Hujšanje

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.274
7.185
113
Ok, pustmo da se z nekaj idejami ne strinjam ampak to nima veze... ze tko nimam cajta da bi pa par ur na dan zabil za pripravo pravilne hrane se mi pa ne da. in se bajsam dalje =P
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.125
7.019
113
heh, finta je da taka hrana sploh ne vzame toliko časa, kot bi si kdo mislil.

Jaz si recimo vnaprej spečem mafine, kruh in pripravim čili, potem pa počim zadevo v hladilnik/zmrzovalnik in po potrebi vzamem ven. Jajce s slanino so pečene v 10min, riž se skuha v 15min, ostalo pa je "narezek"..narežeš klobaso, sir, odpreš jogurt, smetano, odpreš liter mleka, torej niti približno par ur dnevno, edino čez vikend pač skuhaš/spečeš večjo količino.
 

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Mal več povej okoli groupe buy
smile-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.125
7.019
113
Obvezno blender ja, da se natedi še lepo penica na vrhu in da se lepo maslo pomeša.

Eni sicer tudi s tistim malim ročnim, za penjenje mleka, ampak jaz kr v blenderju, potem pa spijem kar iz tiste posode, da ne mažem preveč
smile-1.gif
 

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Čaki, dobesedno moraš vršt maslo v kavo? Zakaj hudiča? Pa ne grem si kufeta uničevat z maslom
smile-1.gif
)
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.125
7.019
113
Jaz to počnem zato, da dobim not kalorije. V poštev pride samo tiste dni, ko grem na fitnes, drugače ne.
 

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Pravite da pijete kavo z maslom. Kako to izgleda?

Tudi če samo zmešaš kavo, maslo bo čisto ok. Jest sem tako pil par mesecev in ni bilo nič napačno, sam sem notri poleg navadnega in kokosovega masla prilil še malo smetane za kavo, ta mastne. Glede okusa boš pa presenečen....sploh nič nenavadnega in čudnega.
 

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Torej, imam nekaj vprašanj glede LCHF.

1. kako je s tem uživanjem živalskih maščob in pa holesterolom pri ljudeh?
2. A se lahko na kakršenkoli drug način nadomesti cuker? Stevia? Kosovo cuker itd?
3. Kaj se zgodi z mastjo, ki je telo ne more pokuriti?
4. Katerih živil se je treba izogibat (ne govorim o hidratih, ampak o sadju in ostalih maščobnih izdelkih)?
5. Katera živila naj bi bila dnevno na jedilniku (maslo, olivno olje, itd.)?
6. Kako je z mlekom in mlečnimi izdelki, predvsem sirom? Katerega kupit? Kateremu mleku se izgobibat.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.125
7.019
113
1. http://eatingacademy.com/nutri...-are-bad-for-us
2. zakaj pa rabiš cuker? stevia, če že.
3. če misliš maščobo v krvi, se seveda "shrani", ampak jo telo tudi porabi, ko jo potrebuje, lažje, ker vrednost inzulina ni povišana
4. izogibat trans maščobam, pufas in omega 6, načeloma vseh maščob rastlinskega izvora
5. osebna preferenca
6. izogibat se predelani hrani, mleko "sveže", homogenizirano in UHT torej odpade
 

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
1. a se ti da samo kratko obnovo naredit v enem stavku?
2. cuker ker se ne morem navadit nesladkanega čaja. Med verjetno ni alternativa?
6. OK, pa ker ne morem vedno kupovat svežega mleka in svežih jajc, ter domačih salam in sirov - kje je tu alternativa v trgovini? Kaj kupujete takrat?
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.125
7.019
113
1. živalske maščobe so top shit, ker so prisotne v naši dieti miljone let, ni logike da bi bile bad. Holesterol ni tak "na easy" merit, ko si marsikdo predstavlja, saj je sestavni del vsake celice. Posredno se meri zgolj vrednosti v krvi, ki pa pitaj boga, če odražajo realno vrednost, zadnje čase velja, da je važna zgolj velikost delcev, ki pa sploh ne vem če se lahko izmeri pri nas (mali delci potem prodirajo skozi žilne stene in se nabirajo)
2. med so hidrati, stevia torej ali pa kakšno drugo naravno sladilo
6. jaz kupim "sveže" mleko v trgovini, je samo pasterizirano, kar bi naj bilo gut, rok trajanja pa je cca 5 dni. Jajca imaš "sveža" tudi v trgovini, so pa cene višje, drugače pa kakšna eko tržnica, če si doma blizu večjega kraja. Sir vzamem kar najcenejši od slovenskega proizvajalca, v trgovini, enako velja za salame. Na nitrate ne dam dosti, saj zaupam telesu, da je sposobno rešit radikale
wink-1.gif
Drugače pa za sire in salame...eko tržnice so polne takšnih izdelkov - domačih.