Idiotizmi 4. Janševe vlade

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.104
9.313
113
Tukaj se lahko fajna analogija s krediti v svicarjih potegne. Jaz čakam vlak "bila sem zavedena in oguljufana, ker niso upoštevali negativnega euriborja", da gor skocim. Bit spekulant se pri nas splaca, ce si pripravljen sprejeti, da te imajo za glupega.

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in Kamele0N

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.104
9.313
113
Jaz sem vedela, da se nekaj okoli tega pogovarja, poudarja, dobis obcutek, da je vazno... Ne vem, ce sem ze imela 1 križ na grbi takrat. Pa sem vedela dovolj, da sem vprašala, o cem se gre...

Ampak, so izjeme, recimo. Lahko, da sem bila wunderkind s kapaciteto vecjo od odraslih (zelo neverjetno). Meni se zdi fer, npr., da kdor misli da je bil zaveden, naj se mu da - dokumente ali kredo preracuna na najmanj rizično, odvisno od situacije kjer se je zajebal - v zameno za opravilno sposobnost.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in 8888

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
6.002
-478
113
Sami pametni, kolk od vas je bilo 9o-tih sploh polnoletnih, da bi vsaj približno vedeli, kako je takrat vse skupaj funkcioniralo, od države do družbe.
Dejstvo je da je bil izbris plod žlehtnobe neumnosti pokvarjenosti ..., pa še speljan je bil šalabajzarsko. In tako kot je država taktat bila šalabajzer je tud folk funkcioniral.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.692
5.120
113
Jaz sem vedela, da se nekaj okoli tega pogovarja, poudarja, dobis obcutek, da je vazno... Ne vem, ce sem ze imela 1 križ na grbi takrat. Pa sem vedela dovolj, da sem vprašala, o cem se gre...

Ampak, so izjeme, recimo. Lahko, da sem bila wunderkind s kapaciteto vecjo od odraslih (zelo neverjetno). ......
Še vedno si wunderkind!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.805
8.916
113
Samo ob osamosvojitvi smo pa vsi morali takrat, če že. Malo čudno potem da ne bi vedel za to. Jaz sem imel glih ene 7 let takrat, tako da se ne spomnim kako točno je potekalo.
Tistim ki so na UKC bili v tem času v komi, je oproščeno, bi bili potrebni posebne obravnave, vsi ostali pa čao miki. Finta je samo da so odkrili procesno napako, ki sploh ni bila, ampak si tako interpretirajo. Lahko bi se samo izvedla možnost pritožbe v nekem ne predolgem roku in možnost individualne obravnave. Tako bi uredili tiste tri, ki se jim je dejansko zgodila krivica. Ostali bi še danes bili izbrisani, in se nebi mogli žalit na naših ali celo EU sodiščih. Samo to je. Slika se nebi spremenila niti za ton, jugosi bi pa z povešenimi surlami odpeketali tja od koder so prišli.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.645
11.215
113
Brezveze to njemu razlagaš. Dokler on ne bo enkrat v tistem "promilu"

In še ne 10 letni Jabici, je exel zablinkal, da naj mamico vpraša kaksen status ma.....jao Jabe in pol svizec zavije čokolado u folijo.

• Všeč mi je
Reactions: roly in Gatto

netko

Guru
25. jul 2007
7.425
2.849
113
Brezveze to njemu razlagaš. Dokler on ne bo enkrat v tistem "promilu"

In še ne 10 letni Jabici, je exel zablinkal, da naj mamico vpraša kaksen status ma.....jao Jabe in pol svizec zavije čokolado u folijo.
Seveda ti ni jasno, da je bil kdo od bližnjih v situaciji, ko je moral takrat kaj naredit in so se o tem pogovarjali otrok pa je slisal in jo je zaskrbelo ali pa zanimalo kaj se dogaja

• Ljubezen
Reactions: jonny77

mistique

Guru
16. jun 2009
16.766
3.795
113
Škoda, da nimamo nič bolj oprijemljivega, kot pa mnenja naključnih smrduhov, ki odločitve vlade zagovarjajo z "saj so imeli dovolj časa", "malo pogledaš okrog pa vidiš, da vsi nekaj urejajo". Zakaj pa nihče ne reče: mi smo dobili v poštni nabiralnik poziv za ureditev statusa. Lahko vas je sram vse po vrsti. Da bom temeljit, tudi tiste, ki se v temi ne oglašajo, pa imajo enak pogled na izbris.

Pa še nekaj: pot špekulacijam in špekulantom je država odprla sama z načinom kako je komunicirala in upravljala postopke. Tudi, če je vseh 25k špekulantov, je to omogočila vlada. Preprosto se lahko odločite ali je bila vlada nesposobna, ali pa je bila fašistodina. Več pa ni.

Glede na to kako Bavčar agitira za trenutno vlado, sem prepričan, da bo ta "majkemi" vlada presegla Paterletovo. Overjeno & out.

erikson

Guru
25. avg 2007
25.744
9.101
113
Mesec poziva poslanca Resnice Mijiča k odstopu. Stevanovič zahteva odstop Mesca zaradi goljufanja delavcev v podjetju SSI Schäfer. Tako kot Asta Vrečko je tudi Mesec pričel groziti s sodiščem, ko je beseda zašla na primer Fotopub.

• Haha
  • Objave ne odobravam
Reactions: aljoman in Gatto

zakon

Guru
16. maj 2008
9.777
1.300
113
toti Maribor
Kaj pa ima Mesec z SSI Schäfer? Kolikor vem je opozoril vse inšpektorje od tu dalje, pa več ni v njegovi pristojnosti. Kar se pa tiče Stevanoviča, pa je en navaden fukič. Dejstvo je, da čaka na 6 mesečni rok za odstop poslanca, da ne bi popušil na ponovnih volitvah v tem okraju. In ja tokrat sem na strani Meseca, ker ima prav. Se spomnite afere Ivan Vogrin? Če ste slučajno pozabili: