I: računalničar s širokim spektrom znanja - admin

igi

Guru
13. okt 2007
5.602
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zanimivo.

kratka matematika

8*176=1408, dodaj 22% države=1717.. za ta denar mi zunanji naredi veliko, veliko vec, kot en tvoj student.

ni računalničar, ni programer ampak zanesenjak. tip, ki se mu da postavljat PC, lape itd, to zna danes skoraj vsak in vse kar je vec od 4 € je prevec. nbene odgovornosti, nbenga rizika, pritiska, stresa..lazje delo kot bit nasmejana joskasta dolgonoga tajnica.

Tu se pa strinjam s tabo.... če dobim 1400 za postavljat PCje, kak corel in podobno sranje, brez stresa in odgovornosti se javim. Obljubim, da bom pridno hidil v službo
smile-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
vse kar je vec od 4 € je prevec.

Veliko sreče... Če bo na tak način dobil koga ga bo samo zato, ker mu gre za nohte in nujno rabi delo...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj tako misliš? dej oglas, pa boš videl, da je kar nekaj povpraševanja.

jaz sem bil pripravljen delat 3 mesece zastonj, da se dokažem in ne vidim zakaj ne bi nekdo delal za 4€. ker smo spet pri matematiki, ki pravi za 3 dni an teden, za neodgovorno enostavno rutinsko delo plačana najemnina v lj.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz imam svojo ceno in je ne bom spuščal pod določeno mejo... Sploh ko bom drugič diplomiral...

A 3 mesece si asfaltiral zastonj ?
shocked-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Če boste dobili koga za tako nizko cene ala vam vera...
uf-1.gif

Serješ klamfe.
smirk-1.gif
Tole je čisto solidna ponudba.

Fantje moji, kakšne sem že jaz dobil ponudbe od najrazličnejših delodajalcev...
uf-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
No no Softi...ni problem sestaviti PC, to so lego kocke...ko pride do problema pa ta tvoj zanesenjak odpove.Najrašji mam tiste, ki pridejo k meni, potem ko jim je tak sosedov zanesenjak vse zjebal. Naj vsak dela tisto kar zna. Ne more biti vsak vodovodar, keramičar, štromar, asfalter, pa tudi računalničar ne.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
res ne more bit vsak vse, sam en pc zlozit zna pa vsak k je na fri, fov, feri, fe..

res vas ne stekam. vsi bi radi neke bajne plače pa ne vem kaj..pa dejte mal številke premetavat, pa boste videl, da ene stvari enostavno ne gredo skup.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma kur**** znajo....

Dokaj sposobnih računalničarjev jaz nisem še srečal. Vsi nekaj pametujejo/te a v praksi sem ugotovil, da noben nima blage. Programerjev poznam nekaj, kateri obvladajo oz. naj bi, ker me lahko malce naokol prnesejo ker ne specializiram na programiranju in se tudi nikoli ne mečem vn na tem področju niti mi ni potrebe, ker je še toliko več za naredit.

PC sestavit, winse naložit je pa znanstvena fantastika za 90% FRIjevcev jeb*** jim mater ovce nesposobne, pol te golazni še gugla ne zna uporabjat. Na SW področju ni nič bolje, moram delat s slovenskimi programerskimi polizdelki, kateri so tak poden, da se jih sam nikoli ne bi upal izdat če bi sam prodajal naprej.

Ta IT sektor je poln nakladačev in wannabe privatnikov, spletno štacuno bi mel vsak drugi seljak za servis so vsaj dojel da se ne splača sploh ukvarjat in fwdajo na uvoznika sam da majo uni en % zraven.

Za tonerje prodajat jih ne bi dal moronov enih.
uf-1.gif

Uf.....prvič da sem nekaj napisal oz. povedal čez te ljudi, katere zdaj že nekaj let spoznavam in vedno znova me razočarajo. Preden sem se zaposlil in sem moral sodelovati z drugimi iz tega področja sem vedno mislil da nič ne vem, sploh ker so kolegi sami programerji jaz pa nisem bil up to date. Za ljudi po raznih dobro poznanih firmah sem mislil, da tole pa morjo bit maherji, da majo konkretne plače in tudi dobro poznati IT posel tako ali drugače....NAPAKA! Mislil sem, da bom na raznih "delavnicah" pridobival nova znanja in napredoval.....NAPAKA!

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ma kur**** znajo....

Dokaj sposobnih računalničarjev jaz nisem še srečal. Vsi nekaj pametujejo/te a v praksi sem ugotovil, da noben nima blage. Programerjev poznam nekaj, kateri obvladajo oz. naj bi, ker me lahko malce naokol prnesejo ker ne specializiram na programiranju in se tudi nikoli ne mečem vn na tem področju niti mi ni potrebe, ker je še toliko več za naredit.

PC sestavit, winse naložit je pa znanstvena fantastika za 90% FRIjevcev jeb*** jim mater ovce nesposobne, pol te golazni še gugla ne zna uporabjat. Na SW področju ni nič bolje, moram delat s slovenskimi programerskimi polizdelki, kateri so tak poden, da se jih sam nikoli ne bi upal izdat če bi sam prodajal naprej.

Ta IT sektor je poln nakladačev in wannabe privatnikov, spletno štacuno bi mel vsak drugi seljak za servis so vsaj dojel da se ne splača sploh ukvarjat in fwdajo na uvoznika sam da majo uni en % zraven.

uf-1.gif

Uf.....prvič da sem nekaj napisal oz. povedal čez te ljudi, katere zdaj že nekaj let spoznavam in vedno znova me razočarajo. Preden sem se zaposlil in sem moral sodelovati z drugimi iz tega področja sem vedno mislil da nič ne vem, sploh ker so kolegi sami programerji jaz pa nisem bil up to date. Za ljudi po raznih dobro poznanih firmah sem mislil, da tole pa morjo bit maherji, da majo konkretne plače in tudi dobro poznati IT posel tako ali drugače....NAPAKA! Mislil sem, da bom na raznih "delavnicah" pridobival nova znanja in napredoval.....NAPAKA!

Aha. Kakšno izobrazbo pa imaš ti (smer, stopnja), da lahko tako (ne)objektivno ocenjuješ delo drugih? Da pravilno ocenjuješ delo drugih moraš namreč vedeti več od njih. Rahlo mi namreč deluješ kot prodajalec megle.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Hah! Skoraj nisem pričakoval takega vprašanja, razen mogoče od uspešnega FRI-jevca.
tongue-1.gif

Imam le srednješolsko izobrazbo sicer računalniški tehnik ampak nič naprej, FRI sem se pa vpisal naredil nekaj izpitov potem sem pa pustil, ker sem videl koliko časa bo šlo v nič da dobim ta papir.

Najbol me je pa bolelo gledat in poslušat tako skrajno nesposobne sošolce, katere sem poznal še iz srednješolskih let. Za delo, katero je pa mene najbolj zanimalo pa ne bi na FRI-ju pridobil drugega kot papirja....certified HO! YO!

Najhuje pa je zdaj v poslovnem svetu gledat te ljudi po raznih firmah, kjer se ustvarja neko vzvišeno vedenje za skrivanje lastne nesposobnosti oz. neka neutemeljena samozavest. Ko sem te ljudi spraševal za nasvet ali pa v normalni debati postavil kak vpašanje katero seveda ni bilo "omenjeno" med seminarjem pa dobim nazaj take klišejske govore, da jih sam ne bi bil sposoben vnaprej napisat. Nekateri vsaj odbijejo naprej na komunikacijo prek mejla, nato se trudiš tam in ugotoviš da nima pojma in da prvih 5 hitov na googlu ve več o software-u katerega trži ta osebek kot on sam.

It's not it's a feature me probajo prepričat vsaj enkrat tedensko.
uf-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Se pa strinjam da je v IT-ju veliko plevela, zgleda je taka veda, da se lažje "skriješ".

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Zavod za zaposlovanje se vedno bolj polni tudi z IT kadrom... Tržišče postaja prepolno...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ma kur**** znajo....

uf-1.gif

x2

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Eni bi kar za začetek 7 ali 8 evrov na uro? Vi niste resni. Prvo pokaži kaj znaš, nekaj naredi pa bo tudi postavka višja. Seveda, moderni študent bi pa kar iz faksa v direktorjevo pisarno, a? Najebal ste ga takšni in prav vam je.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
GSMobil znano dejstvo je,da to nikoli ne deluje. Se pravi, najprej ti bodo tolk dali pol če boš boljši pa tolk in tolk. Prevečkrat slišano in izrabljeno kot orodje delodajalcev, povsem neučinkovito.

Če študent ne bo znal ga pač odpustiš po 2 ali 3 mesecih in nisi nič bolj na zgubi, kot če bi imel nekaj evrov manj, ampak če bo že na začetku dubil mizerno plačilo bo že avtomatsko demotiviran karkoli pokazat.

Dejstvo je, da še eno izmed starih obrabljenih fraz, naj najprej delavec začne bolje delati, pa ga bom potem mogoče bolje plača, prav tako ne deluje.V Sloveniji bi morali upravitelji in predvsem ravnatelji prebrati kakšno dobro knjigo o pravilni motivaciji, če že sami ne morajo priti do dobrih idej. Tako pa so leni in kot kure kokodakajo skoz ene in iste fraze, potem pa se sprašujejo kakšne čudne delavce imajo, da kar stavkajo, ali pa da se kregrejo, ali pa da so odnosi slabi, ...