mogoče česa ne vem...:confused:
Maš zastonj javni prevoz, dodatek na penzijo če si penzič z minimalcem+-, dodatno zdravstveno zavarovanje imaš plačano s strani države (aja tega ni več, tudi za ostale po novem?), pa koneckoncev imaš pogreb zastonj pa še kakšen praporščak pride da nisi sam. Navaden proletariat nič od tega nima. 40 let v fabriki ali pa 10 dni v "vojni" ne vem če odtehta te dodatne pravice.

Izgovori tipa "če bi šlo zares bi pa lahko umrl" so pa poceni propaganda. Jst bi tudi lahko umrl, ko sem stopil iz šole na cesto leta 91 ker so imeli kamioni zanič zavore, sam ker nisem veteran mi nič dodatkov ne pripada. Večino vpoklicanih preko TO je še kamion težko zbil ker so koma ležali nekje kjer ni bilo nobenega okupatorja. Tako da ja policistom pa carinikom ki so dejansko umirali in bili na fronti vsa čast in pohvala, tistim ki so se "martinčkali" v času "okupacije" pa sam osebno ne priznam nobenih uslug in objektivno nebi smeli imeti nobenih dodatnih ugodnosti.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.607
4.911
113
Poglej malo koliko je borčevskih penzij!
3200 jih je trenutno, pa povečini niso borčevske ampak vdovske (jih koristi žena borca, ker pač ta pravica obstaja v kolikor je borčevska višja od njene) ali pa so izplačane iz naslova "internacije/taboriščnikov". Na tej podlagi prejema trenutno kar veliko oseb pokojnino ki so bili "žrtve komunizma", tako da če kdo misli da so to samo partizani se moti, so zraven v isti struji tudi domobranci in ostali.

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.679
817
113
tu in tam
Maš zastonj javni prevoz, dodatek na penzijo če si penzič z minimalcem+-, dodatno zdravstveno zavarovanje imaš plačano s strani države (aja tega ni več, tudi za ostale po novem?), pa koneckoncev imaš pogreb zastonj pa še kakšen praporščak pride da nisi sam. Navaden proletariat nič od tega nima. 40 let v fabriki ali pa 10 dni v "vojni" ne vem če odtehta te dodatne pravice.

Izgovori tipa "če bi šlo zares bi pa lahko umrl" so pa poceni propaganda. Jst bi tudi lahko umrl, ko sem stopil iz šole na cesto leta 91 ker so imeli kamioni zanič zavore, sam ker nisem veteran mi nič dodatkov ne pripada. Večino vpoklicanih preko TO je še kamion težko zbil ker so koma ležali nekje kjer ni bilo nobenega okupatorja. Tako da ja policistom pa carinikom ki so dejansko umirali in bili na fronti vsa čast in pohvala, tistim ki so se "martinčkali" v času "okupacije" pa sam osebno ne priznam nobenih uslug in objektivno nebi smeli imeti nobenih dodatnih ugodnosti.
Spet si nametal nekaj napočez- jaz od tega nimam nič, razen, da mi dodatno zav.zadnjih nekaj let plačuje država...zastonj prevoz imajo vsi penziči, kar jaz nisem ipd..
za martinčkanje ipd bi te pa samo v rit sunil.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.187
10.961
113
S statusom "veterana" imaš en kup bonitet, ena je tudi dodatek na pokojnino. Glede na to da so "borci" (partizani) dejansko par let bili izven pokojninskega sistema ne moreš tega enačit z nekom ki je bil "10 dni" koma v neki X vojašnici.
Daj se malo bu.dalo iz sebe naredi pa nastej pet vojasnic kjer so se med desetdnevno vojno nahajali pripadniki TO ali milice. Torej vojasnice TO. Z besedo na dan.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.607
4.911
113
Daj se malo bu.dalo iz sebe naredi pa nastej pet vojasnic kjer so se med desetdnevno vojno nahajali pripadniki TO ali milice. Torej vojasnice TO. Z besedo na dan.
Ne vem, pri nas je bil magazin (skladisce) ki je bil ex. JNA in od nekega trenutka dalje (pred letom 91) šel pod TO. Magazin so varovali pripadniki TO, ko je bila vojna so bili v lokalni gostilni z abonmajem. V skladišču je bilo pa orožja za cca. 1000 pripadnikov TO (komplet varovanje Z meje). JNA je prišla po to orožje samo niso imeli ključa, na kapiji pa nobenega tako da so šli nazaj.

Pa glede vojašnic, TO je imela v Tolminu svojo enoto (vod ali dva), bila je vzporedno z vojašnico JNA (vsaj 500 vojakov). V vojašnici so bili pa naborniki (jugo bratje) ki so jih po hitrem postopku ingognito prvi dan vojne s pomočjo domačinov (oblačila pa to, ker v vojski si imel samo vojaška) poslal nazaj domov, vojašnica uradno ni bila pod TO je pa bila prazna že ob začetku vojne.

Skratka ljudje ki so odpravil bosance, srbe pa hrvate domov so bili heroji, tisti ki so vmes popival pa pač niso. Sam sem bil premlad da bi bil karkoli od tega, tako da komentiral osebnih zgodb ne bom, sem jih pa slišal veliko prvoosebnih in povsod se pojavi "martinčkanje".

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.408
14.853
113
kod Džej-Zija

zakon

Guru
16. maj 2008
9.777
1.297
113
toti Maribor
Kolikor spremljam naše avtoceste, še ni bilo poletja ko ne bi nekje nekaj delali, pa se je zamenjalo že ogromno vlad. Vsi bi imeli porihtane ceste, nobeden pa ne bi stal v kolonah med deli. Aja, pozimi bi morali popravljati. Sory.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: Holobist in Gatto