Hyundai i40

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mene tale i40 spominja na tiste najgrse Mercedese izpred nekaj let. Wannabe francozi po obliki.

Octavia se mi zdi pa lepa se danes, sem pac bolj konzervativne sorte
evil.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
To sem torej jaz, zaplankan Balkanec
cheer.gif
Vsec so mi avti konzervativne oblike, ce ni misljeno, da naj bi ze zaradi dizajna izstopal (kot npr. Alfi 156 in 159, ki sta tudi izredno lepe oblike, a ju ne bo sel nihce primerjati z Audiji iz 90ih let). Niso mi vsec spaki tipa Vel Satis, novejse Honde Civic, novejsi Nissani in podobno, kjer oblika ni ne konzervativna, ne lepa, ampak samo "drugacna" zaradi drugacnosti. Ce je to sebi namen, potem nima smisla.

Stari A4/Exeo mi je pa tudi vsec od zunaj, a je znotraj (predvsem zadaj) precej bolj nesmiselno urejen od Octavie. Kar pa se Audijeve tehnike tice: nekaj jo je res pristalo v Octaviah, ne vidim nic slabega v tem. In ja, pri bajti ni nobene Octavie, A4 ali Exeota
evil.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
In koliko takšnih poznaš? Če mi kdo komentira Octavio v smislu "imaš češkega Passata", je to takšen, ki še ni sedel v njej in ga tudi popravim. Si pač deli večina delov z Golfom, pa kaj. Koliko kupcev pa kupi Dacio, ker je pač cenejši Renault?

Le kje bi bila danes Škoda, če ne bi bilo Rusov
smile-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Meni njegove poteze zelo spominjajo na Mazdo 6, pa malo C5 ... tak malo mešan je cel. Samo 23k € ... halo? Tole je pa kar zasoljena cena, pa baje je avto precej trd, kar bo za naše ceste prej minus kot plus.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
če bo trd potem bo to tak minus kot ga imajo VW ali audiji
confused-1.gif

kolikor je meni znano so švabi precej trdi in večina folka se je v preteklosti pritoževala nad tem da je hyundai premehek.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
če bo trd potem bo to tak minus kot ga imajo VW ali audiji
confused-1.gif

kolikor je meni znano so švabi precej trdi in večina folka se je v preteklosti pritoževala nad tem da je hyundai premehek.

467716-post_slo.gif

Zanimivo mene pa bolj spominja na 508SW

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
saj to je problem večine rižote. ko pride ven je waaaaawww, že čez par let pa sivo povprečje.
Se strinjam... In to pri vseh italijanskih znamkah avtomobilov.
tongue-1.gif

Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Ravno včeraj sem se sprehajal okoli in srečal enega res lepega bmw e46 kupe. Res lepo porihtan. In potem sem začel razmišljat da je to pravzaprav dizajn druge polovice 90ih, torej počasi 2 desetletja nazaj! pa še vedno je lep.
Glede BMW-jev... Tudi če mi katerikoli model kdo podari, ga še isti moment prodam in si kupim rajši karkoli drugega, všečnega (tale i40 bi bil v ožjem izboru).
Zakaj? Ker ima bemfo že skoraj vsak Strojan, kvazi wannabe podjetnik in zavarovalni agent.
In pa tudi zato, ker vsak drug avto z odprto havbo na odstavnem pasu je BMW.

Načeloma mi je pa tale Hyundai zelo lep, imam pa tudi s korejci zelo pozitivne izkušnje.

Nekdo je omenil golfa in tradicijo oblike (ki je praktično ni, polo in golf, pa še kak drug avtomobil druge znamke so si že nekaj časa zelo podobni med sabo)... Če pa kdo vidi neko tradicionalno podobnost med g2 in g6, pa rabi okulista.
Saj mogoče bo pa i40 5. generacije tudi tipičen i40 model, to je pač sedaj čisto nov avtomobil...

Na koncu koncev, hvala bogu za različne okuse... Kako bi pa bilo, če bi vsi vozili enak avto.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
OFF:
Očitno ne razumeš tradicije. Ne gre se za to, da sta G6 in G2 ista, ampak da je vsak novejši model izpeljan iz prejšnjega in vsi modeli obdržijo neko podobnost (ne samo 4 gume in volan). In nikjer nisem napisal, da sta G2 in G6 ista, ampak, da bi stara mama, ki dobro pozna G2, na cesti prepoznala G4/5/6.

Nekaterim so pač to dolgočasni avtomobili in zato raje posegajo po avtih, ki so "posebnega" videza.

vw.jpg

Nazadnje urejeno:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Dvomim, da bi stara mama prepoznala g6, če pozna g2. Mogoče takrat, če bi stala za njim....

Ni pomembno, meni je tale i40 všeč in basta. Pa tudi Hyundai kot proizvajalec je v moji izbirni listi.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
kaj res težko dojemaš napisano, ali samo ne znaš brat? če ti je lepo jasno napisal da stara mama res v g6 nebi videla g2, ampak da je vsaka naslednja generacija izpeljanka prejšnje. bo šlo? lahko probam tudi narisat če še vedno ne gre

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.050
11.159
113
mah nametan je vsega po malem, ni mi všeč, noter pa sploh katastrofa.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
kaj res težko dojemaš napisano, ali samo ne znaš brat? če ti je lepo jasno napisal da stara mama res v g6 nebi videla g2, ampak da je vsaka naslednja generacija izpeljanka prejšnje. bo šlo? lahko probam tudi narisat če še vedno ne gre

za golfa to drži za ostale modele VW pa ne torej kje smo potem.sicer pa hvala bogu da tale i40 ni izpeljanka kake lantre

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
In koliko takšnih poznaš? Če mi kdo komentira Octavio v smislu "imaš češkega Passata", je to takšen, ki še ni sedel v njej in ga tudi popravim. Si pač deli večina delov z Golfom, pa kaj. Koliko kupcev pa kupi Dacio, ker je pač cenejši Renault?

Le kje bi bila danes Škoda, če ne bi bilo Rusov
smile-1.gif

Dacio se kupi, ker je cenejši Infiniti
wink-1.gif

PS: Ko je prišla ven nova Felicija sem na parkirišču slišal komentar: a ni lepa, spredaj čisto kot Audi
hysterical-1.gif

ON: meni je i40 všeč in je v ožjem izboru pri naslednji menjavi (2013)

Nazadnje urejeno:

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Vsi ki zadek primerjate z accordom 508sw in ne vem kaj vse. Kako hudiča pa narediti karavana da ne bo niti malo podoben drugim? Če ga s temi očmi pogledam še je opel astri karavan podoben (tej novi) Če bi bil oglat bi pa bil volvotu podoben. Neke revolucije ne morejo delati ker potem karavan zgubi pri namenu. Gledajo pa tudi na čimmanjši zračni upor.

Na kratko i40 je meni osebno spet nekaj všečnega kar je prišlo iz Hyundajove tovarne. Če bi kupoval karavana bi se odločal med tem in 508SW.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Vse razumem, nič bat...
wink-1.gif
Ni treba risat.
Hotel sem samo rečt to, da če je nek avto 1. generacije, je logično, da še nima neke tradicije. Boo videli, kak bo i40 4. generacije.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Meni njegove poteze zelo spominjajo na Mazdo 6, pa malo C5 ... tak malo mešan je cel. Samo 23k € ... halo? Tole je pa kar zasoljena cena, pa baje je avto precej trd, kar bo za naše ceste prej minus kot plus.

Še posebej, ker za podobno ceno očitno dobiš C5 exclusive... no brainer kaj bi kupil.
tongue-1.gif